Kaş hariç hiçbir bölgede kıl yok edici yöntem olarak cımbızı kullanmayın. Tüyleri bıyık bölgesinde veya çenede cımbızla alırsanız, hele hele kılı ters yönde çekerseniz hem daha kuvvetli çıkacak hem batık oluşmasına sebep olabilirsiniz. İltihaplanma da olasıdır.
Bu nedenle bıyık bölgesi için geniş ağızlı cımbızlar idealdir. Geniş ağızlı cımbız sayesinde büyükçe bir alanı tek seferde tüylerden arındırabilirsiniz. Standart uçlu cımbızlara göre çok daha fazla kıl yakalama becerisine sahip bu modellerle işiniz oldukça kısa sürer.
2. Cımbızla Dudak Üstü Tüylerden Kurtulun. Kontrollü bir şekilde bıyıklarınızı almanızı sağlayacak cımbız yöntemi, uzun süre etkili sonuçlar elde edebileceğiniz bir diğer seçenektir. Genellikle birkaç tel çıktığında müdahale için kullanılan cımbız yöntemi, bıyık alma işleminin biraz daha uzun sürdüğü seçeneklerdendir.
Cımbız kullanımı, daha önceki lazer epilasyon seanslarının etkisini azaltmaz, ancak ince tüylerin kalınlaşmasına neden olabilir.
İple almak biraz uzmanlık gerektirse de kendi kendine yapılabilir. Yine tüyleri kökünden alacağı için uzun süre etkili olur ancak ağda gibi bu da acılı bir yöntemdir. Eğer amacınız dudak üstü tüylerden kurtulmaksa kalıcı etkileri olan IPL ve lazer gibi yöntemleri deneyebilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Ağda ile Bıyık Alma
Kullandığınız ağdayı erittikten sonra bir spatula yardımıyla dudağınızın üstüne ince bir katman halinde tüylerinizin çıkış yönünün tersine doğru sürmeniz, daha sonra katmanın üzerine ağda bandı yapıştırmanız yeterlidir. Ağda bandını çektiğinizde, dudak üstü tüylerinizi arındırabilirsiniz.
Pratik tüy alma aparatları hiçbir ciltte yan etki yapmadığı için birçok kadın dudak üstü tüylerini bu aparatlarla almakta. Bir diğer çözüm ise epilasyon aleti ile almak. Fakat fazla can yaktığı için çoğu kadın bu yöntemi tercih etmemekte. Dudak üstü tüylerinden ömür boyu kurtulmanın tek yolu şuan lazer epilasyon.
Cımbız, kılların folikülden ayrışarak alınmasını sağladığı için kaşların tekrar çıkması en az birkaç hafta sürecektir. Bu konuda Nemours Teen Health tarafından yapılan bir inceleme, koparılarak vücuttan uzaklaştırılan kılların tekrar çıkmasının 3 ile 8 hafta arası sürdüğünü göstermektedir.
Bikini bölgesi temizliği klasik yöntemlerden ağda, tıraş bıçağı veya cımbızla yapılabileceği gibi modern teknolojileri kullanan alternatifler de mevcuttur. Lazer uygulamalarıyla epilasyon merkezlerinde ya da kişisel IPL cihazlarını kullanarak kendi evinizin rahatlığında istenmeyen tüylerden kurtulabilirsiniz.
Cımbız. Epilatörle aynı mantıkta çalışan ancak tüylere teker teker müdahale edilen cımbız yöntemini tam da bu sebeple büyük bölgelere uygulamak mümkün olmaz. Ancak yüz bölgesi ve vücutta çıkan tek tük tüyler için tercih edilebilir. Tüyleri kökünden aldığı için tekrar uzamaları uzun sürer.
Az da olsa renk pigmentinin olduğu ince tüylerde de Buz Lazer ile sonuç alınır. Dudak üstü tüylerinin kalıcı olarak giderilmesi için Buz Lazer epilasyondan yararlanabilirsiniz.
Ağda İle Bıyık Alma Yöntemi
Pürüzsüz bir cilde acısız bir şekilde kavuşmak isteyen kadınların tercih ettiği yöntemdir. Ağda ile bıyık alma yöntemi tüylerin uzun süre çıkmasını önlemektedir. Ağda ile alınan bıyıkların bir diğer avantajı ise cilt tipine göre seçim yapılabilmesidir.
Sürekli cımbız, ağda gibi işlemlerden bıkan kadınlar için en ideal çözüm lazer epilasyondur. Diğer yüz bölgelerinde olduğu gibi bıyık lazer epilasyonunda en ideal lazer epilasyon yöntemi Buz Lazer'dir. Buz Lazer diode tabanlı bir lazer epilasyon sistemidir.
Bir iki küçük kıldan fazlasını alacaksanız cımbız yöntemi oldukça zaman alır. Vücutta istenmeyen küçük tüyleri almak için en hızlı ve etkili yol cımbızdır. Etkisi jiletten daha uzun sürer çünkü cımbızla küçük kılları kökünden alırsınız. Ama kıl eskisine oranla daha kalın ve gür çıkabilir.
Bu nedenle önce yüzünüzü yıkayın (normal bir yüz temizleyici yeterli olacaktır), ardından havluyla kurulayın. Bıyık yeterince uzunsa, tüm kılların düz durması ve karışmaması için (ince dişli bir tarakla) tarayın. Ardından, kuruması için birkaç dakika verin; düzeltirken bıyığınızın kuru olması önemlidir.
Ne var ki cımbızla kaş alırken tüylerinizi kökünden almakta zorlanabilirsiniz. Öte yandan, cımbızla aldığınız ince tüyler her uygulama sonrasında biraz daha kalınlaşabilir.
Merhabalar, kalça tüylerine lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon göz kapağı dışında istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine uygulanabilir. Buz Lazer ağrısız olması ile günümüzde en çok tercih edilen lazer epilasyon yöntemidir.
Özel bölge tüylerini, uzama yönüne doğru tıraş edin.
Tıraş bıçağını hafifçe bastırın, cildinizi çekerek gerin ve kılların uzama yönüne doğru kısa ve düzenli hareketlerle tıraş edin. Bıçakların temiz kalması için her hareketten sonra tıraş bıçağını durulayın.
Çocuk doktorları bıyığın 13 yaşından itibaren kesilmesini öneriyorlar.
Hatta tüy uzunluğu daha kısa olduğunda epilasyonun daha iyi sonuç verdiğini söyleyebiliriz zira cımbız tüyleri daha hassas bir şekilde kavrayıp alabilir. Ayrıca tüyler kısayken uygulandığında, koltuk altı epilasyonu daha hızlı tamamlanacak ve daha az ağrılı olacaktır.
- Her cımbız cilt için sağlıklı malzemeler ile kaplı olmayabilir, bu nedenle cımbızların medikal çelikten üretilmiş olması önemlidir. - Uçları sık kullanıma uygun olmalı ve sık kullanımdan uçları deforme olmamalıdır. Cımbız satın alırken özellikle bu noktalara dikkat edilmesi gerekiyor.
Merhabalar, vajina kıllarından kalıcı bir şekilde kurtulmak için en etkili yöntem lazer epilasyondur. Buz Lazer, ağrısız bir lazer epilasyon sunan yenilikçi bir sistemdir. Tedavi başlığı cilde değdiğinde buz gibi serin bir his verir.
Yeni Çıkan Tüyler Kaç Yaşında Alınabilir? Yeni çıkan tüylerin alınması konusu, kız çocuklarında ergenlik dönemiyle birlikte gelişen fizyolojik değişimlerle ilişkilidir. Her çocuğun gelişimi farklı olduğundan, kesin bir yaş sınırı vermek zor olsa da genel olarak 13-15 yaşları arasında tüy alma konusu gündeme gelir.
Yüz ağdası kullanıldığında bıyık bölgesinde koyu lekeler oluşabilir. Bu estetik açıdan cilt kusuru olarak nitelendirilen pek çok durum bıyık bölgesinin tedavi edilmesini gerektirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri