D segmenti araçlar geniş aile araçları olarak da bilinirler ve C segmentinden en büyük farkları, boyutlarının daha büyük ve performanslarının çok daha yüksek olmasıdır.
C Segmenti: Ülkemizde B segmentiyle birlikte en çok satılan otomobiller Bu segmentte yer almaktadır. Küçük aile otomobilleri olarak nitelendirilmektedir. Alt orta sınıf olarak da tanımlanırlar. D Segmenti: Bu segment büyük ailelere hitap etmektedir.
Yine oldukça popüler olan bir segment olan C segmenti, 4 metreden 4,5 metreye kadar uzunluğa sahip olan araçları kapsar. Motor gücü olarak A ve B segmentlerine oranla daha yüksek bir güce sahip olmasıyla da performans olarak da oldukça verimlidir.
D segmenti, Avrupa Komisyonu tarafından tanımlanan binek araç sınıflandırma sisteminde dördüncü kategoridir ve kompakt üst sınıf otomobiller için kullanılır.
C Segmenti Araçlar
Diğer adları “kompakt sınıf” veya “alt-orta sınıf”tır. Orta hacimlerinden dolayı bu sınıftaki araçlar “küçük aile otomobili” şeklinde de anılmaktadır. Türkiye'de en çok satan segmenttir.
İlgili 32 soru bulundu
Üst orta sınıf olarak da bilinen D segmenti araçlar arasında Opel Insignia, Volkswagen Passat, Toyota Avensis, Ford Mondeo, Citroen C5, Mazda 6, Nissan Primera, Honda Accord, Alfa Romeo 156, Audi A4 sıralanabilir.
C Segment Otomobiller
Bu segmentteki araçlara örnek olarak Volkswagen Golf, Skoda Octavia, Opel Astra, Ford Focus, Renault Megane, Toyota Corolla ve Citroen C5 Aircross verilebilir.
A segmenti, Avrupa Komisyonu tarafından tanımlanan binek araç sınıflandırma sisteminde birinci kategoridir. Tanımlanan en küçük binek otomobil kategorisi olan mini sınıf otomobiller için kullanılır.
Bu segmente sahip bazı araçlara örnek verecek olursak; Renault Clio, Renault Megane, Volkswagen Tiguan Skoda Octavia, BMW-1 serisi gibi araçlar bu grupta incelenmektedir. D segmenti; daha çok aile araçları kategorisinde yer alır. Konfor bu araç türlerinde ön plandadır.
B Segment: Küçük sınıftakiler Küçük sınıfta bulunan bu araçlar, “küçük aile otomobilleri” olarak da anılır. 307 cm ve 400 cm uzunluğundaki bu otomobiller arasında Opel Corsa, Volkswagen Polo, Renault Clio, Nissan Micra, Citroen C3, Toyota Yaris, Honda Jazz gibi otomobiller sıralanabilir.
C Segmenti
- Alt orta sınıf kademesinde görülür. - Örnek olarak HONDA CIVIC, RENAULT MEGANE, GOLF gibi araçlar verilebilir.
SUV araçlarda segment sıralaması
B segmente “mini SUV” da deniliyor. C segmentindeki SUV araçların iç hacimleri B segmentine göre daha büyük oluyor. Bu segmente “kompakt SUV” adı da veriliyor ve bu sınıftaki araçlar binek otomobil konforunda oluyor.
C sınıfında birçok farklı model olduğu için premium kavramından söz ediliyor. C sınıfı premium otomobiller olarak adlandırılan otomobillere en iyi örnekler ise; Alfa Romeo Giulietta, Mercedes A serisi, BMW 1 serisi ve Audi A3'tür.
G segmenti araçlar:
Performans ve teknolojik donanım ağırlıklı spor araçlar bu sınıfta yer alır. Coupe, roadster gibi farklı karoser tipleri bulunur.
J segmenti, Avrupa Komisyonu tarafından tanımlanan ve spor amaçlı araçlar (arazi araçları dahil) için kullanılan araç sınıflandırma sistemi kategorisidir. Segment, crossoverlar (bir binek araç platformuna dayalı), spor amaçlı araçlara ve arazi araçlarına kadar geniş bir araç kategorisini kapsar.
“Audi Q5 Kompakt Lüks SUV segmentinde”, Audi Q7 ise “Orta Boy Lüks SUV segmetinde” en iyi otomobil seçilerek, “2019 Kelly Blue Book Best Buy Ödülleri'ne layık görüldü.
Aralık 2018 itibariyle, Volvo Cars'ın dünya genelinde yaklaşık 43.000 tam zamanlı çalışanı bulunmaktadır. Volvo Cars, premium otomobil modellerini üç segment altında satışa sunuyor: sedan (S60, S90), Estate/Hatchback (V40, V60, V90) ve SUV (XC40, XC60, XC90).
G-segmenti (Ultra Lüks Sınıf) Roll-Royce Phantom, Bentley Mulsanne…
6F Segmenti Araçlar
Mercedes-Benz S Serisi , BMW 7 Serisi, Audi A8, Bentley Flying Spur ve Rolls- Royce Ghost gibi lüks otomobiller bu sınıfta yer alıyor.
G Segmenti Otomobil: Spor otomobillerdir. (Örnek: Ford Mustang G segmenti araçlar kategorisinde yer alır.)
C sınıfı ehliyet ile kamyon, Tır, Otomobil, traktör, minibüs, kamyonet ve 14 kişiye kadar yolcu taşıyan araçlar kullanılabilir. 14 kisiden fazla yolcu taşıyan araçları sadece D sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler kullanır.
Toyota Corolla, C segmenti araçların en göze çarpanlarından biri olarak ön plana çıkıyor.
Kamyon ehliyeti, hafriyat ve yük taşımacılığı yapan sürücülerin alması gereken sürücü belgesidir. C sınıfı ehliyet sahipleri otomobil dışında traktör, kamyonet ve kamyon kulanabilmektedirler fakat bu sınıf ehlyet ile tır ve römorklu çekiciler kullanılamamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri