Battalgazi ilçesine bağlı Bulgurlu Mahallesi'nde 130 dönüm alana yerleştirilen 720 konteynerden 490'ının kurulumu tamamlandı. Yaşam alanında yemekhane, okul, kreş, cami, kütüphane, çamaşırhane, idari bina, sosyal market, depo ve oyun parkı yer alıyor.
Malatya'daki en büyük konteyner kent ise İnönü Üniversitesi Teknopark bahçesindeki yaklaşık 200 dönüm alana kuruldu. Altyapı çalışmalarının ardından alana 2 bin 200 konteyner kurulan geçici konaklama merkezine 10 bin kişi yerleştirildi.
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, katıldığı televizyon programında Malatya'da mevcut konteyner kent sayısının 73 olduğunu söyledi. Şu an itibarıyla 106 bin civarında vatandaşın konteyner kentlerde konakladığını ifade etti.
Depremden sonra barınma sorununu çözmek için çalışmalarını sürdüren AFAD'ın İnönü Üniversitesi Teknopark bahçesindeki 180 bin metrekarelik alanda başlattığı konteyner kentte çalışmalar tamamlandı.
Malatya'da kurulan konteyner kentin ilk etabı tamamlandı
İlgili 18 soru bulundu
Bir başka güzel haber ise; Malatya'daki tüm konteyner kentlerdeki bütün konteynerlere aralık ayı sonuna dek ücretsiz internet hizmeti sağlanmış olacak. Böylece konteynerlardaki öğrenciler için ciddi bir sorun olan internete erişim sorunu tamamıyla ortadan kalkmış olacak.
Nisan ortasında tüm konteynerler teslim edilmiş olacak
Malatya'da 76 konteyner afetzedelerin kullanımına sunarken, mobilya kurulumları tamamlanan 262 konteyner geçen hafta itibarıyla teslime hazır hale getirildi. Dolgu çalışmaları sona eren 236 konteynerin de kurulum çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanacak.
Yeşilyurt ilçesi Yakınca Mahallesi'ndeki boş alanda kurulan 1000 konteynerlik sahada altyapı çalışmaları devam ediyor. Kolin İnşaat, Hekimhan Madencilik AŞ ve Bursa Yıldırım Belediyesinin destekleriyle getirilen konteynerler, alana yerleştiriliyor.
Konteyner kentin elektrik ve su hattının yüzde 40'ı tamamlanırken çalışmaların bittiği sahalara da konteynerler yerleştiriliyor. 21 metrekarelik konteynerlerde elektrikli ısıtıcı, termosifonlu sıcak su, yatak odası, mutfak ve banyo bulunuyor.
İlimizdeki afetzede vatandaşlarımız barınma ihtiyacı için oluşturacağı konteyner kente yerleştirme taleplerini Valilik Açık Kapı Müdürlüğü veya Koordinasyon merkezine gelmeksizin E-Devlet üzerinden bizzat başvurarak yapabilirler.
Sürekli sıcak su bulunan konteynerler, tuvalet, banyo, mutfak, oturma bölümü ve yatak odasından oluşuyor. Ortak alanlarda çamaşırhane, sosyal market, mescit ve park gibi bölümler de bulunuyor. Konteyner kentte bazı kamu kurumları da depremzedelere yerinde hizmet sağlıyor.
Kentteki barınma sorununu çözmek için yürütülen çalışmalar kapsamında 18 noktada kurulan 7 bin 65 konteynere, yaklaşık 25 bin depremzede yerleştirildi. Bunlara ilave olarak, kent merkezi ve ilçelerde 39 noktada daha 13 bin 843 konteyner kurulması planlanıyor.
Konteyner kent 21 Şubat 2023 itibarıyla kurulmaya başlanacak ve Nisan ayına kadar etap hâlinde tamamlanacak. 6-Konteyner kent için yaptığım bağış vergiden muaf mıdır?
MALATYA'DA ÜRETİLİYOR
Özsan Sanayi Sitesi'nde üretim yaptıklarını aktaran Deniz İnce,siparişlere yetişmeye çalıştıklarını söyledi. Şantiye tipi konteynerler 60-65 bin TL aralığında başlıyor, içerisinde tuvaleti, banyosu, mutfak dolabı olan konteynerlerin ise fiyatları 80-85 bin TL bandında işlem görüyor.
Boş konteyner ağırlığı 2,093kg ile 2,513kg arasında değişir. Maksimum taşıma kapasitesi Brüt 24,000kg - 30,480 kg arasındadır. Boş konteyner ağırlığı 3,949kg ile 4,650kg arasında değişir.
Yalıtım dahi olsa ısıtma olmaksızın kışın soğuk günlerinde konteyner evde kalmak pek mümkün değildir. Eğer bulunduğunuz alanda elektrik veya doğalgaz altyapısı varsa buna bağlı ısıtma seçeneklerini kullanılabilirsiniz. Bunların olmadığı durumlarda ise soba bir zorunluluk olarak karşınıza çıkacaktır.
TÜM PREFABRİK VE KONTEYNERLERDE KDV YÜZDE 1
Bugünkü kararla deprem bölgesi ve kurum sınırlaması kaldırıldı. Yılsonuna kadar tüm prefabrik ve konteyner teslimlerinde KDV yüzde 1 oldu. Depremzedeler, kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhane ve sosyal tesislerde konaklama ve yemek hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak.
Malatya'da Cemal Gürsel Mahallesi'nde Bornova Belediyesi tarafından kurulan çadır kentte kalan yurttaşların çadırları boşaltmaları istendi. Depremzedelere, Fatih köyü sınırlarındaki Elemendik mevkiinde kurulan konteyner kente yerleştirilecekleri söylendi.
Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimiyle, AFAD koordinasyonunda Battalgazi ilçesine bağlı Bulgurlu Mahallesi'ndeki 147 dönümde kurulan 1200 konteynerlik yaşam alanında, yemekhane, okul, kreş, cami, kütüphane, çamaşırhane, idari bina, sosyal market, depo ve oyun parkı da yer alıyor.
En ucuz konteyner ev ne kadar ile birlikte merak edilen bir diğer konu, konteyner evlerin kullanım ömrüdür. Bir konteyner evin ortalama ömrü elli yıl ila yüz yıl arasındadır.
Malatya AFAD konteyner ev başvurusu sistem üzerinden e-Devlet giriş bilgileri girildikten sonra yapılabiliyor. Deprem konteyneri başvurusu yapmak için e-Devlet sistemine giren vatandaşlar 'Afetzede Barınma Desteği Başvurusu' yazarak ilgili alana giriş yapıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri