Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan. AB'ye üye olmayan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein da Schengen bölgesine dahildir.
Schengen Bölgesi 26 ülkeden ibarettir: Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan.
C Tipi Schangen vizesi, kalış gününüzün en fazla 90 gün olduğu, turistik veya iş seyahati gibi durumlarda alınan klasik Schengen vizesidir. Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor.
Schengen Vizesi (C tipi), Schengen Antlaşması'na dahil ülkelerde (Schengen Ülkeleri) her altı ay için en fazla 90 günlük bir süre zarfında, yetkili konsolosluğun verdiği vize geçerlik süresi kadar seyahat etmeye ve konaklamaya izin veren vizi tipidir.
Ne kadar ücret ödemem gerekir? Vize harcı 86 Amerikan Doları (USD) tutarında olup nakit olarak tahsil edilmektedir. Kredi kartı veya havale ile ödeme kabul edilmez. 6 ila 12 yaş grubundaki çocuklar 43 USD vize harcı öder.
İlgili 38 soru bulundu
Almanya C Tipi Vize Kaç Günde Çıkar? Almanya C tipi vizesi başvuruları ortalama 15 gün içerisinde sonuçlanmaktadır.
"C" tipi vize başvurularında 2022 yılında; güncel olarak herhangi bir başvuru kısıtlaması bulunmamaktadır. Konsolosluğa C tipi vizelerde (turistik, ticari, transit, şoför vize) başvuruları, akredite acentalar veya yetkilendirilmiş başvuru merkezleri tarafından yapılabilecektir.
90 günün altında olan vizeler yani C tipi vizelerde uzatma işlemi yapılamamaktadır. Eğer seyahatiniz var ve vizenizin süresi yetersiz kalmakta ise yeni bir vize başvurusu gerçekleştirmeniz gerekmektedir. 90 günden uzun olan vizeler yani D tipi Almanya ulusal vizesi, uzatma yapılabilecek vize türüdür.
Güney Kore Kısa Süreli Ziyaretçi Vizesi (C-3): Tatil, kültür- sanat, turistik gezi amaçlarıyla Güney Kore'ye gidecek olanların alması gereken vize türüdür.
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
C Tipi Multi Vize Nedir? C tipi multi vize, Schengen bölgesi ülkelerine vize süresi boyunca 90 günü aşmayacak şekilde sınırsız giriş hakkı tanımaktadır. C tipi ve Schengen vize adı altında toplanan tek girişli, çok girişli ve çift girişli vizeler, bölgede 90 gün süreyle kalış hakkı tanıyan vizelerdir.
Mürettebat Vizesi ile ticari bir uçağın pilot ve uçuş ekibi, yolcu gemisi görevli kaptanı, teknisyenleri, tayfaları, aşçıları, garsonları, cankurtaranları, stajyerleri ve diğer hizmet personelleri seyahatlerini gerçekleştirebilmektedir. Aynı zamanda C1/D Vizesi adı ile bilinmektedir.
Vize Alınan Ülke Dışında Bir Ülkeden Schengen Alanına Giriş Yapılabilir Mi? Evet, vize alınan ülke dışında bir ülkeden Schengen alanına giriş yapılabilir.
Aynı şekilde, Schengen vizesi hamili bulunan veya Schengen bölgesine dahil ülkelerde oturma izni sahibi olan vatandaşlarımız da vize almadan İsviçre'ye seyahat edebilmektedir.
Bulgaristan C vizesi, yabancı ülke vatandaşlarının Bulgaristan'a 90 güne kadar erişim sağlama izni veren vize türüdür. Bulgaristan C vizesi multi giriş özelliğine sahip ise bu vize kullanılarak Romanya, Hırvatistan ve Kıbrıs Cumhuriyeti'ne giriş yapılabilmektedir.
19‐ Banka hesabı: son 3 aya ait dökümü olan son 15 gün içinde işletilmiş imzalı, kaşeli şahsi banka hesabı (7 güne kadar kalınacak seyahatler için 900 Euroveya karşılığı, 10 gündensonrakalınacak her gün için günlük 65 Euro veya karşılığı ek bakiye gerekmektedir).
"Ulusal Vize (D Tipi)", Almanya'da uzun süreli kalışlar için verilen bir vizedir. Almanya'da üç aydan fazla kalmanıza ve - vize türüne bağlı olarak – burada çalışmanıza, üniversiteye gitmenize veya mesleki eğitim almanıza olanak tanır.
Hollanda Schengen vizesi C tipi vize nedir? Hollanda Schengen C tipi vize kısa süreli vizelere verilen bir ad olup, tek girişli, çift girişli ve çok girişli vize niteliğindedir. Hollanda Schengen C tipi vize, sahibine 180 günlük bir süre zarfında en fazla 90 gün Schengen bölgesinde kalma hakkkı vermektedir.
Bilmem Gerekenler. Almanya'yı yalnızca birkaç gün veya haftalığına ziyaret etmek istiyorsanız, Schengen Vize C Tipi'ne ihtiyacınız vardır. Bu vize ile Almanya'da 90 güne kadar kalmanıza izin verilir.
2023 yılında 5 yıllık Schengen vize ücreti , 1 yıllık Schengen vize ücretinde olduğu üzere 80 € + ilgili vize başvuru merkezinin servis ücretidir. Yine diğer Schengen vize masrafları 5 yıllık Schengen vize başvurusunda da geçerlidir.
Aynı Anda Birden Fazla Schengen Vizesi Sahibi Olunabilir Mi? Çok girişli, en az 6 aylık bir Schengen vizesi sahibiyseniz, vizenizin süresi bitmeden yeni bir Schengen vizesi talebinde bulunabilirsiniz. Bu durumda yeni vizenizin geçerliliği, bir önceki vizenizin bitimi itibariyle başlamış oluyor.
Schengen Vizesi (C tipi vize) – Bu vize Polonya'da veya diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son 180 gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.
Schengen vizesi, Schengen bölgesinde 180 günde 90 gün kalış hakkı tanımaktadır ve maximum 5 yıllık verilebilmektedir. Schengen vize başvurusu asıl seyahat hedefi olan ülkenin temsilcisine yapılması gerekmektedir.
Macaristan Vizesi Kaç Günde Çıkar? Macaristan Vizesi Süresi, Macaristan Konsolosluğu, Macaristan vizesi işlemlerini, evraklarla ilgili herhangi bir eksiklik yaşanmadığı ve / veya vize başvurusu resmi tatil (yılbaşı, bayram, paskalya)günlerine denk gelmediği takdirde 7-10 iş günü içerisinde sonuçlandırmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri