Koltuk altında oluşan kararmaları önlemek için evlerde pek çok malzeme uygulanabilir. Şu yöntemler ile koltuk altında oluşan kararmaları engelleyebilirsiniz: - Limon özellikle C vitamini sayesinde hem faydalı hem de içerdiği asit sayesinde temizleyici özelliğine sahiptir.
Elma sirkesi ve karbonat karışımı
Duştan sonra bir havlu ya da pamuk yardımıyla da koltuk altınıza sürebilirsiniz. Karbonat da hem koltuk altı kokusunun hem de koltuk altı kararmasının önüne geçmenize yardım eder. Karbonatı koltuk altınıza sürüp 10 dakika beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.
C vitamini serum 28 günlük düzenli kullanımda cilt rengini açar ve cilde aydınlık katar. Renk eşitsizliklerini giderir. Koltuk altı ve genital bölge kararmalarını giderir.
Koltukaltı Kararması Tedavisi
Başlıca kullanılan tedaviler arasında hidrokinon, retinoik asit, azelaik asit, kortikosteroidler, kojik asit içerikli topikal ürünler sayılabilir. Koltukaltı kararması tedavisi kapsamında deride peeling etkisi sağlayan alfa hidroksi asit ve beta hidroksi asit içeren ürünler kullanılabilir.
Maruderm AHA ve BHA Peeling Maske Cilt Bakım Serumu, koltukaltı bölgesinde kararma yapan ölü hücrelerin yok olmasına yardımcı olmaktadır. Düzenli olarak kullanılması durumunda, kararmaların azalmasına ve yeni kararmaların engellenmesine olanak tanımaktadır.
İlgili 20 soru bulundu
Lazer ile ya da bitkisel ilaçlar ile koltuk altı kararmasının geçmesi mümkündür. Koltuk altı kararması için tuz ve limonu karıştırarak koltuk altına sürmek gerekir. Ayrıca patates, salatalık ya da pirinç ile de koltuk altının kararmasını geçirmek mümkündür.
Burada kişilerin kullanabileceği yağlar arasında zeytinyağı, kastor yağı, çay ağacı yağı, shea yağı, badem yağı, hindistan cevizi yağı, karite yağı yer alır. Bu doğal yağlar ile koltuk altı bölgesine 2 ya da 3 dakika masaj uygulaması yapılabilir.
Elma Suyu Masajı: Yarım elma rendelenir ve suyu kararma olan bölgelere sürülerek masaj yapılır. Bu işlemin haftada 2 kez uygulanması vajina bölgesinin beyazlamasını sağlayacaktır. Zeytinyağı Masajı: Vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar için birkaç damla zeytinyağı ile masaj yapmak yeterli olacaktır.
Limon, asitli içeriğiyle bölgedeki kararmayı giderir ve daha beyaz kol altına hızlı ve etkili bir şekilde sahip olabilmenizi sağlar. Limon uygulamasında limonu yuvarlak şekilde dilimleyin ve dilimleri koltuk altında birkaç dakika bekletin. Ardından bölgeyi durulayın.
Limon: Koltuk altı kararması limon ile de giderilebilir. Tıpkı patates uygulamasında olduğu gibi, yuvarlak dilimlediğiniz limonu koltuk altı bölgenize uygulayın. Bu uygulama bölgeyi ölü derilerden de arındıracaktır. Salatalık: Salatalık da doğal beyazlatıcılar arasında.
Cildi, güneşin zararlı ışınlarına karşı korur. C Vitamini Serum , cildin sıkılaşmasına . Leke ve kararmaların önlenmesinde de oldukça etkilidir.
Hafta sonunda kırışıklık görünümünü, dudak ve alın çizgilerinin görünümü azalıyor. 8. Hafta sonunda ise cilde daha sıkı bir görünüm sağlıyor. Dermatolojik olarak test edilen C vitamini serumu hassas ciltler de dahil olmak üzere tüm cilt tiplerinde kullanılabiliyor.
C vitamini serumu cilde ince tabaka halinde sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez uygulanması gerekir.
Pürüzsüz ve yumuşak koltuk altlarına sahip olabilmek için peeling ve tonik gibi ürünlerden yararlanmanız gerekir. Bu bölgeye peeling uygulayarak açık gözeneklerdeki kir oluşumunu engelleyebilir ve sağlıklı görünümüne katkı sağlayabilirsiniz.
Limondaki asit koltuk altında kokuya neden olan bakterileri öldürür. Ter kokusunu önlemek için limon sürebilirsiniz. Limondaki asit koltuk altında kokuya neden olan bakterileri öldürür. Özellikle yaz aylarında çok görülen ter kokusunu önlemek için limon sürebilirsiniz.
Çeşitli sebepler ile ortaya çıkabilen koltuk altı kararmasının nedenleri arasında bazı ilaçların kullanımı, kanser, şeker hastalığı, hormonal rahatsızlıklar ve genetik aktarım sayılabilir. Ayrıca akantozis nigrikans hastalığının bir bulgusu da olabilir.
Diz, dirsek ve koltuk altlarınızı beyazlatmak istiyorsanız sorunlu bölgelere limon suyu ve karbonat sürün. Ardından dairesel hareketlerle ovalayın.Bu uygulamayı her gün düzenli olarak tekrar ettiğinizde kısa sürede koltuk altı bölgenizdeki renk farklılığını görebilirsiniz.
Tarif için 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı taze limon suyu yeterlidir. Bu karışımı gözler hariç tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz. Karışım, 15 dakika bekletildikten sonra ılık suyla yıkanabilir. Bu yöntem aynı zamanda cildi beyazlatma özelliğine de sahiptir.
Pembe renkli akıntılar dönemden önce lekelenme sonucunda belirir. Ayrıca erken gebelik durumunda implantasyon kanaması anlamını da taşıyabilir. Kadınların bazılarında yumurtlama aşamasından sonra hafif lekelenmeler görülebilir. Böylece pembe renkli akıntılar ortaya çıkar.
1 çay kaşığı vazelini, yarım bardak elma suyu ve 1 çay kaşığı limon suyu ile karıştırıp vajinal bölgeye sürün. Bu kürü uygularken genital bölgenin kuru olması çok önemlidir. Hiçbir kürü vajinanın iç kısımlarına temas ettirmeyin. Sürdüğünüz beyazlatıcı kür kuruduktan sonra nemli bir bezle silin ve banyo yapın.
Vazelini koltuk altı kararması için kesin bir çözüm olarak görmek doğru değildir. Cildiniz kuruysa ve kararma bu sebeple oluşuyorsa size yardımcı olabilir. Vazelini uygulamadan önce cildinizin temiz olması önemlidir.
Limon suyu ve karbonat karışımı kokuya neden olan bakterileri yok etme açısından oldukça değerli bileşenlerdir. Az miktarda karıştırdığınız bu ürünleri duş öncesi koltuk altına uygulayabilirsiniz. Tıpkı limon suyu gibi asidik özelliğe sahip elma sirkesi de koltuk altı bakterilerini önleme noktasında oldukça faydalıdır.
Karite yağı, doğadaki en etkili ürünlerden biri olarak eklemlerdeki kararma sorununa da en doğru çözümlerden biri haline geliyor. Shea yağı olarak da bilinen bu yağ, cilt tonunu eşitlemeye ve cildi nemlendirmeye yardımcı olan özelliklere sahiptir.
Viaxi Beyazlatıcı Krem, özellikle (dış genital bölge, bikini, kol altı gibi) hassas cilt bölgelerindeki renk eşitsizliğini gidermeye yardımcı olmayı amaçlar. Cilt üzerinde oluşmuş renk koyulaşmalarını dereceli olarak açan etkili bir kremdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri