Pratik ve hızlı yapılan hazır çorbaların kullanımı son yıllarda artış gösterdi. Ancak hazır çorbalar sağlığı olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle ani açlık anlarında kolayca hazırlanan hazır çorbalar hiçbir besleyici madde içermez. Aksine sağlığa zarar verir.
Hazır çorbaların sık tüketimi ile metabolizma ve bağırsak florasında bozukluk oluşabilir ve kalp-damar rahatsızlıkları, kanser, metabolik sendrom gibi birçok hastalığa davetiye çıkarabilir.
Hazır çorbalarda TBHQ isimli bir madde bulunur. Tersiyer bütil hidrokinon olarak bilinen koruyucu madde petrol yan ürünüdür. Antioksidan olarak bilinen bu madde, sentetik kimyasal içerir ve bu sebeple vücudumuz için zararlıdır. Özellikle marka bilinirliği az olan, merdiven altı ürünlerden kesinlikle uzak durmalısınız.
Pişmiş et ve balığın buzdolabındaki dayanma süresi 3 ila 4 gün arasındadır, ancak balık veya deniz ürünleri çorbası genel olarak buzdolabında 1 gün saklanmalıdır. Tavuk ve hindi gibi kümes hayvanları ise yaklaşık 2 gün saklanabilir.
Hazır çorbaların bozulma süresi ortalama 3-4 gündür. Ancak buzdolabında saklanmayan hazır çorbalar daha hızlı bozulur. Hazırladığınız hazır çorbayı mümkünse aynı gün içinde bitirmeye çalışın.
İlgili 33 soru bulundu
Çorba 2 kez ısıtılır mı? Buzdolabından çıkan yemeğin yeniden ısıtılmasının değil, kaynatılması gerektiğine dikkat çeken Doğan, “Bir çorbayı tekrar ısıtmak doğru değil, kaynatmak gerekiyor.
Diyet listelerine eklenecek olan çorbanın kalori değeri düşük besin değeri yüksek olanlardan olmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Özellikle kremalı, bol yağlı ve hazır çorbalardan uzak durmak gerekmektedir. Hazır çorbalar içlerinde bulunan nişastadan dolayı diyet listeleri için uygun olmamaktadır.
Özellikle ani açlık anlarında kolayca hazırlanan hazır çorbalar hiçbir besleyici madde içermez. Aksine sağlığa zarar verir. Hazır çorbaların içinde TBHQ adı verilen madde bulunur. Tersiyer bütil hidrokinon olarak bilinen koruyucu madde petrol yan ürünüdür ve genellikle antioksidan olarak bilinir.
Son yıllarda yapılan bir çalışma çorba ve sulu/katı bir yemeğin mide geçiş hızlarını araştırmış ve çorbanın gastrik boşalım hızının yavaş olduğu sonucunu bulmuştur. Başka bir çalışmada ise çorba içiminden 20 dakika sonra yenilen katı öğünün bireyleri daha tok tuttuğu gerçeğine ulaşmıştır.
Tüketilen hazır çorba ile birlikte vücudun sodyum oranını artırmaktayız. Sodyum oranının artması, kan basıncını yükselttiği gibi kalp ritmini de bozabilir. Bunun için mümkün oldukça ev tipi beslenmeye özen gösterilmelidir” dedi.
Mercimek Çorbası
Yüksek lif içeriğiyle pekliğe iyi gelir ve kalın bağırsakların çalışmasını düzene sokar. Hemoroit ve diğer kalın bağırsak sorunlarında iyileştirici etkiler yapar. Mercimek içerdiği yüksek orandaki demir ve folik asit nedeniyle kansızlığı önler.
Bol proteinli tavuk suyuna çorbalar, paça çorbası, gribe nezleye birebir sarımsak çorbası, canlılık veren kemik iliğine domates çorbası, hasta hasta keyfinizi yerine getirecek mercimek çorbaları, vitamin deposu brokoli çorbası ve daha fazlası tek tıkla mutfağınızda!
Özellikle ani açlık anlarında kolayca hazırlanan hazır çorbalar hiçbir besleyici madde içermez. Aksine sağlığa zarar verir. Hazır çorbaların içinde TBHQ adı verilen madde bulunur. Tersiyer bütil hidrokinon olarak bilinen koruyucu madde petrol yan ürünüdür ve genellikle antioksidan olarak bilinir.
Araştırmalar, düzenli olarak çorba yiyenlerin, çorba yemeyenlere kıyasla obez olma olasılığının daha düşük olduğunu ortaya koymuştur. Çorba düşük kalorilidir ve aynı zamanda inanılmaz derecede doyurur. Günlük menünüze çorba eklemek, günlük yediğiniz kalori miktarını azaltmanıza yardımcı olabilir.
Çabuk Çorba Tarifi Nasıl Yapılır? Yoğurt ve un tencerede özleşene kadar çırpılır. Üzerine yavaşça ve karıştırılarak soğuk su eklenir ve ocağa alınır. Tel şehriyeler ilave edilir ve karıştırılarak pişirilir.
Yemek öncesinde çorba içmek, ana öğünlerin daha kolay bir şekilde sindirilmesini sağlar. Özellikle sebze ve et ile hazırlanan çorbalar vücudun hastalık direncini arttırarak, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanma riskini düşürür.
* Kandaki kolesterol oranını düşürür ve kan akışını hızlandırır. * Kalp ve damar hastalıkları ile şeker hastalığından korunmaya yardımcı olur. * Kalp krizi riskini azaltır. * Bağırsakları çalıştırarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını kolaylaştırır ve kabızlığı giderir.
Bu yüzden çorbaları tencereye koyup kapağını kapatın ve buzdolabında muhafaza edin. Çorbayı ısıtmadan önce içerisine bir miktar su ekleyin. Ardından kısık ateşte ısıtabilirsiniz. Sulu yemekler, ağzı kapalı kaplarda buzdolabında 4 güne kadar muhafaza edilebilir.
Yüksek lif içeriğiyle pekliğe iyi gelir ve kalın bağırsakların çalışmasını düzene sokar. Hemoroit ve diğer kalın bağırsak sorunlarında iyileştirici etkiler yapar. Mercimek içerdiği yüksek orandaki demir ve folik asit nedeniyle kansızlığı önler. Zengin potasyum içermesi nedeniyle yüksek tansiyonu düşürücü etkiler yapar.
Mercimek Çorbası
Yüksek lif içeriğiyle pekliğe iyi gelir ve kalın bağırsakların çalışmasını düzene sokar. Hemoroit ve diğer kalın bağırsak sorunlarında iyileştirici etkiler yapar. Mercimek içerdiği yüksek orandaki demir ve folik asit nedeniyle kansızlığı önler.
Ancak çorba tüketirken dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Bu da çorba tüketiminin ana yemeklerden önce olmasıdır. Genelde her yemek başlangıcı çorba ile yapılır. Ama aslında sağlıklı beslenmek için yenen yemekte tam olarak doymak ve yeterince enerji alınabilmesi adına yenen yemeğin rahat sindirilebilmesi gerekir.
Ayrıca kelle paça ve işkembe çorbaları da grip ve soğuk algınlığı gibi üst solunum yolları enfeksiyonlarına yakalanma riskini azaltır” ifadelerini kullandı. Tavuk suyu çorbası, soğuk algınlığı semptomlarını hafifletmeye yarıyor.
1 paket (170 ml) içinde 82 kadar kalori mevcut.
En fazla önerdiği tarifler ise brokoli, yulaflı ve patatesli çorbalardır. Çorba ve su diyeti ile 15 gün gibi bir sürede büyük oranda kilo verebilirsiniz. Su ve çorbanın yoğunlukta olduğu diyete çay, sebze ve salata gibi gıdalar ekleyerek diyeti yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri