CALPOL'un saklanması 25°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız. Buzdolabında saklamayınız. Her kullanımdan önce şişeyi kuvvetlice çalkalayınız. CALPOL sulandırılmadan kullanılır.
23 CALPOL SÜSPANSİYON Son kullanım tarihine kadar kullanılır. Kullanmadan önce iyice çalkalanmalıdır. 25°c altında oda sıcaklığında saklanmalıdır.
"ÜZERİNDE YAZMIYORSA BUZDOLABINDA İLAÇ MUHAFAZA EDİLMEZ"
"Halk arasında ilaçları buzdolabında saklamak gibi yanlış bir davranış var. Belirli bir sıcaklığın altında saklanan ilaç, kristalleşip bozulabilir. Üzerinde ayrıca belirtilmemişse ilaç buzdolabında muhafaza edilmez.
Ağrı kesiciler, özellikle çocuklar için kullanılan ateş düşürücü şuruplar, toz biçiminde ve su ile sulandırılmayan antibiyotikler ve bunun gibi ilaçlar ağızları tam olarak kapatıldıktan sonra güneş görmeyen serin bir yerde ve kutusunda saklanmalıdır.
İlaçlar, 15-25 derece arasında oda sıcaklığında saklanmalıdır. Ağrı kesiciler, özellikle çocuklar için kullanılan ateş düşürücü şuruplar, toz biçiminde ve su ile sulandırılmayan antibiyotikler ve bunun gibi ilaçlar ağızları tam olarak kapatıldıktan sonra güneş görmeyen serin bir yerde ve kutusunda saklanmalıdır.
İlgili 21 soru bulundu
* Ateş düşürücü şuruplar çözelti (süspansiyon) şeklindedir. Beklediğinde etken madde dibe çökecektir. Kullanmadan önce çalkalamanız gereklidir. * Ateş düşürücü şurupları açtıktan sonra 1 ay içinde tüketin.
CALPOL'un saklanması
Buzdolabında saklamayınız. Her kullanımdan önce şişeyi kuvvetlice çalkalayınız. CALPOL sulandırılmadan kullanılır.
Özellikle sıcak havalarda uygun ortamlarda saklanmayan ilaçlar şifa yerine adeta zehir olurken, Aydın Eczacılar Odası Başkanı Sefa Karaarslan, ilaçların kuru ve serin yerlerde saklanması gerektiğini ifade etti.
Çözücüsü ile çözündürüldükten sonra oda sıcaklığında 24 saat, buzdolabında (2-8°C'de) 96 saat dayanıklıdır. Kaptopril 25 mg 25 °C'nin altındaki oda sıcaklığında ve orijinal ambalajında saklanmalıdır. Nemden koruyunuz. 25 °C'nin altındaki oda sıcaklığında ve orijinal ambalajında saklanmalıdır.
CALPOL 6 PLUS'ın saklanması
CALPOL 6 PLUS'ı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız. 25°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız. Buzdolabında saklamayınız.
DOLVEN'in saklanması
DOLVEN'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız. 30°C altındaki oda sıcaklığında saklayınız.
İlaçlar, 15-25 derece arasında oda sıcaklığında saklanmalıdır. Ağrı kesiciler, özellikle çocuklar için kullanılan ateş düşürücü şuruplar, toz biçiminde ve su ile sulandırılmayan antibiyotikler ve bunun gibi ilaçlar ağızları tam olarak kapatıldıktan sonra güneş görmeyen serin bir yerde ve kutusunda saklanmalıdır.
İlacı meyve suyu, hazır mama (süt şeklinde) ya da sütle karıştırmak aslında etkin olmaz; çünkü ilacın büyük bir kısmı bu sıvıyı içerken biberon ya da bardakta kalacaktır. Sıvıyla karıştırmanız gerekirse az sıvı kullanın böylelikle ilacın tümü çocuğun sindirim sistemine ulaşsın.
Eğer 'oda sıcaklığında saklayınız' ibaresi mevcutsa güneş görmeyen, serin, nemli olmayan ve sıcaklığı 25 dereceyi geçmeyen yerlerde ilaçlarınızı kendi ambalajlarında depolayın. Soğuk zincir uyarısı varsa tanımlanan sıcaklık 2-8 derece arasıdır.
Şuruplar Açıldıktan sonra 7 gün içerisinde kullanılır.
Marketlerde ya da kozmetik mağazalarında satılan o ilaç kaplarında herhangi bir nem ve hava geçirmezlik yok. Hava, nem ve güneşe açık." İlacın yanlış ortamda saklanması sonucu ise istenen sonucun alınamayacağını belirten Aydın, "Başımıza gelecek ilk olay ilaçtan beklediğimiz etkiyi alamamamız olur.
Kimyasal Bozulma: Yüksek sıcaklık ve nem, ilaçların kimyasal bileşenlerini etkileyebilir ve bozulmalarına neden olabilir. Bu, ilacın etkinliğini azaltabilir veya tamamen etkisiz hale getirebilir. Etkinlik Kaybı: Sıcak hava, ilaçların etkinliklerini olumsuz etkileyebilir.
Parasetamol her dört ile altı saatte bir verilebilir – 24 saatlik süre içinde dört defadan fazla verilmemeli. Çocuğunuza 48 saatten fazla parasetamol vermeniz gerekiyorsa, onu bir doktora götürmelisiniz.
Ibuprofen aç karnına verilmemelidir. Kg başına 10 -15 mg verilebilir.(maksimum doz 40 mg kg'dir.) doz aralıkları 6-8 saat olmalıdır. Günde 3 dozdan fazla verilmez.
4-6 saat arayla yeniden içirilebileceği gibi günde 5 dozu aşmamak yan etkileri artırmamak için dikkat edilmesi gereken bir kuraldır.
Ateş düşürücünün etki süresi 4-6 saattir. 3.5-4 saat sonra ateş çıkıyorsa yine ateş düşürücü verebilir. Bu arada genel durum bozukluğu varsa muayeneye götürülür. Orta derece ateşte (38.3-39.3) 4-6 saatte bir ateş düşürücü tekrar edilir ve ateş kontrol altına alınabilir.
İlacı şırınga ya da biberon memesi ile ağzın yan tarafından vermeli, yanak boşluğuna dolmamasına dikkat etmelisiniz. İlacı verdikten hemen sonra süt ya da meyve suyu verebilirsiniz.
Çocuklarda kullanımı: BRUS, 7 kg'ın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır. Ateş düşürücü olarak kullanıldığında, süspansiyon uzun süreler kullanılmamalı ve 6 aydan küçük çocuklara verilmemelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri