1.d) Jeneratör çalışırken yakıt ilave etmeyiniz. Yakıt ikmali esnasında sıçrayan dizel yakıt dizel motorun sıcak parçalarına temas ettiğinde alev alabilir. Bu yüzden dizel motor kapalı, soğukken ve iyi havalandırılan bir ortamda yakıt ikmali yapınız.
Jeneratöre yakıt koymadan önce soğumasını bekleyiniz. Çalışırken veya sıcakken jeneratöre yakıt koymaya çalışmak yangına ve yaralanmalara sebep olabilir.
Jeneratörler, genellikle fosil yakıtlar kullanılarak çalıştırılır. Fosil yakıtlar arasında benzin ve doğal gaz bulunur. Dizel de jeneratörlerde çok kullanılan yakıtlardan biridir. Çevre kirliliğini ve emisyonu azaltmak amacıyla biyodizel ve dizel-su emisyonları da tercih edilen yakıtlardan bazılarıdır.
2.1.
* ISO 8528, ISO 3046 Standartlarına uygun jeneratörler için üretilmiş ve dünyaca kabul görmüş endüstriyel tip dizel motorlar kullanılır.
Dizel jeneratörler saatte kaç litre mazot yakar? Dizel jeneratörlerin yakıt depo kapasitesi genellikle 25 litredir. Güç pompalayan bir jeneratör saatte 4,25 litre yakıt tüketmektedir. Dizel jeneratör yanında ayrıca temin edeceğiniz yedek depo ile dizel yakıtınızı yedekte de tutabilirsiniz.
İlgili 38 soru bulundu
Jeneratörlerin yakıt sarfiyatı, yük durumuna bağlı olarak değişir. Emsa standart olarak yakıt tanklarını jeneratör tam yükünde en az 8 saat çalışacak şekilde dizayn etmektedir.
Antalya'da yaşayan girişimci Birol Yılmaz, 3 aylık AR- GE çalışması ile yakıtsız çalışan bir jeneratör üretti. 3. kilowattlık alternatif enerji üreten jeneratörle 12 saat.
Jeneratör, elektrik kesildiği anlarda devreye girerek elektrik üreten bir motordur. Motorun çalışması ve elektrik üretebilmesi için jeneratör mazotu gereklidir. Jeneratör mazotu, normal dizel motorlu araçlara konulan mazotlarla aynı olup, akaryakıt istasyonlarından satın alabilirsiniz.
Seçenekler arasında mazot ve benzinle çalışan jeneratörler bulunmaktadır. Bu modeller ise çok sık tercih edilmektedir. Jeneratörleri satın almak isteyen bireyler, nerede kullanacaklarını da belirlemelidir.
Sonunda, jeneratöre ne için ihtiyaç duyduğunuza ve onu nasıl kullanacağınıza bağlı. Acil durum yedek gücü için bir jeneratöre ihtiyacınız varsa, benzinli bir jeneratör daha iyi bir seçenektir. Günlük kullanım için bir jeneratöre ihtiyacınız varsa, dizel jeneratör daha iyi bir seçenektir.
Bir evin normal şartlarda ihtiyacı olan gücü en az 4 kVa'dan başlamaktadır. Eğer bir apartmanınız varsa ve tamamına enerji sağlamak istiyorsanız ölçüm yaptırmalısınız. İhtiyacınız olan enerjiyi benzinli, dizel ve invertör tip taşınabilir jeneratörler verecektir.
2 Kva jeneratör kaç cihazı çalıştırabilir? 2 kva jeneratör, yüksekliğe ve güç tüketimine bağlı olarak birkaç küçük ev aletini veya birkaç ışığı rahatlıkla çalıştırabilir.
Dizel jeneratörler bakım gerektirmeden en az 15.000 saat ile 50.000 saate kadar sürekli olarak çalışabilir. Jeneratörün ömrü aşağıda belirtilen değişken faktörlere bağlıdır. Yeterli bakım yapılmazsa, bir jeneratör yalnızca 10.000 saat veya çok daha az dayanabilir.
Müşteriler tarafından sıklıkla tercih edilen Aksa AAP 5500 ipli monofaze 5.5 kVA benzinli jeneratör ile klima, buzdolabı, lamba, bilgisayar, laptop gibi birçok elektrikli aleti rahat bir şekilde çalıştırabilirsiniz.
Jeneratör setine ait radyatör petekleri zamanla tıkanabilir ve soğutma sisteminin performansının düşmesine ve jeneratör setinin hararet yapmasına sebep olur. Radyatörün temizliğine ve peteklerin tıkalı olup olmadığına dikkat edilmelidir.
Portatif jeneratör 'ler (hava soğutmalı) sürekli en fazla 8-10 saat çalışması önerilirken, su suğutmalı, sabit dizel jeneratörler yakıtları dolu olduğu sürece hiç durmadan, bakım zamanı gelinceye kadar ( yaklaşık 250 çalışma saati ) çalışabilirler.
Mazotun son kullanma tarihi yoktur bekleyen mazotun rengi değişir kalitesi artar. Benzin öyle değildir 6 ay sonra kullanılamaz hale gelir tortu yapar dıştan takma motorlardaki arızaların sebebi budur. Mazottan korkmayın.
Jeneratörler çalıştığı durumlarda elektrik sayacı üzerindeki tarife girişleri tetiklenir ve sayaç o anda tükettiği enerjinin jeneratör üzerinden sağlandığını anlayıp, bir diğer tüketim alanına yani tarifeye tüketim kaydeder.
Benzin gibi yakıtların yakılmasını sağlayan bölümdür. Yakılarak ısı enerjisine dönüştürür, ısı enerjisi de mekanik enerjiye dönüştürülür.
Bir ev için normal şartlarda ihtiyaç duyulan jeneratörün en az 4 kva olması gerekmektedir. Eğer bir apartmanın tamamına enerji sağlanacaksa ölçüm yapılmalıdır.
Tek Başına Bir Evin ( Televizyon, Aydınlatma , Buzdolabı, Şarj Aletleri) Tüm elektriğini karşılayabilmektedir.
1 kVa Kaç Kw
Örneğin güç faktörü değeri 0,8 ise, 1 kVA 0,8 kW'a denk gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri