Çalışkan olmak için kişinin istekli, gayretli, sabırlı, disiplinli, planlı ve düzenli olması gerekir. Sabırlı olmak ve azimle çalışmak çalışkan olmak için ilk şarttır. Kişinin sorumluluklarını bilmesi, iç disipline sahip olması, hedeflerini belirlemesi ve amacına ulaşmak için gayret sarf etmesi gerekir.
1) İdeal bir öğrenci çevre faktöründen etkilenmemelidir. Kendi prensipleri olmalıdır ve doğru olmayan yollarla ilgilenmemelidir. 2) Her türlü ortamda saygılı ve kibar bir kişi olmayı bilmelidir. 3) Derslerine düzenli çalışan ve yardımlaşmayı seven bir kişi olmalıdır.
Türkçe dersindeki sorular okuduğunu anlama, yorumlama, muhakeme sorularından oluşur. Türkçe dersinde başarıyı yakalamak için kitap, dergi, gazete ve makale okunmalıdır. Bu yayınların düzenli bir şekilde okunması türkçe dersine ve türkçedeki yorum sorularının anlaşılmasına inanılmaz bir katkı sağlar.
İlgili 34 soru bulundu
Çalışkan olmak için kişinin istekli, gayretli, sabırlı, disiplinli, planlı ve düzenli olması gerekir. Sabırlı olmak ve azimle çalışmak çalışkan olmak için ilk şarttır. Kişinin sorumluluklarını bilmesi, iç disipline sahip olması, hedeflerini belirlemesi ve amacına ulaşmak için gayret sarf etmesi gerekir.
"Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve'c'al li min ledünke sultânen nasîrâ." (10 Kere) (İsra suresi 80. ayet) ANLAMI: "Ya Rabbi! Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çikar. Katından bana yardım edici bir kuvvet ihsan eyle."
Başarı, gücü kendinden alabilmek, kendi ayaklarının üzerinde durabilmektir. Başarı, hiç yılmamak, azimli ve kararlı olmaktır. Başarı, kendini yazgısını ancak kendisinin çizeceğini bilmektir. Başarı, kendisi olabilmektir.
Tembellik İle Nasıl Başa Çıkılabilir ? Güne erken saatlerde başlamalı coşku içerisinde neşeli olmalısınız. Hafif ısınma hareketleri ve ılık bir duş sonucunda daha aktif bir zihin ile derslerinizi anlamanız gelişecektir. Güne kendinizi motive ederek başlamanızın size getirisi oldukça artacaktır.
Öğretmenin hoşgörülü, sabırlı, açık fikirli, esnek ve uyarlayıcı, sevecen, anlayışlı, esprili, yüksek basarı beklentisi olan, cesaretlendirici ve destekleyici olma gibi özellikleri kişisel nitelikleriyle ilgilidir.
Yönetmelik maddelerine göre Okul Birincisi olmak için 4 yılın bütünü baz alınarak en yüksek mezuniyet puanına göre Öğretmenler Kurulunca seçilmek gerekmektedir. Bu manada sadece 9. ve 10. sınıfta en iyi olmak yeterli değildir. Bütün notlar baz alınarak genel bir değerlendirme yapılmaktadır.
Sınavda başarılı olmak için genel tekrar yapın, deneme sınavı ve önceki yıllarda çıkmış soruları çözün. Öğrencilere özellikle son 10 yılın çıkmış sorularını çözmeleri önerilir. Sınava yakın dönemde çok zor kaynaklar seçilmemeli, sınava yönelik kaynaklar seçilerek aynı zamanda genel konu tekrarı yapılmalıdır.
İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ". Sınavlarda başarılı olmak ve heyecanı yenmek için yukarıdaki dua, sınavdan önce 19 kere okunması tavsiye edilmektedir.
“Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve'c'al li min ledünke sultânen nasîrâ.” Sınava Girerken Okunacak Dua (Anlamı): ”Ya Rabbi!,Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çikar. Katından bana yardım edici bir kuvvet ihsan eyle.”
Bismillahirrahmanirrahim, Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün.
Hedeflerini Doğru Belirler, Eğer Yanlışsa Yol Değiştirirler
Başarılı insanlar koydukları hedefler doğrultusunda, ne üzerinde çalıştıklarını çok iyi bilirler. Yapamayacaklarını, bu hedefe uygun olmadıklarını anladıkları anda doğru bir kararla, uygun bir şekilde sonlandırmayı bilirler.
TYT'ye Çalışılmaya Kaçıncı Sınıfta Başlanmalıdır? TYT'ye çalışmaya son sınıftan önce başlanmalıdır. TYT'de çalışılacak konuların çok olması ve öğrencilerin son senede hem okul dersleri hem de sınav konularına çalışması zor olduğu için 12. sınıftan önce TYT'ye çalışmaya başlamak yararlıdır.
AYT, alan sınavıdır. Bu nedenle ayrıntılı sorulardan oluşmaktadır. Bu durum da AYT'ye girecek olan adayların iyi bir çalışma yapmasını gerektirmektedir.11 ve 12. sınıfta işlenen derslerden oluşan konuları kapsayan bir sınav olduğu için AYT'ye çalışmaya 11. sınıfta başlanmalıdır.
TYT'de adaylara Türkçe Testi'nde 40, Sosyal Bilimler Testi'nde 20, Temel Matematik Testi'nde 40, Fen Bilimleri Testi'nde 20 olmak üzere toplam 120 soru sorulacak ve 165 dakika süre verilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri