Çalıştay, amacı ve konusu iyi tespit edilmiş güncel bir konuda, gelişmelerin, sorunların ve çözüm önerilerinin paylaşılması ve tartışılması için bir çalıştay yöneticisi tarafından yönlendirilen uzmanların bir araya gelerek yaptıkları toplantıdır.
Çalıştay, bilim adamlarının ve uzmanların; bir konuda ön hazırlık yapmak üzere inceleme ve değerlendirme amaçlı toplantılarında kullanılan temel tekniktir. Ayrıca bu çalışma toplantılarına da çalıştay adı verilir.
Kimler katılabilir? Çalıştay programı, Lise Fizik / Kimya / Biyoloji dersleri kapsamında STEM / IB / AP öğretmenlerine yöneliktir. Çalıştayımız ayrıca bilimsel süreç becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapan/yapmak isteyen tüm devlet okulları , özel okullar ve Bilsem öğretmenlerine de açıktır.
Çalıştaylar, belli bir konuda derinlemesine bir bilgi akışı ve tartışma ortamı sağlayıp kısa bir süre içerisinde konuya ya da soruna ilişkin çözüm önerilerini ortaya koyması dolayısıyla önemli birer akademik toplantı niteliğindedir.
Bir oturum, içeriğine bağlı olarak, 50 ila 90 dakika sürebilir. Çalıştaylar uygulamaya dönük olmalıdır ve katılımcılarının işbirliğini sağlayan, net sonuçları ve somut çıktıları olan, verimli çalışma toplantıları olarak gerçekleşmeleri planlanmalıdır.
İlgili 20 soru bulundu
Çalıştaya örnek olarak bir üniversite hocasının öğrencileri ile birlikte bir konu üzerinde bilimsel olarak öğreti yapması örneği verilebilir. Ya da bir sorunun çözümü ile alakalı bilimsel tekniklerin konuşulduğu bir ekinlik örneği de verilebilir. Burada katılımcıların konuya göre seçilmesi gerekmektedir.
KalDer Çalıştayları belli bir konu üzerinde ortak çalışmayı, düşünmeyi ve öğrenmeyi sağlamak aynı zamanda o konu üzerinde ön hazırlık, inceleme ve değerlendirme yapmak için uyguladığı yöntemeler zinciridir.
Çalıştay Nedir? 6-8 kişiden oluşan katılımcı gruplar toplanır ve alanında uzman olan bu kişiler belirlenen sorunları tartışarak, bu sorunlara çözüm bulmaya çalışırlar.
Gençlik Çalıştayı, eğitim kurumlarından katılan delegelerden oluşan farklı komitelerin sorunlara çözüm ürettikleri bir platformdur. Her komite, tartıştığı sorunlarla ilgili rapor hazırlar. Hazırlanan bu raporlar, genel kurul toplantılarında diğer komiteler tarafından onaylanır.
Aile çalıştayımızda amaç; toplumun tüm kesimlerinin aile konusunda bilinçlenmesi, ailelerin güçlenmesi ve korunması konusunda farkındalık oluşturmaktır. Mağdur olmuş çocuklarımıza aile ortamı sunmak bizlerin görevidir.
Çalıştay Nedir? Katılımcıların ortak bir konu üzerinde çalışmalarını, düşünmelerini ve öğrenmelerini sağlayan uygulamalı bilimsel toplantılardır.
Kurultay, bilgi şöleni, çalıştay, açık oturum vb. toplantıların adlarında her kelimenin ilk harfi büyük yazılır: VI. Uluslararası Türk Dili Kurultayı, Kitle İletişim Araçlarında Türkçenin Kullanımı Bilgi Şöleni, Karamanlı Türkçesi Araştırmaları Çalıştayı vb.
Lise Çalıştayı, Türkiye Matematik Kulübünün düzenlediği matematik çalıştaylarının beşincisidir ve daha önce düzenlenen çalıştaylardan farklı olarak hedef kitlesi lise öğrencileridir.
Değerler Çalışması, çalıştay ile odak gruplarını içeren kalitatif aşama ve online anketi içeren kantitatif araştırma aşamalarının birleşimidir. İki aşama birbiriyle örtüşecek şekilde raporlanarak katılımcı ilerleme sağlanır.
23. Kurultay, bilgi şöleni, çalıştay, açık oturum vb. toplantıların adlarında her kelimenin ilk harfi büyük yazılır: VI.
Felsefe Çalıştayı'nın amacı her eğitim seviyesinden Felsefe alanında bilgi birikimini arttırmak isteyen kişilerin söz konusu çalıştay ile hem felsefi bilgilerinin desteklenmesi hem de gündelik konulara eleştirel bakış açısı geliştirebilmelerinin desteklenmesidir.
Çalıştay raporu örneği ise konunun belirli bir sorununa dikkat çekerek aşamalardan geçmesi sağlanır. Planlar etkin bir şekilde yapıldıktan sonra ise çalıştay raporu hazırlanır. Çalıştaya örnek olarak ise bilimsel bir öğreti geliştirmek için üniversite hocası ve öğrencilerin bir araya gelip çözüm üretmesi diyebiliriz.
Çalıştay Nedir? Katılımcıların ortak bir konu üzerinde çalışmalarını, düşünmelerini ve öğrenmelerini sağlayan uygulamalı bilimsel toplantılardır. KAFÇA Nedir? Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi'nin tarafından her yıl liseli katılımcılara yönelik düzenlediği sosyal bilimler çalıştayına verilen addır.
ÇALIŞTAYIN ÖNEMİ Türkçe öğretiminin temel meselelerini ve bu meselelere bağlı olarak çeşitli konuları alan uzmanları ve ilgili kurum temsilcileriyle kapsamlı bir biçimde ele alan bu çalıştay, alanda ilk olma özelliği taşımaktadır.
çalıştay TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim Bilim adamlarının ve uzmanların bir konuda ön hazırlık yapmak üzere katıldığı inceleme ve değerlendirme toplantısı
“Dönemin Cumhurbaşkanı İnönü, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Ali Veli, İş Bankası Genel Müdürü, Ali Bey, Ayşe Hanım …” biçimleri doğrudur.
Tarih atılırken her zaman günün, ay ve yıldan daha önce yazılması gerekiyor. İlk olarak gün, sonra ay ve daha sonra yıl yazılır. 01.01.2021 şeklinde tarih atılma işlemleri gerçekleştirilmelidir. Gün, ay ve yıl tarihlerinin karıştırılarak yazılması, başka tarihi ifade edebileceğinden doğru yazılması gerekir.
Adres sıralaması mahalle, cadde, sokak, mevki, apartman numarası / daire numarası, İlçe/İl şeklinde olmalıdır.
Workshop/ Çalıştay
Konusunda uzman 6-8 kişilik gruplar oluşturarak, tartışarak sorunlara çözüm üretme amacıyla bir araya geldiği tartışma tekniğidir. Tartışma sonucunda her grup bir rapor hazırlar ve sonunda ortak bir rapor oluşturulur.
Aile beraber yaşama, ekonomik işbirliği, üreme ve cinsellik işlevlerini yerine getirmektedir. Aile toplumlarda cinsellik, üreme ve ekonomik süreçlerin kontrolünü sağlamaktadır. Aile yetişkinlere ve çocuklara bazı ahlaki ve hukuki sorumluluklar yüklemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri