Temperli camlar sonradan hiç bir şekilde kesilemez ve dolayısı ile de sonradan delik açılamaz. Eğer doğal gaz bulunan veya yakın gelecekte doğal gaz gelecek bir bölgede yaşıyorsanız, cam kanatlardan birine menfez deliği ve kombiyi yerleştirmeyi düşündüğünüz yere baca deliği gerekecektir.
Yüksek ısılarda camın anında soğutulması sonucunda üretilen cam türüdür. En ufak delme yada delik açmak için kesici bir alet vurulması durumunda cam patlayarak dağılır. Cam balkon sistemlerine menfez açma ve delik açma işlemi yapılır mı? sorusunun cevabı hayır olacaktır.
Eğer camın üzerindeki bu gerilim veya daha sonrasında uygulanan zorlamalar fazla olursa (ani veya sürekli noktasal darbebeler, basınç, ani sıcaklık değişimleri, mekanik zorlamalar, çarpma, temizleme esnasında ovarken kırılması, sivri uçlu ev eşyaları veya ciddi bir darbe vs.) cam patlayabilir.
Sert bir şekilde metal cisimlerle bilinçli bir şekilde vurulmadığı sürece camlar çok zor kırılmaktadır. Kırıldığı anlarda çevreye zarar vermeyen yapıda olan cam balkon camları sizleri ve çevrenizdekileri korur. Kırılma durumda camlar tavla zarı küçüklüğüne ayrılarak etrafa dağılır.
İlgili 25 soru bulundu
Cam balkonların kırılması çeşitli nedenlere bağlı olabilir. Örneğin, yanlış malzeme seçimi, kötü kurulum, doğal afetler veya kazalar gibi nedenlerle kırılabilirler. Düşük kaliteli camlar veya camların kalitesiz ürünlerle birleştirilmesi de kırılma riskini artırabilir.
Cam balkon dışarıdan açılır mı? CAMODA cam balkon sistemleri son derece sağlam bir kilit ve güvenlik sistemine sahiptir. Bu açıdan dışarıdan kilidi ya da camı kırarak içeri girmek imkansızdır. Dolayısıyla hırsızlık ve buna benzer durumlar açısından endişe etmenizi gerektirecek bir durum söz konusu değildir.
Bu camların özellikle temperli cam olması gerekmektedir. üretilip özel kalite testlerinden geçirilir. Temperli camların en önemli özelliği düz camlara karşı darbelere 5 kat daha fazla dayanıklıdır. cam patlaması ve camdan kaynaklı yaralanma risklerinin ortadan kaldırır.
Eğer daha fazla açıklık ve ferahlık istiyorsanız sürgülü cam balkonlar sizin için daha uygun olabilir. Ancak, balkonunuzun daha az yer kaplamasını ve daha çok kullanılabilir alan yaratmasını istiyorsanız, katlanır cam balkonlar sizin için daha iyi bir seçenek olabilir.
Kaliteli bir cam balkonun bazı gereklilikleri bulunmaktadır. Örneklendirmek gerekirse de cam balkon yapımında, camın cinsinin en az sekiz mm ya da on mm kadar kalın temperli, düz rodajlı olması önerilmektedir. Ayrıca kullanılan camın, kesinlikle şişe cam patentli olması gerekmektedir.
Yangın gibi ani ve düzensiz oluşan ısılarda cam tekrardan eriyebileceği ısıya ulaşamaz. termal şok nedeniyle çoğunlukla çatlar ve kırılır.
Camların Sökülmesi ve Tekrar Kullanımı
Sistemde kanatlar da bulunan temperli camlar kolayca sökülebilir, taşınabilir ve montajı tekrar yapılabilir. Ancak yeni taşınacağınız alanda yeni bir ölçü için kesilmesi mümkün değildir. Bu nedenle taşıma yapmadan önce yeni alanın tam ölçüsünün alınması gerekir.
Evet kırılabilir; ancak çok şiddetli darbelere maruz kalması gerekmektedir. Kırılsa bile dağılacağından sizi ve sevdikleriniz korur. Bu kırılma aslında daha çok patlama şeklindedir.
Cam üzerinde delik açma genelde normal olarak imal edilmiş cam ve cam eşyalarda yapılabilir. Bu nedenle temperli cam delinir mi? Sorusunun cevabı imalat aşamasında ve özel aletlerle mümkün olduğundan sonradan ev aletleri ile delik açmak mümkün değildir.
Yağmur, kar v.b. iklim şartları, balkonların cambalkona dönüştürülmesi sayesinde, kullanıcıları etkilemez. Aynı zamanda cambalkon sistemleri toz, gürültü, yaprak, polen, haşere, balkonlarda yuvalanabilen hayvanlar ve atıkları gibi her türlü istenmeyen dış ortam şartlarından korunma sağlar.
Montajdan hemen sonra temizlenmemesi ve yaklaşık 24 saat beklenmesi konusunda müşterilerimizi uyarıyoruz. Yapılan montajın ve camların tam manasıyla yerine yerleşmesi adına bu süre gereklidir. Kullanılan silikon malzemelerin tam olarak tutması için bu zaman aralığınıza dikkat etmek gerekmektedir.
Pvc pimapen, cam balkonlara göre soğuk havalardaki işlevselliği daha fazladır. Pvc pimapen soğuk hava şartlarına uyum sağlarken cam balkonlar için bu durum söz konusu değildir. Balkon kaplama yaptırırken ürünün uzun ömürlü olmasına önem verenler için pvc pimapenler tercih edilebilir.
Sert rüzgârlar ve kar yağışı ile balkonlar kış aylarında tamamen devre dışı kalmaktadır. Bu nedenle, balkonların kapatılması, kış aylarında balkon sefasının devam etmesini sağlamaktadır. Cam balkon hizmetlerinde, kullanılan camlar, ısı cam özelliğine sahiptir. Bu nedenle, dışarının soğuğunu içeri almaz.
Füme renk güneşi engelleyerek ortamı serin tutar. Genellikle daha çok güneş alan cephelerde kullanılır. Şeffaf renkli cam balkon sisteminde, mahremiyet plise perde gibi ürünlerle sağlanır. Füme renkli balkon ise mahremiyeti sağlar ancak tam verim almak için plise perde sistemi tercih edilebilir.
En iyi cam balkon modeli bize göre ısıcamlı cam balkondur. Yeni ve daha çok özelliği vardır. Ayrıca ısı camlı oluşu artı bir avantajdır. En kullanışlı cam balkon ise düz - U - L şeklindeki balkonlara uygulanan cam balkonlardır.
Temperli cam ise 8 mm 10 mm veya daha kalın camların fırın odasına sokularak 1000 derece ısıtılarak bir bütün hale gelmesi sağlanır. Daha sonra iç katman ve dış katman sağlamlaştırılır. Temperli camın kırılması imkansızdır. Ofislerde ofis bölme sistemleri kullanılan yerlerde en sağlam sistem temperli camdır.
Cam Kalınlığının 8-10 mm Olması Gerekir.
Katlanır cam aralarında silikon ve alüminyum olmak üzere iki tip conta kullanılmaktadır. Ekonomik cam balkonlarda silikon conta tercih edilmektedir. Silikon contanın dezavantajı 3 ile 5 yıl arasında sararmasıdır. Alüminyum contalar ise sararma yapmaz.
Cam balkonların takılması gereken bir mevsim bulunmamaktadır.
Gerek görsellik gerek işlevsellik bakımından sıradan bir cam balkona nazaran çok daha kullanışlı ve çok daha konforludur. Isıcamlı cam balkon, balkonlarınızı daha yaşanılır ve daha ferah bir boyuta taşıyor. Isıcamlı katlanır cam balkon metrekare m2 fiyatları ölçüleriniz ve istenilecek özelliğe göre değişebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri