Cam Balkon Rüzgar Geçirir Mi? Kış aylarının olumsuz hava şartları yağmur, kar, dolu gibi doğal afetler meydana gelmektedir. Bu havalarda rüzgarlar şiddetli bir şekilde esmektedir. Ancak bu durum cam balkon sistemini hiçbir şekilde etkilememektedir.
Türkiye'nin İlk ve Tek Sertifikalı Cambalkonu. İzmir cam balkon Albert Genau Karya kalitesi ile 176 km/h esen rüzgara bile dayanabilen cam balkonlar artık İzmir ve çevresinde Karya farkı ile satışta.
Cambalkon sistemleri alüminyum doğrama kullanılarak tork vida olarak bilinen 6mm. kalınlığındaki çelik vidalar ile mekanizmaya sabitlenmektedir. Şiddetli rüzgarın etkisi ile sağlıklı bir şekilde sabitlenmiş olan camların çatlaması ve yerinden çıkarak dağılması mümkün olmamaktadır.
Sonuç olarak, fırtınalı havalarda cam balkonun açılıp açılmaması konusu riskler ve koşullar göz önünde bulundurularak değerlendirilmelidir. Eğer güçlü rüzgarlar, şiddetli yağışlar veya riskli koşullar söz konusu ise, cam balkonun kapalı tutulması ve güvende olmanız daha sağlıklı bir seçenek olabilir.
· temperli camlarda kendiliğinden patlama yaşanabilir. · Bu üreticiden kaynaklı bir kusur değildir. · Kendiliğinden patlamaya neden olan olgu cam hammaddesi içinde bulunan nikel sülfit parçacıklarıdır.
İlgili 39 soru bulundu
Eğer camın üzerindeki bu gerilim veya daha sonrasında uygulanan zorlamalar fazla olursa (ani veya sürekli noktasal darbebeler, basınç, ani sıcaklık değişimleri, mekanik zorlamalar, çarpma, temizleme esnasında ovarken kırılması, sivri uçlu ev eşyaları veya ciddi bir darbe vs.) cam patlayabilir.
Darbe: Cam balkon camı, darbe aldığında kırılabilir. Özellikle camın kenarlarına gelen darbelerde kırılma ihtimali daha yüksektir. Hava şartları: Cam balkon camı, aşırı sıcaklık veya soğuk hava şartlarından etkilenebilir. Özellikle camın ani ısınması veya soğuması camda çatlamalara veya kırılmaya neden olabilir.
Fırtınada Camlar Nasıl Korunur? Fırtınada camları korumanın yolu iki açıdan değerlendirilebilir. Eğer cam paneller tam ayarında ve sıkıca kapanıyorsa kapalı tutun. Eğer sağlam kapanmıyor ise kanatları açarak çelik halat veya sağlam bir ip ile bağlayın.
Sert bir şekilde metal cisimlerle bilinçli bir şekilde vurulmadığı sürece camlar çok zor kırılmaktadır. Kırıldığı anlarda çevreye zarar vermeyen yapıda olan cam balkon camları sizleri ve çevrenizdekileri korur. Kırılma durumda camlar tavla zarı küçüklüğüne ayrılarak etrafa dağılır.
CAMODA cam balkon sistemleri son derece sağlam bir kilit ve güvenlik sistemine sahiptir. Bu açıdan dışarıdan kilidi ya da camı kırarak içeri girmek imkansızdır. Dolayısıyla hırsızlık ve buna benzer durumlar açısından endişe etmenizi gerektirecek bir durum söz konusu değildir.
En iyi cam balkon modeli bize göre ısıcamlı cam balkondur. Yeni ve daha çok özelliği vardır. Ayrıca ısı camlı oluşu artı bir avantajdır. En kullanışlı cam balkon ise düz - U - L şeklindeki balkonlara uygulanan cam balkonlardır.
Alüminyum profiller, paslanmaz çelik veya dayanıklı PVC malzemeler, uzun ömürlü bir cam balkon için tercih edilen seçenekler arasındadır. Kaliteli malzeme, cam balkonunuzun uzun yıllar boyunca dayanıklılığını ve güvenliğini sağlar.
Sert rüzgârlar ve kar yağışı ile balkonlar kış aylarında tamamen devre dışı kalmaktadır. Bu nedenle, balkonların kapatılması, kış aylarında balkon sefasının devam etmesini sağlamaktadır. Cam balkon hizmetlerinde, kullanılan camlar, ısı cam özelliğine sahiptir. Bu nedenle, dışarının soğuğunu içeri almaz.
Yağmur, kar v.b. iklim şartları, balkonların cambalkona dönüştürülmesi sayesinde, kullanıcıları etkilemez. Aynı zamanda cambalkon sistemleri toz, gürültü, yaprak, polen, haşere, balkonlarda yuvalanabilen hayvanlar ve atıkları gibi her türlü istenmeyen dış ortam şartlarından korunma sağlar.
Kaliteli bir cam balkonun bazı gereklilikleri bulunmaktadır. Örneklendirmek gerekirse de cam balkon yapımında, camın cinsinin en az sekiz mm ya da on mm kadar kalın temperli, düz rodajlı olması önerilmektedir. Ayrıca kullanılan camın, kesinlikle şişe cam patentli olması gerekmektedir.
Evet kırılabilir; ancak çok şiddetli darbelere maruz kalması gerekmektedir. Kırılsa bile dağılacağından sizi ve sevdikleriniz korur. Bu kırılma aslında daha çok patlama şeklindedir.
Cam balkonlarınız için cam balkon perdesi tercih ederken çok kalın olmamak koşuluyla dilediğiniz perdeyi seçebilirsiniz. Kış balkonunuz için dikey tül perde tercih edebilirsiniz. Kış balkonunda otururken dışarıdaki olayları görmek istersiniz. Bunun için ise dikey parça tül perde çok doğru bir tercihtir.
Cam Balkon sisteminin tüm camları temperli cam olup hem kolay kırılmaz hemde kırılması durumunda cam ufak bir zar büyüklüğünde parçalara ayrılması ile tehlike arz etmez. Standart camlara göre cam balkon siteminde kullanılan camlar 5-6 kat daha fazla sağlam ve mukavemetlidir.
Camların Sökülmesi ve Tekrar Kullanımı
Sistemde kanatlar da bulunan temperli camlar kolayca sökülebilir, taşınabilir ve montajı tekrar yapılabilir. Ancak yeni taşınacağınız alanda yeni bir ölçü için kesilmesi mümkün değildir. Bu nedenle taşıma yapmadan önce yeni alanın tam ölçüsünün alınması gerekir.
Kapı ve pencereleri, özellikle evin rüzgar alan tarafında olanları, garaj kapısı gibi büyük kapıları kapatın ve emniyetli bir şekilde bağlayın. Araçları, varsa garaja park edin, yoksa onları bina, ağaç, duvar ve çitlerden uzakta tutun.
Camlar üretimi tamamlanıp cam balkon üretici firmaya teslim edildiğinde firma diğer malzemelerle malzemeler sistemi oluşturup 2 gün kadar kuruması beklenmektedir.
Fakat tam olarak katılaşması ve görevini yerine getirebilmesi için 24 saate ihtiyacı vardır. Bu nedenle cam balkon montajından sonra temizlik için 24 saat beklemenizde fayda vardır. Böylece silikonlar donacak ve su ile temas etmesi halinde bile yapısı bozulmayacaktır.
Cam Balkon Fiyatları 2023 (Güncel)
Standart katlanır cam balkon (şeffaf) m2 fiyatı 2400 TL, Standart cam (Füme) m2 fiyatı 2450 TL, Isıcamlı Cam Balkon m2 fiyatı 3600 TL, Isıcam (Renkli) m2 fiyatı 3900 TL, Sürgülü cam m2 fiyatı 2650 TL, Sürgülü cam (Renkli) m2 fiyatı 2700 TL olarak sıralanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri