Yeşil halde toplanılan çam kozalakları kaynatılılır. Bir gün dinlendikten sonra süzülüp içerisine bal eklenerek tüketildiğinde boğazdaki mikropları temizler. Etkili bir balgam sökücüdür. Öksürme, bronşit ve nefes darlığı gibi hastalıklar sırasında tüketildiğinde hızlı bir tedavi süreci sağlar.
1- Çam kozalağı kaynatılıp gargara yapılırsa diş eti enfeksiyonuna iyi gelir. 2- Çam kozalağı ve zeytinyağı karıştırılıp cilde sürülürse ölü hücreleri yeniler. 3- Çam kozalağı yeşilken kaynatılıp balla içilirse boğazdaki mikrobu öldürür. 4- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Yeşil kozalaklar güzel yıkandıktan sonra dilimlenir. Bir kabın içerisine yerleştirilen kozalakların üzerine su konur ve en az 8 saat bekletilir. Beklemenin ardından kozaların içerisine bir miktar daha su eklenip yaklaşık yarım saat kaynatılır. Ardından çay süzülür ve soğuduğunda içilir.
Su ve kozalakları ortalama 3 saat kadar kaynatın. Kaynayan kozalaklara 2 buçuk su bardağı toz şeker ilave edin ve karıştırarak kısık ateşte pişirin.
Çam kozalağı suyunun tüketimi insan sağlığına pek çok faydası vardır. Çam kozalakları temin edilerek, belirli büyüklüklerde kesilir. Tencereye eklenmiş olan suyun kaynaması beklenir. Tencereye ilave edilen yarım litre suyun kaynamasıyla birlikte, kesilen çam kozalakları suyun içerisine ilave edilir.
İlgili 40 soru bulundu
Etkili bir balgam sökücüdür. Öksürme, bronşit ve nefes darlığı gibi hastalıklar sırasında tüketildiğinde hızlı bir tedavi süreci sağlar. Tüketilen bu karışım içerdiği yüksek kalsiyum ve protein sayesinde bağışıklık sistemindeki serbest radikalleri vücuttan atarak, hastalıklara karşı bağışıklığın direncini artırır.
Öksürük, tıkanma, astım rahatsızlığı ve balgam çıkarma gibi hastalıklarda oldukça etkili. Eğer sigara kullanıyorsanız, ciğerlerinizi temizlemek için de birebir!
Çam kozalağı suyu direkt içilebildiği gibi farklı şekillerde de kullanılabilir. Çam kozalağı suyunun günde 1 2 fincandan fazla tüketilmesi önerilmez.
1 Yaşından İtibaren 4 Yaşa Kadar 1 Tatlı Kaşığı Tüketebilir. +4 Yaş ve Üzeri 1 Yemek Kaşığı Olarak Tüketilmesini Tavsiye Ediyoruz.. Sabah Aç Karnına ve Gece Yatmadan Önce Tüketilmesi ve Ardından 30 Dakika Kadar Su Tüketimi Yapılmaması Tavsiyemizdir. Hamilelerle Kullanabilmektedir.
Çam kozalağı pekmezi vücuda olan etkileri sebebiyle mutlaka ölçülü kullanılması gereken bir besin. Günde 1 tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde tüketilmesi öneriliyor.
Bağırsakların da düzenli ve sağlıklı şekilde çalışmasına yardımcı olan çam kozalağı şurubu ayrıca kabızlık sorununa çözüm oluyor. Balgam söktürücü özelliğe sahiptir.
Köylüler ölümü göze alarak hasadını yaptıkları fıstık kozalaklarının kilosunu 6 lira 50 kuruştan satıyor. 4 tane kozalak 1 kilogram geliyor. Bir köylü günde 150 ila 500 kilo arasında çam fıstığı kozalağı toplayabiliyor. Toplanan çak fıstığı kozalakları işlenmek için fabrikaya gidiyor.
Şimdi temizlenmiş kozalakları tekrar boş tencereye alın kozalakların üstünü 4 parmak geçecek kadar kaynar halde ki içme suyunu tencereye ekleyin….kozalaklı su kaynadığı an tencerenin altını kısıp tencerenin kapağını da azıcık aralık bırakıp tencereyi çok kısık ateşte 1,5 -2 saat kadar kaynatın…süre sonunda tencerenin ...
Diğer Orman Ürünlerini Sökmek, Kesmek ve Toplamak : Madde 13- Devlet Ormanlarında her çeşit bitkinin; yaprak, çiçek, meyve, tohum, polen, kök, yumru ve soğanları ile mantar, kozalak, balzam, ur ve benzerlerini sökmek, kesmek ve toplamak için izin alınması zorunludur.
kozalak şurubu, astım ve bronşit gibi hastalıklarda tedavi edici etkiye sahiptir. Akciğerlerin temizlenmesine yardımcı olur. Kozalak şurubu; bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudu hastalıklara karşı korur.
KOZALAK ŞURUBUNUN FAYDALARI NELERDİR Kozalak şurubu bir türlü bitmeyen öksürük krizlerine çözüm oluyor, kısa sürede öksürüğün tamamen geçmesini sağlıyor. Grip, nezle gibi kış hastalıklarının hızla geçmesine destek oluyor. Astım ve bronşit gibi hastalıkların iyileşme sürecine de olumlu katkıda bulunduğu söyleniyor.
ÜRÜN HAKKINDA. Buzdolabında muhafaza ediniz. Açıldıktan sonra 1 ay içerisinde de tüketimini gerçekleştirilmelidir.
Kozalak Şurubu alt solunum yolu hastalıklarından astım, koah , covid, korona gibi rahatsızlıkların tedavi sürecinde nefes açıcı, balgam söktürücü , öksürük kesici özellikleri ile tedavi sürecini destekleyen organik ev yapımı doğadan gelen şifalı bir bitki özüdür.
Öncelikle kullanacağınız kozalakları tek tek güzelce yıkayın ve üzerine yapışan toz ve kirlerden kurtulun. Ardından kozalakları derin bir kaba alıp üzerine bolca su ilave edin ve bu şekilde 1 gün bekletin. Ertesi gün kozalakları bir tencereye alın ve yine üzerine bolca su koyup kaynatın.
Üst solunum yolu enfeksiyonlarında, şeker hastalığında, bağışıklığı güçlendirmede kullanılır. Yeşil çam kozalağından şurup ya da reçel yapmak isteyenlerin bu meyveyi toplama zamanı oldukça önemlidir. Genellikle mayıs ayında meyveler yeşil ve tazeyken toplanır.
Kozalaklar suyun içinde kapanır. Kapanma sıcak suyun içinde hızlı, soğuk suyun içinde yavaş yavaş olur. Sudan çıkan ve kurumaya başlayan kozalakların pulları yeniden açılır ve bir süre sonra eski hallerine döner.
Kozalak pekmezi, insanlarda ilerleyen yaşlarda görülen şeker hastalığı gibi hastalıkların verdiği zararı en aza indirmektedir. Kozalak pekmezinin bilinen en büyük faydalarından biri de şeker ve romatizma gibi büyük hastalıkların verdiği zararı en aza indirmesidir.
MADDE 13. Devlet ormanlarında herçeşit bitkinin; yaprak, çiçek, meyve, tohum, polen, kök, yumru ve soğanları ile mantar, kozalak, balzam, ur ve benzerlerini, sökmek, kesmek ve toplamak için izin alınması zorunludur.
4 mevsim yeşil kalan çam ağaçlarından elde edilen kozalaklarla hazırlanan çam kozalağı şurubu, güçlü bir anti kanserojendir. Kanser hücreleriyle savaşarak kanser hücrelerinin vücudun farklı bölgelerine yayılmasını engelleyerek sağlıklı hücrelerin çoğalmasını sağlamaktadır.
- Kozalağı pekmezi, bronşit ya da astım gibi solunum rahatsızlıklarını tedavisinde kullanılmaktadır. Aynı zamanda öksürük önleyici ve balgam söktürücü özellikleri de vardır. - Akciğerin temizlenmesine yardımcı olur ve akciğer rahatsızlıklarının ortaya çıkmasının önüne geçer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri