Cam şişeye limon suyu sıktıktan sonra kaynar su ekleyebilirsiniz. 1 gece beklettikten sonra çalkalayarak yosundan kurtulabilirsiniz. Cam şişeye deterjan, limon ve karbonat ekledikten sonra çalkalayabilirsiniz. Bu sayede yosunlar yüzeye çıkar ve temizlenmesi de kolay olur.
Şişeye giren pirincin üzerine biraz sıvı sabun ,bulaşık deterjanı ekliyoruz. Şişenin kalan kısmını dolduracak kadar da suyu içine koyuyoruz. Hızlı bir şekilde çalkalıyoruz. Şişenin temizliğinden emin olduğunuzda içindeki boşaltıp durulayın.
Bir bardak beyaz sirkeyi bir litre suya ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı bir sprey şişesine doldurun ve kireç lekesine püskürtün. Karışımı yaklaşık 10-15 dakika lekede bekletin. Daha sonra bir bez veya süngerle lekeyi ovun ve durulayın.
Yağdanlığı bulaşık deterjanı ile yıkayıp iyice duruladıktan sonra içerisini temiz su ile doldurun. Daha sonra su içerisine bir adet limon sıkıp şişenin ağzını tamamen kapatıp bir gün bekletin. Ertesi gün tüm yağ ya da sirke kalıntılarının yok olduğunu görebilirsiniz.
İlgili 20 soru bulundu
Mikrofiber bez veya gazlı bez gibi yumuşak ve çizilmeye neden olmayan bir bez kullanarak cam yüzeyi silin. Bez fazla ıslak olmamalıdır, sadece nemli olması yeterlidir. Cam yüzey üzerinde hafifçe dairesel hareketler uygulayarak silin.
Cam şişeyi deterjan kullanmadan temizlemek isteyenler de su, az miktarda deterjan ve beyaz pirinç karışımıyla güzel sonuçlara ulaşabilir. Şişenin içini tamamen temizleyen bu karışım ayrıca lekelerin yok edilmesinde de etkilidir. Buna alternatif olarak çamaşır suyu kullanmanız da önerilir.
Temizlik için bir fısfısın içerisine sirke koyup camlara, musluklara sirke püskürtebilirsiniz. Ardından iz bırakmayacak bir bezle camları ya da muslukları silerek kireç lekelerinden kurtulabilirsiniz.
Temizliğin her alanında kullanılan sirke, yağ şişesi konusunda da yardımımıza koşuyor. 1 çay bardağı sirke ve 1 su bardağı suyu karıştırın. Karışımı şişenin içine aktarın. Şişenin ağzını kapatıp çalkalayın. Eğer hala yağ kalıntıları olduğunu düşünüyorsanız, bu işlemi birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.
PORÇÖZ. Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
Bulaşık makinesi yöntemi son derece pratik ve kolaydır. Kavanozları ve kapakları bulaşık makinenize yerleştirdikten sonra yüksek sıcaklıkta yıkayabilirsiniz. İşlem bittikten sonra kavanozları bulaşık makinesinden çıkararak kurumasını bekleyebilirsiniz.
-Su şişesini su ve bulaşık detarjanı ile doldurun. -Kapak veya herhangi bir pipet gibi diğer parçaları deterjanlı su dolu bir kaseye batırın. -Şişe fırçanız varsa, şişenin içini ve kapaktaki ulaşılması zor tüm noktaları fırçalamak için kullanın. -Her şeyi iyice durulayın ve kurulayın.
Bıçak ile yağ fazlalığını aldıktan sonra lekenin üzerine yağı emen tuz, nişasta, un ya da pudra döküp bir süre bekletmelisiniz. Daha sonra, lekenin üzerine bir parça çamaşır deterjanı damlatıp dairesel hareketlerle lekeyi temizlemelisiniz.
Bir tencere ya da kovaya şişeleri alacak kadar soğuk su koyduktan sonra şişeleri içine yatırın ve 2 yemek kaşığı kokusuz çamaşır suyu atın. 10 dakika sonra tüm mikroorganizmalar ölmüş olacaktır. Sonra şişelerin içlerini boşaltın ve baş aşağı kendi halinde kurumaya bırakın.
Herhangi bir deterjan veya sabun tarzı bir temizleyici madde kullanmak zorunda da değilsiniz. Sadece camı biraz cam suyu yardımıyla ıslatıp ardından gazete kağıdıyla bir güzel silmeniz yeterli. İsteğe bağlı olarak cam suyu ile birlikte sirke de kullanabilirsiniz.
Cam şişe ve kavanozların geri dönüşümü çok kolaydır. Öncellikle bu cam ürünler tedarikçi tesislerinde fırına hazır hale getirilir ardından da yeniden geri dönüştürülür. Bu sayede de cam ürünleri düzenli yarar sağlayan ürünler haline gelir.
Karbonat leke ve kirleri temizleme konusunda oldukça başarılıdır. Özellikle kottan yağ lekesi nasıl çıkar diye düşünenler karbonatla temizliği deneyebilirler. Yağ dökülen yüzeye karbonat serpiştirin ve diş fırçası yardımıyla bu yüzeyi fırçalayın.
Kıyafet ve benzeri gibi birçok eşyanın üzerine yağ döküldüğü zaman, genelde karbonat kullanımı öne çıkar. Aynı zamanda bu konuda imdada bulaşık deterjanı yetişir. Bir miktar bulaşık deterjanı döktükten sonra 5 dakika kadar bekletmek ve sonra durulamak yeterlidir.
Yarım çay bardağı pirinci yağlı şişenizin içine koyun. Göz kararıyla bir miktar bulaşık deterjanı ekleyin ve 1-2 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Şişenizin yarısı dolana kadar sıcak su ekleyin ve çalkalamaya başlayın. 5 dakika boyunca çalkalayın.
Bir şişenin içerisinde su ve sirke koyarak camdaki kireç lekesinin üzerine sıkmak gerekir. Sonrasında bu alanı temiz bir bez yardımı ile temizleyerek kireç lekesini çıkarmak mümkündür. Limon suyu da kireç lekesinin çıkması için kullanılır.
Su, kir tutmama özelliğiyle cam temizliğinde kullanılan gliserin mucizevi etkisiyle sizi hayrete düşürecek. 3 litre suya 7 damla gliserin ekleyin. Bu karışımı eski bir naylon çorap yardımıyla camları temizlemek için kullanabilirsiniz.
Leke tutmayan cam silme tarifi Beğenip kaydetmeyi. unutmayın Malzemeler; 2 su b kaynar su 1 yemek k. sirke 1 tatlı k bulaşık deterjanı 1 çay kaşığı zeytinyağı
CAM VE AYNA TEMİZLİĞİ
Camlarınızı silmek için yine bir sprey şişesine 3 su bardağı ılık su, 2 su bardağı sirke ve 1 yemek kaşığı kadar bulaşık deterjanınızdan koyup çalkalayın. Bu karışımla da camlarınızın temizliğini sağlayabilirsiniz.
1- Sıcak Su & Sıvı Bulaşık Deterjanı & Bulaşık Teli
Çoğu etiketin kağıt kısmı bu sıcak su etkisi ile yumuşayacak ve elinizle soyabileceksiniz. Ardında kalan yapışkan kalıntıları ise üzerine bulaşık deterjanı dökülmüş bir bulaşık teli ile hafifçe ovarak rahatça çıkarabilirsiniz. Sonrasında iyice durulayın.
Eğer bulaşık makinenizde yüksek ısıda yıkama ayarı varsa kavanozlarınızı bulaşık makinesinde yıkayarak sterilize edebilirsiniz. Bulaşık makinesinde yıkamak, en kolay kavanoz temizleme yöntemidir. Tek yapmanız gereken kavanozları bulaşık makinesine dizmek ve en yüksek sıcaklıkta çalıştırmak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri