Cam yünü, bir ısı yalıtım malzemesi olduğu kadar aynı zamanda ses yalıtımında da etkili bir malzemedir. Isı için oldukça yüksek bir yalıtım düzeyi sağlarken ses içinde akustik düzenleme sağlar. Malzeme yapısı gereği geniş kullanım alanları mevcuttur ve çok tercih edilmektedir.
Ses Yalıtımı Hem camyünü hem de taşyünü gürültüyü engelleyebilen yapıya sahiptir. Ancak taşyünün çok daha yüksek bir yoğunluğa ve ağırlığa sahip olması, camyününe göre daha güçlü bir şekilde ses yalıtımı yapmasını sağlar. Dolayısıyla gürültülü alanlar için genellikle taşyünü tercih edilmektedir.
Bu ürünlerin yapacağı tek şey, odanızdaki sesin bir kısmını emmek ve yankılanmasını engellemektir. Komşularınızdan gelen sesi engellemez veya sizden komşulara giden sesi durdurmaz.
Taş Yünü Kullanım Alanları
Dış cephe ısı, ses ve yangın yalıtımı uygulamalarında kullanılır. Bölme duvarlarında ısı, ses ve yangın yalıtımında kullanılır.
İzocam Kalibel, hem kolay uygulanması hem de ses yalıtım özelliği sayesinde yeni inşa edilmiş veya kullanımda olan her türlü konut ve binalarda etkili bir ses yalıtımı imkanı sunuyor.
İlgili 28 soru bulundu
En basit yöntem kapı pencere bantları aracılığı ile camın kenarlarını kapatmak olabilir. Bunun yanı sıra camdaki ya da çerçevedeki çatlakları köpük ile doldurabilirsiniz. Pencereden gelen sesi engellemek için bir perde de kullanabilirsiniz. Bu noktada kalın kumaşlı bir ürün tercih etmeye özen göstermelisiniz.
Cam yünü 250 dereceye kadar yangına dayanıklıdır. Taş yünü ise 650 dereceye kadar yangına direnç gösterir. Esnek bir malzeme olan cam yününün basınç ve kopma direnci taş yüne göre daha düşüktür. Taş yününün kesilmesi, taşınması ve montajı daha kolaydır.
Ses yalıtım malzemeleri içinde en çok tercih edileni yumurta sünger ses yalıtım malzemeleridir. Oldukça kaliteli olmasından dolayı birçok kiş tarafından tercih ediliyor. Sitemizde yer alan bir başka ses yalıtım ürünlerinden birisi de akustik süngerlerdir.
Taş yünü, sesi daha fazla soğuran cam yününden daha fazla ses yalıtkandır ve bu nedenle iyi bir akustik konfor garantisidir.
Ses geçiren duvarlara birkaç yöntem ile müdahale edilir. Gürültü oranına göre duvara izobozz keçe yapıştırılır.Üzerine sıva file uygulaması yapılır.İzobozz keçe kaplanır üzerine alçıpan yapılır. Bariyerli izobozz keçe yapıştırılır üzerine sıva file ya da alçı levha yapıştırılır.
Dışarıdan gelen sesleri engellemek için tavan ve duvar ses yalıtımı yapılmalıdır. Ses kesici süngerpan üzerine karkas kurularak hava boşluğu bırakılır, karkas üzerine titreşim alıcı kendinden yapışkanlı kauçuk ses bandı çekilir ve üzeri alçıpanla kapatılır. Hava boşluğu ses yalıtmının altın kuralıdır.
Düşük seviyede ısı yalıtımı için piramit, yumurta, melamin süngerler kullanılır. Ses şiddeti yüksek ise süngerpan adı verilen rebonded bondex süngerler kullanılır. Ses yalıtımı yapılması planlanan alan stüdyo, konser alanı, sinema gibi ortamlar ise bariyerli süngerlerin kullanılması uygundur.
Alev almaması, soğuğa ve sıcağa dayanıklı olması, paslanmaması gibi özellikler sayesinde cam yünü oldukça uzun süre kullanılabilir. Cam yünü kullanım ömrü genel olarak 25 – 35 yıl arasındadır.
Cam yünü, ısı ve ses yalıtımı amacıyla kullanılan inşaat malzemelerinden biridir. Cam malzemenin yüksek sıcaklıklarda ergitilmesi ve elyaf haline getirilmesiyle üretilmektedir. Cam yünleri ısı ve ses yalıtımları açısından oldukça başarılı olmasının yanı sıra yangın engelleme amacıyla da kullanılmaktadır.
⇒Ses yalıtımı için yumuşak ve gözenekli malzemeler kullanılmalıdır. gibi malzemeler ses yalıtımında kullanılır. Fakat alüminyüm ses yalıtımında kullanımaz.Çünkü sesi iyi engellemez iyi iletir.
Bunun için şu yöntemler izlenebilir: Akustik Perde ve Kalın Battaniye Kullanılması: Duvara kalın battaniyelerin hiç boşluk kalmayacak şekilde monte edilmesi, sesin tutulması için etkili yöntemlerden biridir. Bu uygulamanın bira daha maliyetli şekli ise, akustik perdelerin satın alınmasıyla yapılabilmektedir.
Bunlar taş yünü, ahşap yünü, akustik süngerler, paneller, bariyerli süngerler, bondex süngerler vb.
Duvar ses yalıtımı için bondex sünger ürünleri, yanmaz sünger ürünleri, akustik sünger ürünleri, bariyerli bondex sünger ve ses yalıtım bariyeri gibi ürünler tercih edilmelidir. Bu ses yalıtım malzemelerinin yanmaz özelliğe sahip olmaları kullanıcılar için güvenli ve sağlıklı kullanım imkanı sağlarlar.
– Benzersiz lif yapısı sayesinde alternatif şiltelere göre daha az tozuma yapar ve çok daha az kaşındırır.
Cam yünü (cam elyafı): Cam yününün hammaddesi silis kumu olup, aynı zamanda camın da hammaddesidir. Bundan dolayı cam yünü adı verilmiştir. İnorganik bir hammadde olan silis kumunun, yüksek basınç altında 1200 °C-1250 °C'de ergitilerek, elyaf haline getirilmesi sonucu elde edilir.
Cam yünü, kullanım alanı çok geniş olan bir malzemedir. Silis kumunun 1200 °C – 1250 °C'de aralığında ergitilerek elyaf haline getirilmesi ile elde edilir. Çakıl taşı, kum gibi maddelerin en az %95 SIO2 içeren bileşenlere silis ismi verilir. Yer kabuğunun yaklaşık olarak %26'sını ortaya çıkarır.
Elbette geçirir. Düz cam balkonlara göre %50 daha az geçirir. tIPKI PVC pencereler gibi ses yalıtımı güçlüdür azda olsa ses illaki geçirir. DÜZ CAMLI BALKON MU ISI CAMLI CAM BALKON..
Cam yünü, bir ısı yalıtım malzemesi olduğu kadar aynı zamanda ses yalıtımında da etkili bir malzemedir. Isı için oldukça yüksek bir yalıtım düzeyi sağlarken ses içinde akustik düzenleme sağlar.
Akustik lamine cam, ses yalıtımı ve güvenlik amaçlı kullanılan özel bir cam türüdür. Akustik lamine cam, iki veya daha fazla cam tabakası arasında bir veya daha fazla PVB (polivinil butiral) tabakası ile birleştirilerek üretilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri