Unutmayalım ki mücver hamuru beklemeye gelmez ama bir kere piştikten sonra buzdolabında 1-2 gün saklanabilir ve soğuk yenebilir!
İçindeki malzeme karıştırmasan zaten dolapta duracak günlerce. Ama sulanır, un eklemen gerekir büyük ihtimalle.
Kabak soyulup rendelenir ve buzdolabı poşeti yada saklama kabına koyularak istenildiğinde kullanılmak üzere buzlukta saklanır.
Kabaklar yıkanıp rendenin iri kısmında rendelenir. Ben 2 kabakla yapıyorum mücveri o yüzden 2 kabak rendesini bir poşete koydum. Havasını pipetle alıp dondurucuya yerleştiriyorum. Kullanacağım zaman buzluktan çıkarıp 15 dakika bekletip çözülünce kullanıyorum.
Sık yapılan bir yaz yemeğidir mücver. Sıcak ya da soğuk servis edilebileceği gibi ılık da yenebilir ki ben ılık severim.
İlgili 28 soru bulundu
Not: önceden yaptığım Mücverler çok yağ çekerdi bu yüzden tadı da kıvamı da güzel olmaz içi çiğ kalır yağlı olurdu. Yumurta çok koymamızın sebebi bu yağlılığı önlemek. Yumurta yağ çekmesini önlüyor.
Eğer sulu bir şekilde kabaklarınız harca katılırsa mücver pişerken iç kısmı sulu hatta çiğ denecek kıvamda oluyor. Bu nedenle mücveri yaparken rendelediğiniz kabağın suyunu mutlaka tamamen sıkmaya özen gösterin.
Kabak mücver dolapta kaç gün saklanır? Unutmayalım ki mücver hamuru beklemeye gelmez ama bir kere piştikten sonra buzdolabında 1-2 gün saklanabilir ve soğuk yenebilir!
Mücver yapımı çok kolay gibi görünse bazen kıvamını tutturmakta zorlanırız. Hazırladığınız harcın kıvamı ne çok sulu ne de çok katı olmalıdır.
Tüketeceğiniz kadar alıp yine buzdolabında su değmeyecek şekilde 2 hafta saklayabilirsiniz. Daha uzun süre dayanır, yalnız gün geçtikçe tazeliğini yitirir.
Unutmayalım ki mücver hamuru beklemeye gelmez ama bir kere piştikten sonra buzdolabında 1-2 gün saklanabilir ve soğuk yenebilir!
Peki bal kabağı ne kadar dayanır? Bal kabağı yapısı gereği kesilmediği ve darbe almadığı sürece kendisini koruyan bir kabukla sarılmıştır. Bu demek oluyor ki bal kabağını kesmezsek, kuru ve karanlık bir ortamda tutarsak yaklaşık 3 ay kadar bozulmadan dayanacaktır.
Kabak Mücver Tarifi Nasıl Yapılır? Kabakları rendeleyip suyunu sıkın. Ardından ince ince doğranmış yeşil soğan ve dereotunu ilave edin. Yumurta, karbonat, tuz ve kimyonu da kattıktan sonra harmanlayın.
Mücver yapımında kıvamı tutturabilmek, sebzelerin bol su içermesi ya da iyi yoğuramama gibi nedenlerle zorlaşabilir. Böyle durumlarda sulanmamış, daha koyu bir kıvam elde edebilmek için mücver sebzesini fazla sudan arındırmanın yanı sıra mücver hamuruna duruma göre göz kararınızla un ekleyerek kıvamı kurtarabilirsiniz.
Mücverin süngerimsi bir yapıya sahip olmasını istiyorsanız bazı tariflerde olduğu gibi kabartma tozu ekleyebilirsiniz.
Kabaklarınızı tazeyken alıp kış ayına yemek isteyebilirsiniz ya da daha uzun süre taze yemek için saklayabilirsiniz. Kabağı buzdolabında ya da dondurucuda saklayabilirsiniz.
Bütün balkabağını serin ve karanlık bir yerde, ortalama 10-15 dereceli bir ortamda 3 aya kadar muhafaza edebilirsiniz. Rutubetlenmesini önlemek için, sakladığınız yerin hava aldığından ve kabağın kuru kaldığından emin olun. Balkabağını bütün bir halde buzdolabında da muhafaza edebilirsiniz.
Kabakları soyup dilim dilim kesiyorsunuz. Yemeklik olarak poşetliyip dondurucuya atıyoruz. Ben genelde fazla kalın kabaklar bozulmasın diye atıyorum. Dondurucuya kabak çorbası da yemeklerde kullanacağınız zaman dondurucudan çıkardığım zaman kullanırım ki kabak sulanmasın.
Evet taze çiğ kabaklar buzlukta yıl boyu saklanabilir.
Pişmiş et ve balığın buzdolabındaki dayanma süresi 3 ila 4 gün arasındadır, ancak balık veya deniz ürünleri çorbası genel olarak buzdolabında 1 gün saklanmalıdır. Tavuk ve hindi gibi kümes hayvanları ise yaklaşık 2 gün saklanabilir. Ancak, ürünler pişirilmediğinde saklanma süreleri değişir.
Bu soru çoğu kişinin kafasını karıştırıyor. Fakat sorunun cevabı çok basit: Her şeyi koyabilirsiniz. Uzun süre saklamak istediğiniz her yemeğinizi derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz; çorbalar, sebze yemekleri, pilavlar, makarnalar, hamur işleri, etler, etli yemekler, baklagiller…
Önemli olan o fazla sulardan kurtulmak. İkinci püf noktası ise harcı hazırlarken içerisine çok fazla un koymamak. Çok fazla un konduğu zaman mücverler pişerken daha fazla yağ çekebiliyor. Bu nedenle tam ölçüsünde, olabildiğince az unla mücver harcı hazırlamaya çalışın.
Suyunu çıkarmak için süzgecin üzerine rendelenmiş kabaklarınızı alıp bastırarak ya da iki elinizle rendelenmiş kabaklarınızı parça parça alıp sıkma yöntemini de kullabilirsiniz. Ardından bir kaba alın ve harcı hazırlamaya başlayın. Suyunu ne kadar iyi sıkarsanız pişerken dağılma ya da yağ çekme riski azalatacaktır.
İlk olarak kabaklarımızın kabuğunu soyarak rendeleyelim. Üzerine doğradığımız yeşillikleri ekleyelim. Rendelediğimiz kabakların suyunu elimizle sıkıp karışıma ekleyip kaşıkla güzelce karıştıralım. Kızdırdığımız yağlı tavaya harcımızdan birer kaşık koyarak mücverlerimizi arkalı önlü kızartalım.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri