Beyaz sirke, çamaşırların üzerine sinen küf ve sigara kokularını çıkarmak için de idealdir. Bunun için makinenin yumuşatıcı kısmına 1 bardak beyaz sirke dökebilirsiniz. Makinenin yumuşatıcı kısmına konan yarım bardak beyaz sirke, çamaşırlardaki deterjan kalıntılarının giderilmesine de yardımcı olur.
Avrupa'da çamaşır temizlemede çok sık kullanılan beyaz sirke, çamaşırları zarar vermeden daha fazla temizlemesiyle biliniyor.
Kumaşa işlemiş mürekkep, kan, çimen lekesi gibi inatçı lekeler. Uzmanlar sirkenin tek başına bu lekeleri çıkarmada etkili olmadığını savunuyor. Bu lekeler kumaşa çok hızlı nüfuz ettiği için asidin gücünden etkilenmiyorlar. Hatta sirke nazik kumaşları yıpratabiliyor bile.
Özellikle beyaz tişört ve gömleklerde oluşan sarı ter lekelerini çamaşır suyu kullanmadan çıkarmak için, lekenin üzerine sirke dökerek bekletin. Sonra normal yıkama yapın. Sirke kullanarak, ter lekelerinin yanı sıra, deodorant kalıntıları dahil inatçı kirleri de temizleyebilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Çamaşır Makinesine Sirke Koymak Zarar Vermez.
Çamaşırların yumuşatılmasında sirkeye mesafeli duranlar ise karbonat veya çamaşır sodası kullanarak sirke ile aynı sonuca ulaşabilirler. Bunun için bir fincan kadar karbonat veya çamaşır sodasının yıkama öncesinde kullanılan deterjana karıştırılması yeterlidir.
Mayonez, sirke, kafur ve ısırgan otu bit ve sirkelerin sevmediği kokulardır. Bit ve bit yumurtası yani sirke, sevmedikleri kokuya dayanamaz ve kısa sürede ölürler. Elma sirkesi ile saçlarınızın tamamını ıslatın. Sirke saçınızda yaklaşık 15-20 dakikaya kadar kuruyacaktır.
Beyaz Sirke Kullanın
Sirke, temizlik konusunda çoğu zaman çamaşır suyundan çok daha etkili ve güvenli bir malzemedir. Gelin, bu etkili malzemeyi klozetteki çeşitli lekelerden kurtulmak için kullanın.
Giysilerini sirkeyle temiz tut.
Bu, birçok ticari çamaşır deterjanında bulunan sert kimyasalları kullanmadan giysilerini temizler. Çamaşır yumuşatıcısı olarak sirke kullan. 1 su bardağı damıtılmış beyaz sirkeyi hazırla. Makinedeki çamaşırlar son durulamaya geldiğinde, sirkeyi doğrudan makineye dök.
Okurken inanılmaz gelecek ama mutfakta kullandığınız 2 malzeme, limon ve elma sirkesi ter kokusunu kesinlikle engelliyor. Uygulama yöntemi ise çok basit: Birkaç damla limonu veya elma sirkesini koltukaltınıza sürün. Terleseniz de ortalama sekiz saat koku hissetmeyeceksiniz.
ELMA SİRKESİ İLE CANLI BEYAZLIK
Ev temizliğinin vazgeçilmezi olan elma sirkesi, çamaşır temizliğinde de kullanılır. Beyaz çamaşırlarda olan sararmayı engelleyen elma sirkesi, kıyafet üzerindeki lekeleri çıkarmaya yardımcı olur. Elma sirkesini kaynamış suyun içine dökün. Çamaşırlarınızı suyun içine basın.
Çamaşır makinesinin yumuşatıcı gözüne 1 çay bardağı beyaz sirke ekleyerek çamaşırlarınızı yıkabilirsiniz. Çamaşırlar makineden çıktıktan sonra sirke kokusu ortadan kalkar, rahatlıkla sirkeyi doğal bir yumaşatıcı olarak kullanabilirsiniz.
Genellikle cilt pulları, vücut yağları ve çamaşır deterjanının birleşiminden küflü yağ maddesi oluşur ve çamaşırlarda kötü kokunun oluşmasına sebep olur. Ayrıca sadece sıvı çamaşır deterjanı kullanmak ve düşük sıcaklıkta makineyi çalıştırmak da bu küfün oluşmasına neden olan sebeplerdendir.
Ev temizliğinde sıkça kullanılan sirke, çamaşırların beyazlaması için kullanılabilecek doğal yöntemlerden bir tanesi. Sıcak su ile hazırladığınız sirkeli suda, çamaşırlarınızı 1-2 saat bekletebilirsiniz. Daha fazlası çamaşırların yıpranmasına yol açacaktır.
Çamaşırlarda sirke kullanmak , sert kimyasallar olmadan çamaşırları beyazlatır, parlatır, kokuları azaltır ve yumuşatır. Sirke kolay bulunur ve hem standart hem de yüksek verimli çamaşır makinelerinde güvenle kullanılabilir. Çamaşır için sirke alırken damıtılmış beyaz sirkeyi tercih edin.
Sirke, Hz. Peygamber (asm)'in beğendiği ve övdüğü katıklardandır. Çünkü temini kolay ve ekonomiktir. Kanaatkar insanların yediği bir katıktır.
Doğal bir yöntem olarak karbonat ve sirke tuvalet taşı temizliğinde yeterli olacaktır. Karbonatı tuvalet taşına döktükten sonra sirkeli suyu üzerine boşaltıp durulama işlemini gerçekleştirin. Aynı şekilde limon suyu ve karbonat karışımını da sararmaya karşı etkili bir yöntem olarak kullanabilirsiniz.
Sirkeli su cildi derinlemesine temizler ve arındırır. Siyah nokta ve sivilce oluşumunu önler. Ciltteki ölü derilerin atılmasını sağlar. Cildi ferahlatır.
Saç biti uçamaz ve zıplayamaz. Erişkin bitlerin yaşam süresi ortalama 30 gündür. Bu sürede dişi bitler günde yaklaşık 10 adet sirke adı verilen yumurtayı genellikle geceleri saç diplerine bırakır. Kıla sıkıca yapışık halde olan sirkeler tipik olarak başın arkasında enseye yakın ve kulakların arkasında yerleşirler.
Bit asalak bir canlı olduğu için yaşamını sürdürebilmek için her zaman bir konağa ihtiyaç duyar. Bu nedenle de insan vücudu dışında sadece 48 saat canlı kalabilir. İnsan vücudunda ise 30 gün boyunca yaşayabilir. Bit yumurtaları insan vücudu dışında kumaş ve battaniyelerde yaklaşık 10-15 gün boyunca canlı kalabilirler.
Saçtaki sirke için nane yağı da etkilidir. Nane yağını da diğer yöntemler gibi uygulayarak sirkelerden kurtulabilirsiniz. Bunun yanında, ciltten ölü hücreleri temizleyen limon da sirke dökülmesinde etkilidir. Limonun suyunu saç diplerine ve saçlara sürün.
Çamaşırlarınızı Yumuşatıcıda Bekletin. Çamaşırlarınızın uzun süre temiz kokması için yıkarken deterjanın yanında mutlaka yumuşatıcı da kullanmanız gerekir. Makinenizi sıkma durumuna geçmeden durdurup bir süre yumuşatıcıyla bekletirseniz, kokunun çamaşırlarınıza daha iyi geçmesini sağlayabilirsiniz.
Çamaşırlar yıkanırken yumuşatıcı kullanılmazsa çamaşırlar sertleşip yıpranabilir.
Yumuşatıcı Kullanmayı Unutmayın
Havluların yumuşacık olması ve daha güzel kokması için çamaşır makinenize ön yıkamadan sonra yumuşatıcı ekleyebilirsiniz. Bunun yanında, havlularınızın yumuşaklığını korumak için her yıkamada çamaşır makinenize yumuşatıcı eklemeyi unutmamalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri