Bu filtre, giysilerdeki tel toka, bozuk para veya diğer kir kalıntılarının pompa motoruna ulaşmasını önler. Bu nedenle, filtre düzenli olarak temizlenmezse, bu kir kalıntıları pompa motoruna zarar verebilir ve ciddi bir arıza oluşabilir.
Çamaşır makinesindeki pompa ya da atık filtresi; giysilerinizden düşen bozuk para, düğme, çakmak gibi yabancı maddelerin ve kir kalıntılarının su tahliye hortumunu tıkamasını önleyen parçadır. Makinenizin performansının düşmemesi için 3 ya da 4 ayda (yaklaşık 30 yıkamada) bir pompa filtresini temizlemeniz gerekir.
Zamanla içinde biriken kirler, gözümüzle görmesek de birtakım yerlerinde kalan kirli su ya da makinenin içinde uzun süre ıslak çamaşırların bekletilmesi gibi çeşitli sebeplerle çamaşır makinelerinin içi kirleniyor, eğer doğru bir temizlikle çamaşır makinesi temizlenmezse bu, yıkadığımız çamaşırların bile kötü kokmasına ...
Rezistans ve tambur üzerine oturan kireç, makinenin verimli çalışmasını engeller. Her yıkamada, kir ve artıklar makinede birikir ve yıkama suyuna karışır. Böyle bir ortam temiz çamaşırlar elde etmenizi engeller.
Çamaşır makinesinde yıkama işlemi yapılırken gider borusunda pamuk, yün toplanır. Birikme sonucunda boru çapı dar olduğu için kısa sürede tıkanmaya başlar.
İlgili 23 soru bulundu
Su tahliye hortumunu yerden en az 60 cm, en fazla 100 cm yükseğe takabilirsiniz.
Su giriş hortumu su sızdırıyorsa
Makinenin arkasında yer alan su giriş hortumundan su akıyorsa hortum gevşemiş olabilir. Sağlığınıza veya eşyalarınıza zarar vermeyecek şekilde ortam uygunsa, arkada yer alan, makineye bağlandığı kısmı çevirerek sıkılaştırınız. Öncelikle güvenliğiniz için makinenin fişini çekin.
Ön yüzeyinde bulunan deterjan çekmecesini açın. II no'lu deterjan gözüne 1 çay bardağı toz kireç önleyici ya da servisten temin ettiğiniz temizleme deterjanını koyun. Ardından kazan temizleme programını seçin ve programı başlatın. Program bittikten sonra kazan içerisini temiz ve kuru bir bezle silin.
Karbonat ve sirkeyi karıştırdıktan sonra makinenin iç kısmına boşaltın. Dilerseniz deterjan bölümüne de ekleyebilirsiniz. Daha sonra sıcak ve kısa bir programda makineyi çalıştırmaya başlayın. Çok uzun programlar çamaşır makinesini yorabilir. 1 saatlik sıcak yıkama yeterli olacaktır.
Bu nedenle çamaşır makinesi niye koku yapar sorusu sıklıkla araştırılır. Bu kokuların sebebi nem ve sıcaklık gibi faktörlerden kaynaklanır. Makinenin nemli kalması, deterjan kokuları, filtrelerin tıkanması ve contaların nemli kalması gibi birçok sebep de faktörler arasında sıralanabilir.
Çamaşır makinenizin ve çamaşırlarınızın taze, temiz ve mis kokulu kalması için düzenli olarak ayda bir kez yüksek sıcaklıkta bakım yıkaması yapın, makinenin içinde çamaşır koymadan en az ayda bir kez 90°C ile 95°C arasında bakım yıkaması yapmanız şiddetle tavsiye edilmektedir.
Bu işlem hijyenik, temiz bir yıkamayı garanti eder ve yıkama sonuçlarını iyileştirebilir. Çamaşır makinesi tamburunu en ideal bakım için yaklaşık olarak her üç ayda bir temizlemelisiniz.
Kapaktaki kireci temizlemek için de sirke ve limon doğal karışımını kullanabilirsiniz. Birebir ölçülerde hazırladığınız bu karışım ile çamaşır makinenizin kapağını sildiğinizde kireç tabakası hızlı şekilde çözülecektir.
Yıkanabilir filtre de bile temizlik yaparken parçalara zarar vermemek için kimyasal maddelerkullanılmaz. HEPA filtrelerin tozunun ve kirinin belirli zaman aralıklarıyla fırça ya da hava püskürtücü yardımıyla temizlenmesi filtreniz için daha uygundur.
Performans kaybına neden olmaması için yapılacak temizleme adımları ise; Hava filtresi kapağı üzerindeki cıvatalar sökülür, kapak çıkartılır. Daha sonra hava filtresi yerinden çıkartılır ve basınçlı hava uygulayarak filtre üzerindeki toz ve kir arındırılır. Temizleme işlemi bittikten sonra filtre yerine takılır.
Filtreler genellikle makinenin ön yüzünde, yere yakın kısımda bulunan kapağın içinde yer alıyor.
Yanlış miktarda deterjan kullanırsanız, kireç ve sabun artıkları kıyafetlerinizde birikebilir (gri kaplama). Kireç nedeniyle gri renge dönen beyaz havlular, deterjan yerine az miktarda sitrik asit tozu veya sirke ile çamaşır makinesinde yıkanarak tekrar beyazlaştırılabili.
Çamaşır makinesi temizleyiciler, cihazın farklı dört bölümünde kullanılır. Bunlar; makine lastiği, kazan, boru ve deterjan gözüdür. Buralarda birikebilecek kir ve kirecin ortadan kaldırılması için makine temizleyiciler, oldukça önemli bir rolü üstlenirler.
- Çamaşır makinesine gereğinden fazla çamaşır atılmış olabilir. - Suyu boşaltma hortumu yüksek kalmış olabilir. - Su bırakma ya da bekletme özelliği seçilmemiş olabilir. Genelde bu ve benzeri nedenlerden dolayı çamaşır makinesi sıkma yapma sorunu yaratabilir.
Ön yüzeyinde bulunan deterjan çekmecesini açın. II no'lu deterjan gözüne 1 çay bardağı toz kireç önleyici ya da servisten temin ettiğiniz temizleme deterjanını koyun. Ardından kazan temizleme programını seçin ve programı başlatın. Program bittikten sonra kazan içerisini temiz ve kuru bir bezle silin.
Çamaşır makinesi temizleyici kullanımı adımları ise oldukça kolay. Tek kullanımlık temizleyicinin tamamını deterjan gözüne ekledikten sonra makinenizi dilediğiniz programda ve sıcaklıkta boş şekilde çalıştırmanız yeterli. Çamaşır makinesi temizleyiciye ek olarak herhangi bir ürün eklemeyiniz.
Makine çalışırken mümkünse banyo ve mutfakta aşırı su kullanmayınız.
Çamaşır makinesinin giriş ve tahliye hortumları, sürekli su akışına maruz kaldıkları için zamanla yıpranabilir veya sızdırabilir. Hortumların bağlandığı yerlerde veya üzerindeki ek yerlerde meydana gelen sızıntılar, suyun dışarı çıkmasına sebep olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri