Bu işlem hijyenik, temiz bir yıkamayı garanti eder ve yıkama sonuçlarını iyileştirebilir. Çamaşır makinesi tamburunu en ideal bakım için yaklaşık olarak her üç ayda bir temizlemelisiniz.
Çamaşır Makinesi Ne Sıklıkla Temizlenmeli? Eğer evinizde çok fazla çamaşır yıkanıyorsa ve küçük bireyler varsa; her hafta temizlemeniz önerilir. Özellikle de iş ortamından gelen kıyafetlerin kokusu ve tozu makineye sinmesin diyorsanız mutlaka ayda 4-5 defa temizlik yapmanız önerilmektedir.
Son dönemde üretilen çamaşır makinelerinin hemen hemen hepsinde çamaşır makinesi kazan temizleme programı bulunuyor. Kullanım sıklığına bağlı olarak iki ya da dört ayda bir kere makinenizi bu programda çalıştırmanız gerekiyor.
Zamanla içinde biriken kirler, gözümüzle görmesek de birtakım yerlerinde kalan kirli su ya da makinenin içinde uzun süre ıslak çamaşırların bekletilmesi gibi çeşitli sebeplerle çamaşır makinelerinin içi kirleniyor, eğer doğru bir temizlikle çamaşır makinesi temizlenmezse bu, yıkadığımız çamaşırların bile kötü kokmasına ...
Ön yüzeyinde bulunan deterjan çekmecesini açın. II no'lu deterjan gözüne 1 çay bardağı toz kireç önleyici ya da servisten temin ettiğiniz temizleme deterjanını koyun. Ardından kazan temizleme programını seçin ve programı başlatın. Program bittikten sonra kazan içerisini temiz ve kuru bir bezle silin.
İlgili 20 soru bulundu
Rezistans ve tambur üzerine oturan kireç, makinenin verimli çalışmasını engeller. Her yıkamada, kir ve artıklar makinede birikir ve yıkama suyuna karışır. Böyle bir ortam temiz çamaşırlar elde etmenizi engeller.
Çamaşır makinenizde etkili ve uzun süreli temizlik sağlamak için Omo Çamaşır Makinesi Temizleyicisi'ni makinenizin deterjan gözüne koyun ve makinenizi herhangi bir yıkama programında dilediğiniz sıcaklıkta çalıştırın. Sadece makinenizin temizlik işlemi sırasında boş olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.
Asperox Sarı Güç Ultra Yağ çözücüyü kirli yüzeye püskürtüp 5 saniye bekledikten sonra nemli bir sünger veya bez ile silin. Gömlek, yaka ve kol kirlerinde ürünü direkt kirli bölgeye püskürtünüz. Daha sonra makinede yıkama yapınız.
Çamaşır makinesi temizleyiciler, cihazın farklı dört bölümünde kullanılır. Bunlar; makine lastiği, kazan, boru ve deterjan gözüdür. Buralarda birikebilecek kir ve kirecin ortadan kaldırılması için makine temizleyiciler, oldukça önemli bir rolü üstlenirler.
Çamaşır makinesinin dış yüzeyini sıcak ve sabunlu su veya hafif, aşındırmayan bir temizlik kullanarak yumuşak bir bez yardımıyla silin. Yumuşak ve nemli bir bez yardımıyla yuvayı ve kontrol panelini silin. Deterjan kalıntılarını temizleyin. Daha sonra çamaşır makinenizi yumuşak bir bezle silerek kurutun.
Çamaşır makinenizin ve çamaşırlarınızın taze, temiz ve mis kokulu kalması için düzenli olarak ayda bir kez yüksek sıcaklıkta bakım yıkaması yapın, makinenin içinde çamaşır koymadan en az ayda bir kez 90°C ile 95°C arasında bakım yıkaması yapmanız şiddetle tavsiye edilmektedir.
Çünkü çamaşır makineleri özellikle sıkma sırasında büyük bir güç harcıyor ve hareketliliği artıyor. Bu nedenle de haftada belki de birkaç defa çalıştırdığımız çamaşır makinelerinin değiştirilme ortalaması 8 yıl. Bu süre, kurutma makinelerinde 12 yıla kadar çıkıyor. Ankastre setlerin ortalama kullanım süresi ise 6 yıl.
Bunlar; beyaz sirke, karbonat, sprey şişesi ve temizlik bezi. Sprey şişesine yarım çay bardağı sirke ve bir su bardağı su koyun. Karışımı çamaşır makinesi tamburunun içerisine sıkın. Yarım saat bekledikten sonra nemli bir bezle makinenin içerisini silin.
Bu nedenle kapı lastiği, deterjan haznesi, kalıntı filtresi ve tahliye hortumunu düzenli olarak temizlemeniz gerekir. Ayrıca yetkili bir servise düzenli olarak bakım yaptırmak ve küçük arızaları büyümeden onarmak çamaşır makinenizin ömrünü uzatır.
Makinenizin kazan temizliğini altı ayda bir yaparak hem çamaşırlarınızın daha iyi yıkanmasını sağlayabilir hem de makinenizin ömrünü artırabilirsiniz.
Bunun için sirke ve tuzu iyice karıştırdıktan sonra çamaşır makinenizin deterjan bölmesine dökerek makineyi 90 derecede ve yaklaşık 1 buçuk saat çalıştırmak yeterli.
Tüm çamaşır makineleri için uygundur. 3 ayda 1 kez kullanınız. Porçöz Bulaşık Makinası Temizleyici Makinede, pervanede, filtrede, borularda, su giderinde, yağ ve kireci temizler, kötü kokuları yok eder, hijyen sağlar, makinenizi korur, bakımını yapar.
Nasıl kullanılır? Deterjan gözüne 1 paket Omo Çamaşır Makinesi Temizleyicisini dökün. Makinenizi boş olacak şekilde, 30 derecede, ön yıkamasız bir programda çalıştırın.Bu işlemi 3 ayda 1 tekrarlayarak, Omo Çamaşır Makinesi Temizleyicisi ile makinenizde derinlemesine hijyen sağlayın!
Kireç çamaşır makinesinin ömrünü en çok kısaltan unsurların başında gelmektedir. Calgon çamaşır makinesi kireç önleyici toz ürününü kullanmak, sudaki kirecin ve makinenin temizlenmesini sağlar.
Asperox Mavi Güç kireçli ve paslı yüzeyler için özel olarak geliştirilen bir yüzey temizleme ürünüdür. Banyo yüzeylerinde (lavabo, fayans ve seramik, klozet, küvet, duş kabini, armatür, duş başlığı v.b.) cam, plastik yüzeyler, krom, paslanmaz çelik alaşım yüzeylerde etkilidir.
Yüzeylerin pırıl pırıl olmasını sağlayan Asperox sarı güç yüzey temizleyici olarak da piyasada bulunur. Hala yerdeki mikroorganizmaların ve hastalık yapan bakterilerin büyük bir çoğunluğunu öldürerek sağlıklı ve temiz bir zemine kavuşturur.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Kapaktaki kireci temizlemek için de sirke ve limon doğal karışımını kullanabilirsiniz. Birebir ölçülerde hazırladığınız bu karışım ile çamaşır makinenizin kapağını sildiğinizde kireç tabakası hızlı şekilde çözülecektir.
Tambur bakım / Kazan temizleme : Tamburun ve pis su haznesinin temizlenmesi ve bakımı için programdır.
Deterjanınız topaklaşmış olabilir. Topaklaşma varsa deterjanı değiştirin ve günlük kıyafetlerinizi yıkarken deterjanı çekmecenin II numaralı gözüne paket üzerinde belirtilen miktarda koyarak yıkama yapınız. Fazla çamaşır yüklediniz ve hiç boş yer kalmadıysa çamaşır makinesinin içinden bir miktar çamaşırı çıkarın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri