Lojistik programları kamu ve özel işletmelerde üretim, satın alma, dış ticaret ve lojistik departmanlarında, liman işletmelerinin de ilgili departmanlarında ara eleman, yönetici ya da yönetici yardımcısı olarak görev alabilecek ve aynı zamanda iletişim teknolojilerini de etkin bir şekilde kullanabilen elemanlar ...
Lojistik mezunları da lojistik firmalarında ve kargo şirketlerinde çalışabildikleri gibi, gümrüklerde, havayolu, denizyolu ve demiryolu şirketlerinde de iş bulabilirler. Hatta Türkiye'den geçen petrol boru hattı döşeyen şirketler lojistik mezunu eleman çalıştırmaktadırlar.
İlgili 45 soru bulundu
Lojistik sektöründe çalışacak kişilerin 2 yıllık Lojistik (MYO) mezunu olmaları beklenir. Bunun yanı sıra ticaret lisesi mezunu olup uluslararası ticaret ve lojistik alanındaki sertifika programlarına katılanlar da lojistik memuru olarak çalışma şansı bulabilirler.
Bölüm mezunları; uluslararası firmalarda, lojistik şirketlerinde ve daha birçok alanda çalışma fırsatına sahiptir. Devlet kurumlarında ya da özel sektörde çalışabilirler. İthalat ve ihracat yapan şirketler, havaalanları, nakliye firmaları, lojistik ve kargo firmaları bölüm mezunlarının çalışma alanlarını oluşturur.
Bölüm Mezunu Ne İş Yapar? Bölümden mezun olan öğrenciler, lojistik hizmet satışı ve pazarlaması, depo yönetimi, stok ve envanter yönetimi, satınalma ve tedarik planlaması, gümrükleme, dağıtım planlaması, tedarik zinciri planlaması ve yönetimi işlerini yaparak verimliliği ve etkinliği arttırmayı amaçlarlar.
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Mezunları Ulaştırma Hizmetleri Öğretmeni Olarak Atanabilecekler.
Lojistik; ithalat ve ihracat kapsamında ülkelerin ekonomilerine doğrudan katkı sağladığı için de oldukça önem taşıyor. Bütün bu durumlar göz önüne alındığında, büyüyen bir pazar olması nedeniyle uluslararası lojistik ve ticaret hem bugünün hem de geleceğin meslekleri arasında sarsılmaz yerini alıyor.
Lojistik Uzmanı Ne Demek? Lojistik uzmanı; görev aldığı firmanın gönderilerini takip eden, depo faaliyetlerini koordine eden, tedarikçiler ile iletişim kuran, nakliye şirketleriyle iş birliği yapan ve iyileştirme önerileri sunan kişidir.
Lojistik gerçekten zor bir iş. Her türlü aksiliğe, soruna, riske, probleme, zorluğa rağmen yine de lojistik işini yapıyoruz. Tüm olumsuzluğuna rağmen öyle güzel yanları var ki; yapanlar bırakamıyor. Yeni iş yapmak isteyenler de sektöre girmeye çalışıyorlar.
2012 yılında Yükseköğretim Yürütme Kurulunda alınan karar ile Lojistik Yönetimi veya lojistik ile ilgili bölüm mezunlarına “Lojistisyen” ve Lojistik Yönetimi Uzmanı unvanı verilir.
Lojistik üzerine eğitim almak istiyorsanız 2 yıllık ve 4 yıllık olmak üzere birçok program söz konusudur. 2 yıllık önlisans programı olarak lojistik bölümünü tercih edebileceğiniz gibi; uluslararası lojistik yönetimi, lojistik ve ulaştırma, uluslararası lojistik ve ticaret, uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi ya ...
Lojistik elemanı, ürünlerin taşınması, depolanması ve dağıtılması süreçlerini yönetmek için gerekli olan tüm işlemleri gerçekleştirmek için sorumludur. Lojistik elemanı, ürünlerin güvenli ve zamanında teslim edilmesini sağlamak için çalışır.
Bir ürünün üretimdeki ilk basamaktan, nihai tüketiciye ulaştırıldığı son ana kadar gerçekleştirilen tüm işlemlerin geneline lojistik adı verilir. Depolama, nakliye, paketleme, gümrükleme ve dağıtım gibi işlemlerin tamamı lojistik kavramının içinde yer alır.
Üniversitelerin Lojistik Yönetimi Bölümünden mezun olanlar lojistik müdürü olur. Lojistik müdürü müşteri hizmetleri ile ilgilenir, satın alma, teslimat ve depolama faaliyetlerini koordine eder, çalıştığı firmanın lojistik sistemlerini yönetir.
Sosyal hizmetler uzmanı maddi, sosyal ve kültürel yönden sıkıntı yaşayan bireylere grup ya da topluluklara tanılar koyarak, içlerinde bulundukları problemleri çözmelerinde onlara yardımcı olan kişidir. Toplumsal düzen açısından oldukça önemli bir meslek dalıdır.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayınlanan “Ağır ve Tehlikeli İşler Yönetmeliği” ve “İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin Tehlike Sınıfları Listesi Tebliği”ne göre nakliye ve depolama, ağır ve tehlikeli iş sayılmaktadır.
Lojistik Müdürü olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Lojistik Müdürü maaşı 2023 verilerine göre ortalama 50.500 TL civarındadır.
Lojistik sektörü, taşımacılık, depolama ve dağıtım dahil olmak üzere çeşitli endüstrileri kapsar. Bu endüstriler, malların ve malzemelerin küresel hareketi için çok önemlidir. Nakliye, otomobil ve kamyonlardan, tren ve uçaklara kadar tüm taşıma türlerini içerir.
Lisans önlisans olmak üzere yaklaşık 10.000 in üzerinde öğrenci her sene lojistik bölümlerinden mezun oluyor. Doksanın üzerinde okulda lojistik bölümü mevcut.
Lojistik uzmanı olmak için üniversitede 4 yıl eğitim alınmalıdır. Ancak devlette lojistik uzmanı olmak için Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girmek gerekir. KPSS'ye hazırlık ve atanma süreci ise ortalama 1-2 yıl sürer.
Lojistik Bölümü; tedarik zinciri yönetimi, depolama, taşımacılık, envanter kontrolü ve dağıtım gibi süreçlerin etkin bir şekilde yönetilmesini öğreten bir eğitim programıdır. Bu bölümde öğrenciler; lojistik sektörünün temel prensipleri, teknolojileri ve stratejileri hakkında bilgi sahibi olurlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri