Su, tahliye hortumunun olduğu yerden akıyor ise; o Tahliye hortumu yerinden çıkmış olabilir, tahliye hortumunu kontrol edip tekrar yerine takınız. Su, deterjan çekmecesinin olduğu yerden akıyor ise; o Çamaşır makinenizin deterjan çekmecesinin iç kısmında herhangi bir deterjan kalıntısı/tortusu olmamalıdır.
Kirli suyu boşaltma hortumu su sızdırıyor
Tırtıklı olan kirli su tahliye hortumunun gideri tıkanmışsa kendinize doğru çekip çıkarın. Gider kısmında kir birikintisi varsa temizleyip tahliye hortumunu yerine takın. Kirli su boşaltma hortumunun boyu 3,2 metreden uzun olmamalıdır. Buna göre kontrol ediniz.
Çamaşır makinesinin deterjan veya yumuşatıcı kutuları zamanla deterjan artıkları veya kireç birikintileriyle tıkanabilir. Bu durum, suyun düzgün bir şekilde boşalmasını engelleyebilir ve suyun çamaşır makinesinin içine sızmasına neden olabilir.
Çamaşır makinesinin deterjan gözü suyla doldurulur veya yıkandıktan sonra deterjan gözünde su kalır. Deterjan gözündeki delikleri temizleyin, delikler tıkanırsa deterjan gözünde su birikebilir. Deterjan gözünü çıkarın ve iyice temizleyin.
Çamaşır makinesinin filtresi tıkandığında, makine performansı büyük oranda etkilenir. Yetersiz temizliğe, deterjan kalıntılarına ve hatta kötü kokuya neden olabilir. Bu nedenle çamaşır makinenizin filtresini temizlemek büyük önem taşıyor.
İlgili 44 soru bulundu
Pompa filtresi, çamaşır makinesinin ön yüzündeki yere yakın kapağın arkasında bulunur. Makinenizin modeline göre, bu kapağın arkasında sadece pompa filtresi ya da pompa filtresiyle birlikte ince bir tahliye hortumu da bulunur. Pompa filtresinin içinde bir miktar pis su olması normaldir.
Filtreler genellikle makinenin ön yüzünde, yere yakın kısımda bulunan kapağın içinde yer alıyor.
Çamaşır makinesinin tıkanması durumunda su geri taşar yerlerin sürekli ıslanmasına neden olur. Çamaşır makinesinin bağlı olduğu gider tesisatı çoğunlukla tıkanmaya müsait yapıdadır. Mutfaktan veya banyodan dökülen su aynı anda gitmeye çalıştığı için geri tepmeye meyillidir.
Karşıdan baktığınızda alt kısımda bulunan kapağı açın. Siyah, ince bir hortum varsa, hortumu çekip suyu kabın içine boşaltın. Ardından yuvarlak plastik kapağı sola doğru çevirip çıkarttıktan sonra temizleyebilirsiniz. Hortum yoksa da yuvarlak plastik kapağı sola doğru çevirip çıkardıktan sonra temizleyebilirsiniz.
Su, tahliye hortumunun olduğu yerden akıyor ise; o Tahliye hortumu yerinden çıkmış olabilir, tahliye hortumunu kontrol edip tekrar yerine takınız. Su, deterjan çekmecesinin olduğu yerden akıyor ise; o Çamaşır makinenizin deterjan çekmecesinin iç kısmında herhangi bir deterjan kalıntısı/tortusu olmamalıdır.
Su giriş hortumu su sızdırıyorsa
Makinenin arkasında bulunan su giriş hortumundan su akması durumunda hortum gevşemiş olabileceği için sağlığınıza ve eşyalarınıza zarar vermeyecek şekilde ortam uygunsa arkada yer alan makineye bağlandığı kısmı çevirerek sıkmayı deneyin. Yeni bir program başlatarak test edin.
Bulaşık makineniz su akıtıyorsa; arka tarafında yer alan su giriş ve boşaltma hortumları yerinden çıkmış veya hasar görmüş olabilir. Ayrıca makinenizin kapağının tam kapanmaması gibi durumlar da su akışına sebep olabilir.
- Çamaşır makinesine gereğinden fazla çamaşır atılmış olabilir. - Suyu boşaltma hortumu yüksek kalmış olabilir. - Su bırakma ya da bekletme özelliği seçilmemiş olabilir. Genelde bu ve benzeri nedenlerden dolayı çamaşır makinesi sıkma yapma sorunu yaratabilir.
Öncelikle sirke ve tuzu güzelce karıştırın, ardından çamaşır makinesinin deterjan bölmesine bu karışımı koyun. (Dilerseniz tuzu deterjan bölümüne koyup sirkeyi doğrudan makinenin içine de dökebilirsiniz.) Ardından makinenizi içi boş bir şekilde, 90 derecede 1,5 saat kadar çalıştırın. İşte bu kadar!
Çamaşır makinelerinin alt köşesinde bulunan küçük ve genellikle dikdörtgen şeklinde olan kapağın ne işe yaradığını hiç merak ettiniz mi? Ceplerinizde makineye giden madeni paralar, giysilerinizin yıkama sırasında kaybolan düğmeleri ve diğer küçük şeyler çamaşır makinesinin bu bölümünde toplanıyor.
Çamaşır makinesi suyu boşaltmıyor ise çoğunlukla tahliye pompasına çorap vb. küçük bir parça sıkışmış olabilir. Makine suyu boşaltmıyor ise öncelikle suyu tahliye edin daha sonra pompa Kapağını açıp bir cisim sıkışmış ise çıkarın ve Kapağını geri takıp makineyi tekrar çalıştırmayı deneyin.
Makinenin içerisinde su var mı? Makinenizin içinde su kalmış ise güvenlik nedeni ile kapak açılmaz. Bu durumda makinenizin özelliklerine göre program ayarını, önde düğmelerin bulunduğu bölümde yer alan "Sıkma" ya da "Sıkma+Pompa" konumuna getirin ve kalan suyu boşaltın. Program bittikten sonra kapağı açabilirsiniz.
Bu durumda, program düğmesinden ”Pompa“ programını seçip suyu boşaltabilir ya da “Sıkma” programına alarak yıkamayı sonlandırıp çamaşırları çıkarabilirsiniz. Suda bıraktığınız çamaşırları sıkmak istiyorsanız sıkma devrini ayarlayın ve ardından Başla/Beklet tuşuna basın.
Su tahliye hortumunu yerden en az 60 cm, en fazla 100 cm yükseğe takabilirsiniz.
Makine çalışırken mümkünse banyo ve mutfakta aşırı su kullanmayınız.
Çamaşır makinesi kireç temizleme işlemi için kesinlikle çaydanlıklarınız için kullandığınız kireç çözücüleri kullanmayın. ! Çamaşır makinesi kazan temizleme için kesinlikle lavabo açıcı, pas sökücü, yağ çözücü, tuz ruhu gibi maddeler kullanmayın.
Su giriş hortumlarını çıkarınız. Su giriş valflerinin üzerinde bulunan filtreleri çıkarınız ve bir fırça ile suya tutarak iyice temizleyiniz. Su giriş hortumlarının musluk tarafında bulunan filtreleri ise contasıyla beraber elinizle çıkarıp temizleyiniz.
Yıkanabilir filtre de bile temizlik yaparken parçalara zarar vermemek için kimyasal maddelerkullanılmaz. HEPA filtrelerin tozunun ve kirinin belirli zaman aralıklarıyla fırça ya da hava püskürtücü yardımıyla temizlenmesi filtreniz için daha uygundur.
Filtre'ye gelen basınçlı su, gözenekleri milimetrenin milyonda birinden çok daha küçük olan membrandan geçerek en düşük molekül düzeyinde filtre edilir. Bu işlem sırasında suda bulunabilecek zararlı karışımların ve mikropların tamamı dışarı atılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri