Aslında, temizliği ve hijyeni sağlayan en önemli durum, kullanılan deterjan olmaktadır. Bebek çamaşırları kaç derecede yıkanır? Beyaz ve günlük çamaşırları 40 derecede, renkli ve de hassas çamaşırları da 30 derecede yıkayarak gerekli olan hijyeni sağlayabilirsiniz.
Genelde 300 Kısa Programda Yıkamalıyız
Yıkama talimatında buna aykırı bir durum yoksa özellikle pamuktan üretilmiş bebek kıyafetlerini 300 kısa programda yıkamalıyız. Yüksek dereceli programlar kıyafete zarar verebilir.
bebek kıyafetleri makinede yıkama
Bebeğinizin kirlenen kıyafetlerindeki bakterileri temizlemek için pamukluysa makinede 65 derecede yıkayabilirsiniz. Kumaşı daha hassas bir türdeyse 40 derecelik ısı yeterlidir. Küçük parçaları yıkarken çamaşır filesi kullanabilirsiniz.
Ancak düşünülenin aksine, bebek kıyafetlerini yıkamak için maksimum sıcaklıklar şart değil! Esasen, temizliği ve hijyeni sağlayan asıl şey, kullandığın deterjan. beyaz ve günlük çamaşırlarını 40 derecede, renkli ve hassas çamaşırlarını 30 derecede yıkayarak gerekli hijyeni sağlayabilirsin cevabı verebiliriz.
Yıkarken çamaşır filelerini tercih edebilirsiniz. Bebeklerinizin giysilerini 40 derecede yıkamanız gerekmektedir. Beyaz ve iş çamaşırlarını ise 60 derecede yıkamanız önerilmektedir.
İlgili 25 soru bulundu
Yenidoğan bebek giysileri kaç derecede yıkanır sorusuna yanıt olarak, yenidoğan bebeğinizin giysilerini çamaşır makinesinde 30- 40 derece aralığında yıkayabilirsiniz. Yıkama işlemi sonrası çamaşır kurutma makinesi yerine açık havada kurutarak güneşin o muhteşem hijyen sağlama gücünden de faydalanmayı unutmayın.
Bebek Banyo Suyu Kaç Derece Olmalı? Suyun sıcaklığını, kolunuzun iç kısmını suya daldırarak test edebilirsiniz. Ayrıca banyo termometresi de kullanabilirsiniz. En ideal su sıcaklığı 37-38 C'dir.
Bebek çamaşırlarının; boyasız ve alerjen etkileri en aza indirilmiş sıvı deterjanlarla yıkanması tavsiye edilir.
Bebeğin hassas cildi için çamaşır deterjanı seçiminde titiz davranın. Bebeğin çamaşırlarını yıkarken mümkünse yumuşatıcı kullanmayın. Bebeğin çamaşırlarını yıkarken yoğun kokulu ürünler kullanmaktan kaçının.
Mutlaka açık havada kurutun; bebek kıyafetlerini yıkarken dikkat etmeniz diğer bir konu da yıkadığınız bebek giysilerini mutlaka açık havada kurutmanızdır. Açık havada kurutulan kıyafetlerin mutlaka ütülenmesi gerektiğini unutmayın. Ütü sağladığı yüksek ısı sebebiyle hijyenik etki yaratır.
Sıvı deterjan olmalıdır. Organik deterjanlar seçilmelidir. Giysileri, ortalama 6 yaşına kadar bebek deterjanı ile yıkanmalıdır. Çamaşırların iyi durulanması ve herhangi bir katkı kalmaması için, doğal hammaddelerden üretilmiş ve kalıntı bırakmayan deterjanlar tercih edilmelidir.
Hassas cilde sahip olan bebeklerin kıyafetleri için birçok anne - baba deterjan kullanır. Ancak tercih edilen deterjan yetişkinlerde kullanıldığı gibi değildir. Genellikle bitkisel içerikli, kimyasal maddelerden uzak, tamamen bebek cildine göre üretilen çamaşır deterjanları kullanılarak kıyafetler yıkanabilir.
Bebek kıyafetleri yıkanırken, yetişkin kıyafetlerinde kullanılan deterjanların kullanılması tavsiye edilmez. Çünkü yetişkinler için olan deterjanlar daha kokuludur ve daha fazla kimyasal içerir. Bu da bebeğin hassas cildi iyi olmaz.
Günlük hayatta çamaşır sepeti içerisine pek çok sentetik kıyafet atılır. Bu programda yıkayabilmek için bu giysilerin arasından sentetik olanlar seçilmelidir. Polyester, asetat, akrilik, viskoz, vinil ve lateks gibi kumaşlara sahip çamaşırlar da sentetik grubundadır.
Aslında, temizliği ve hijyeni sağlayan en önemli durum, kullanılan deterjan olmaktadır. Bebek çamaşırları kaç derecede yıkanır? Beyaz ve günlük çamaşırları 40 derecede, renkli ve de hassas çamaşırları da 30 derecede yıkayarak gerekli olan hijyeni sağlayabilirsiniz.
Bebek Kıyafetlerinde Yıkama Sonrası
Bu durumda bebek kıyafetleri uygun bir şekilde yıkandıktan sonra kurutma süreçleri başlamaktadır. Bu aşamada kurutma makinesinde ya da dışarda kurutma sağlanır. Bu konuda bebek kıyafetlerinin yeterli güneş ışınları ile kurutulması daha sağlıklı olacaktır.
Yeni doğan bebeklerin çamaşırları ilk 6 aya kadar dikiş yerleri içten ve dıştan ütülenmelidir. Bebek kıyafetlerinin etiketleri bebeğin cildine zarar vermesin diye kesilmelidir. Yeni doğan bebek kıyafetlerinin hijyenik olması için doğru yıkama ve ütüleme işlemi yapılmalıdır.
Yeni nesil çamaşır makinelerine deterjan ve yumuşatıcı koyarken kafamız karışabilir. Deterjan gözünü açıyoruz. Sol göze deterjanı ilave ediyoruz.mavi göze ise yumuşatıcı döküyoruz.
Sabun tozu leke çıkarıcı ürünler gibi elde ve çamaşır makinesinde kullanıma uygundur.
Bebek çamaşırlarında bebeğin hassas tenini korumak için doğal ve saf (içinde kimyasallar ve alkol içermeyen kokusuz) deterjan olarak sabun veya sabun tozları tavsiye edilir.
Banyo suyunu hazırladıktan sonra bebeğin havlusunu yakın bir yere koyun. Yenidoğan havlusu olarak pamuklu bez kullanmak tercih edilmelidir. Bebeğin ilk banyosunda herhangi bir şampuan, sabun kullanmanız önerilmez. Ama daha sonrası için yenidoğan şampuanı ve yenidoğan sabunu kullanılabilir.
Bebekleri, göbek bağları düştükten sonra banyo yaptırmakta hiçbir sakınca yoktur. Ek olarak yenidoğan bebeklerin cildi hassas olduğu için her gün yıkamak zararlıdır. Bunun yerine haftada üç kere banyo yaptırmak yeterlidir.
Bebek, banyo sırasında onu döndürüp çevirirken biraz yorulur. Bu esnada çok hassas olan sindirim sistemi de onu rahatsız edebilir. Bu nedenle bebeğini banyodan önce değil de sonra emzirmen daha doğru.
Banyo saati için en uygun vakit, bebeğin rahat ve uzun uyumasına olanak sağlayan bir zaman dilimi öncesidir. Bu yüzden bebeği beslemeden veya besledikten 1-1,5 saat sonra yıkamak daha doğru olur. Su sıcaklığı bebeğin vücut ısısına yakın olmalıdır. Bu nedenle su sıcaklığının en ideali 36,5 °C'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri