Makineye çok az çamaşır koyarsanız elektrik israfı yapmış olursunuz. Normal yıkama döngüleri için makineye çamaşır doldurma kuralları: Makineyi doldurduktan sonra, yükün üzerine parmaklarınız açık şekilde elinizi sokabilmeli ve makinenin yan taraflarına doğru kolayca hareket ettirebilmelisiniz.
Düşük sıcaklıkta ve kısa programda tekrarlanan yıkama, çamaşır makineniz için risk oluşturur, çünkü: Makinenizde biriken kir kalıntıları kötü koku kaynağıdır ve makinenizi kirletir. Bu artıklar tambur çevresinde birikir ve çamaşır makinesinin hem temizliğini hem de verimini etkiler.
Çamaşır makineye az çamaşır atmak önemlidir. Makinenizin kapasitesini geçmeden çamaşırlarınızı tertemiz yıkayabilirsiniz. Makinenizin kapasitesine uygun şekilde doldurmanız, makinenizin ömrünü uzatır ve çamaşırlarınızın daha iyi temizlenmesini sağlar.
Makine arızalarının en temel sebebi.
Makine düz zeminde içine çamaşır koyarken bir defa içine çok az miktarda çamaşır asla koymamalıyız. Az miktarda çamaşır makinenin balansına zarar verir.
Dolayısıyla çamaşır makinesinin tamburunu doldururken tepesinde bir el büyüklüğü kadar boşluk bırakmanız tavsiye edilmektedir. Bu kabaca tambur büyüklüğünün 3/4'üne eşit olarak makineyi doldurmanız gerektiği anlamına gelmektedir.
İlgili 36 soru bulundu
Çok doldurulan makinelerde bu sorun daha sık görülür. Tamburu ağzına kadar doldurmamalı, makine motorunu yormamalısın. Her yıkamada biraz boşluk kalmasına dikkat etmen makine performansını artırır.
ÇAMAŞIR MAKİNENİZİ BOZAN FAKTÖRLER
Çamaşırların yıkanırken türlerine göre ayrılması Çamaşır makinesini tam dolu olarak çalıştırılmaması Abartılı deterjan kullanılmaması Kıyafetler bulunan fermuarın açık bırakılmaması
Çamaşır makinenizi mümkün olduğunca çok çamaşırla doldurmak cazip gelebilir, ancak makinenin gereğinden fazla doldurulması yalnızca yıkama performansını ciddi oranda düşürmekle kalmayıp, aynı zamanda makinenize önemli derecede zarar verir.
Çamaşır Makinesi Kapasitesi Nedir? Çamaşır makinesi kapasitesi, bir seferde yıkayabileceğiniz maksimum kuru çamaşır miktarını kilogram cinsinden belirten değerdir. Fazla kapasiteye sahip olan çamaşır makineleri bir seferde daha çok çamaşır yıkamanıza olanak tanıyarak makineyi daha az kullanmanızı sağlayabilir.
Örneğin kıyafetlerin çekmemesi için ne yapılmalı merak edenlere: -Derece: Başta kumaşa uygun yıkama derecesi ifade edilir. Örneğin 30 ile 40 derecede çoğu kumaşın çekmediğini belirtmek gerek. -Sıcaklık: Sıcaklığın fazla olması da kıyafetlerin çekmesine neden olur.
FAZLA DETERJAN KULLANMAK
Ayrıca, fazla deterjan çekmeceyi tıkayarak deterjanın çamaşırlarınıza bulaşmasını engeller ve kirli kalmasına neden olabilir.
Çamaşır makinesine eklenecek en doğru toz çamaşır deterjan ölçüsü ise görseldeki gibidir. Az kirliler için 126 ml, Normal kirliler için 190 ml, çok kirliler için 250 ml toz deterjan yeterli olacaktır. Sert sular için ölçeğinize 63 ml daha ekleme yapabilirsiniz.
Çamaşır makinenizde Hızlı 60 dk 60 derece, Süper Hızlı 12 dk. 30 derece gibi programlar gözünüze çarpıyordur.
Çünkü çamaşır makineleri özellikle sıkma sırasında büyük bir güç harcıyor ve hareketliliği artıyor. Bu nedenle de haftada belki de birkaç defa çalıştırdığımız çamaşır makinelerinin değiştirilme ortalaması 8 yıl. Bu süre, kurutma makinelerinde 12 yıla kadar çıkıyor. Ankastre setlerin ortalama kullanım süresi ise 6 yıl.
Karışık Çamaşırlar Hangi Programda Yıkanır
Karışık çamaşırları kısa programla ile yıkamak isteyenler, ayrıştırdığı kıyafetleri 30 derecede atması yeterlidir. Bazı narin kıyafetleri yıkamak için farklı programlara geçiş yapmak mümkün. Bu durumda narin giysileri 30 derecede veya soğuk suda yıkamak yeterli olacaktır.
Sırada kapasite ve devir var. Bir seferde yıkanabilecek en fazla çamaşır miktarı kapasite olarak belirlenir. Küçük aileler için 5-6-7 kg, çocuklu aileler için 8-9 kg, geniş aileler için 10-12 kg kapasiteli makineler yeterli olacaktır. Devir ise çamaşır makinesi tamburunun dakikada kaç kez döndüğünü ifade eder.
En uygun olan tarife 22:00-06:00 arasında. Bulaşık makinası, çamaşır makinası ve diğer elektrikli ev aletlerini saat 10'dan sonra kullanırlarsa ödeyecekleri bedel daha az olacaktır. Tüketimin en pahalı olduğu saat, saat 5 ile 10 arası." Elektriğin en çok tüketildiği saatler 17 ile 22:00 arası.
Makinenin daha verimli kullanılabilmesi için düzenli olarak yüksek sıcaklıkta ve çamaşır koymadan bir yıkama işlemi yapılmalıdır. Bu işleme "kazan temizleme" adı verilir. Yapacağınız bu boş yıkama işlemi, kazan içindeki kir ve bakterilerin yok edilmesini sağlar.
Çamaşır makinesi arızaları arasında en sık rastlanan sorun makinenin su almaması oluyor. Çamaşır yıkamak için tüm kıyafetlerinizi içine atıp çalıştırmak istediğinizde makine su almadığı için yıkama başlamıyor ve bu durum genellikle son dakika sürprizi olarak karşınıza çıkıyor.
Yani çamaşır makinesi günde kaç defa çalıştırılır, eğer çok kalabalık bir nüfusunuz varsa, günde iki kez yıkamanız gayet normal bir durum. Bir de dikkate almanız gereken bir diğer neden de, 'çamaşır makinesi günde kaç kere çalıştırılır'ın cevabının aldığınız ürüne de bağlı olduğunu unutmamalısınız.
"Tambur bakım programını çamaşır olmadan yürütünüz, Toz deterjan veya ağartıcı içeren deterjan kullanınız. Köpük oluşmasını önlemek için, çamaşır makinesi üreticisinin tavsiye ettiği deterjan miktarının yarısını kullanınız. Yünlü veya veya hassas çamaşır deterjanı kullanmayınız."
9 Kiloluk Çamaşır Makinesinde Çift Kişilik Yorgan Yıkanır mı? Evet, 9 kiloluk çamaşır makinesi çift kişilik yorganları yıkayabilir.
Battaniye çamaşır makinenize sığıyorsa elbette makinede yıkanabilir. Zaten 8 kilogram ve üstü makinelere yorgan bile sığıyor. Battaniye kaç derecede yıkanır diye merak edenler için de uygun sıcaklığın 40 ve 30 derece olduğunu söyleyeyim. Ben genellikle 30 ve 40 dereceyi tercih ediyorum battaniyelerimi yıkamak için.
A+++ çamaşır makinesi en yüksek enerji tasarrufuna sahip olan ürünlerdendir. Bu makineler oldukça düşük enerji harcayarak yüksek performans gösterebilirler. Enerji sınıfının en üst kısmında A+++ cihazlar bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri