Deterjanınız, makinenin ön üst kısmında yer alan deterjan çekmecesini açtığınızda II sembolü ile ifade edilen ana yıkama gözüne koyulmalıdır. I sembolü ile ifade edilen ön yıkama gözü sadece "Ön yıkama programı" seçildiğinde kullanılmalıdır.
Yani, eğer ön yıkama yapılacaksa deterjan, çekmecenin en sağındaki bölmeye konur. Çekmecenin en sağındaki bölme, çamaşırlar çok kirli olduğunda ön yıkama yapılması durumunda deterjan konulan bölmedir. Normal yıkama yapılması durumunda ise deterjan, çekmecenin en solunda bulunan bölmeye konulur.
1 Ön yıkama için deterjan ekleyin. Deterjan çekmecesinin; Sol bölmesine(II) ana yıkama deterjanını ekleyin. Sağ bölmesine(I) ön yıkama için toz deterjan ilave edin.
Çamaşır makinelerinin sağ tarafındaki göz, deterjan için ana bölümdür. Çamaşırlar makineye atıldıktan sonra bu bölüme deterjan eklenir ve sıcaklık ayarları yapıldıktan sonra makine çalıştırılır. Bu bölme genellikle çamaşırların çok kirli olması durumunda tercih edilmektedir.
Ön yıkama yapmak oldukça basittir. İşlem için sıcak su, çamaşır yıkama ürünleri ve çamaşır makinesi gereklidir. İlk olarak çamaşır makinesinin içine sıcak su doldurun. Ardından deterjanı suya ekleyin ve çamaşırları makineye yerleştirin ve ön yıkama programını çalıştırın.
İlgili 37 soru bulundu
Deterjanınız, makinenin ön üst kısmında yer alan deterjan çekmecesini açtığınızda II sembolü ile ifade edilen ana yıkama gözüne koyulmalıdır. I sembolü ile ifade edilen ön yıkama gözü sadece "Ön yıkama programı" seçildiğinde kullanılmalıdır.
Ön yıkama gözüne yarım, ana yıkamaya bir çay bardağı kadar ekliyorum ve de yeterli geliyor.
Ön yıkama seçeneği sadece uzun süren yıkamalarda kullanılır; her programda kullanılmaz. Ön yıkama seçeneğini kullanabileceğiniz başlıca programlar “Pamuklu-Sentetik-Gömlek-Karma” gibi uzun süren programlardır.
Makinenin yumuşatıcı kısmına konan yarım bardak beyaz sirke, çamaşırlardaki deterjan kalıntılarının giderilmesine de yardımcı olur. Beyaz sirke, rengi solan kıyafetlerin tekrar canlı görünmesine yardımcı olur.
Makineniz son durulamaya geçtiğinde ürünü manuel olarak ekleyebilirsiniz. Çamaşırlarda herhangi bir leke oluşmaması için, yumuşatıcıyı direkt olarak kumaş üstüne dökmemeye özen göstermeniz gerekir.
Çamaşırları yumuşatma amacıyla, çamaşır makineleri için üretilen yumuşatıcılar haricinde sıvı deterjan veya temizleyici özellikli başka maddeler kullanmayın.
Çamaşırlar daha fazla su ile hassas bir şekilde yıkanır. D: On yıkamalı program (ön yıkama, ana yıkama, 3 durulama) F: Ön yıkamasız program (ana yıkama, 3 durulama) G: Kısa program.
Bulaşık yıkamada: Arap sabunu ile hem elde hem de makinede bulaşık yıkamak mümkün.
Ön yıkama, makinelerde yer alan programlardan birisidir ve çok kirli çamaşırlar için kullanılmaktadır. Özellikle bebeği ve çocuğu olan kişiler için ideal bir yıkama yöntemi olduğunu söyleyebiliriz. Ön yıkamada kirli olan çamaşırlar kirlerinden arındırılır ve ardından normal suda yıkamaya başlar.
Deterjan çekmecesini açtığınızda renkli olan bölüme Max (Maksimum) yazan seviyeyi aşmayacak miktarda yumuşatıcı koyun. Max. yazısını aşacak miktarda yumuşatıcı koyarsanız makine yıkamanın başında yumuşatıcının tamamını alır.
Pamuklu kumaşlar için ideal yıkama sıcaklığı genellikle 40 derece oluyor; ipekli ve narin giysilerde ise maksimum 30 dereceye kadar çıkmak gerekiyor. Sentetik kumaşlar kaç derecede yıkanır derseniz de eğer ön yıkama işlemi de olacaksa 50-60 derecede yıkama yapabilirsiniz.
Öncelikle sirke ve tuzu güzelce karıştırın, ardından çamaşır makinesinin deterjan bölmesine bu karışımı koyun. (Dilerseniz tuzu deterjan bölümüne koyup sirkeyi doğrudan makinenin içine de dökebilirsiniz.) Ardından makinenizi içi boş bir şekilde, 90 derecede 1,5 saat kadar çalıştırın. İşte bu kadar!
Beyaz gömleklerin, havluların, çarşafların, yastık kılıflarının zamanla sararmasından şikayetçi olanlara sözümüz. Ama artık onları sonsuza kadar bembeyaz saklayabileceksiniz. Tek yapmanız gereken onları yıkarken son kurulama devrinden hemen önce 1,5 su bardağı beyaz sirke kullanmak.
Çamaşır yumuşatıcı olarak sirke kullanmak isteyenler öncelikle elma sirkesi ya da beyaz sirke tercih etmelidir. Bu sirke çeşitlerinin herhangi birinden bir çay bardağı kadar alınarak çamaşır makinesinin yumuşatıcı gözüne her yıkamadan önce eklenmesi sonucunda çamaşırlar yıkandıktan makineden yumuşacık çıkar.
Çamaşır makinesinde sentetik programı, bu tip kıyafetler için özel olarak geliştirilmiştir. Makine bu programda çalıştırıldığında çamaşırlar, kumaşları zarar görmeyecek şekilde yıkanır. Su sıcaklığından sıkmaya kadar yıkamanın her aşaması, sentetik çamaşırlara göre programlanır.
Kumaş olarak ise viskoz, asetat, akrilik, karbon fiber, polyester, naylon ve vinil sentetik kumaşlar arasında olan kumaş türleridir. Bu kumaşlardan olan kıyafetler de hassas ürünler oldukları için bunların çamaşır makinesinde yıkanırken sentetik programda yıkanması gerekir.
Pamuklu Eko
Normal kirli, dayanıklı pamuklu ve keten çamaşırlarınızı yıkamak için kullanın. Bu program, diğer tüm yıkama programlarına göre daha uzun sürede yıkamasına rağmen yüksek enerji ve su tasarrufu sağlar.
Tip 1 Sıvı Deterjan Gözüne Sahip Çamaşır Makineleri
Tip 1 sıvı deterjan gözüne sahip çamaşır makinelerinde genelde sol taraftaki II numaradaki göz olmaktadır. Ortadaki kısım ise yumuşatıcı kısmıdır ve sağdaki kısım da ön yıkama gözü olmaktadır. Bazı çamaşır makinelerinde de yumuşatıcı kısmı sağda bulunmaktadır.
Çamaşır makinesinde sıvı çamaşır deterjanı nasıl kullanılır diyecekseniz, ön yıkama gerektirmeyen durumlarda genellikle ana yıkama yapılan bölmeye sıvı çamaşır deterjanı çamaşırların kirlilik durumuna göre ve belirtilen ölçüye göre koyulur.
Çoğu zaman da bulaşıklar makineye koymadan önce mutlaka bir durulanıyor. Yani bir çeşit elde ön yıkamaya tabii tutuluyor. Oysaki bunların hiçbirine gerek yok. Üstelik elde bulaşık yıkama birçok açıdan hem size hem de bütçenize zarar veriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri