Çamaşır suyu, sararan beyaz ayakkabıları beyazlatma konusunda en etkili maddelerden biridir. Bir ölçek çamaşır suyunu bir bardak su ile karıştırın. Spor ayakkabılarınızı temizlenene kadar fırçalamak için bir bez veya eski bir diş fırçası kullanın. Çamaşır suyu sararan ayakkabılarda oldukça etkilidir.
Çamaşır Suyu ile Beyaz Spor Ayakkabı Temizliği
Çamaşır suyunu sadece beyaz ayakkabılarınızın tabanında kullanabilirsiniz. Bir kâsenin içine bir ölçek çamaşır suyu koyup bir bez ya da fırça yardımı ile ayakkabınızın kenarlarını ve tabanını silebilirsiniz.
Çamaşır Suyu
Ancak çamaşır suyunu, tekstil ürünü beyazlatmada kullanacaksan, sulandırmayı sakın unutma! Zira tek başına kullanılan çamaşır suyu, ayakkabı ve kıyafetlerde istenmeyen izler bırakabiliyor.
Size lazım olan kadarıyla bir karbonat-su karışımını hazırlayın. Karışımı macun kıvamına getirin ardından bu karışımı diş fırçası kullanarak sararan bölgelere sürün. 30 - 40 dk ekledikten sonra nemli bir bez kullanarak ayakkabıyı temizleyin.
Yarım fincan beyaz sirkeyi bir bardak ılık su ile seyrelttikten sonra bir bezi seyreltilmiş çözeltinize batırarak beyaz ayakkabılarınızı temizleyebilirsiniz. Temizledikten sonra kuru bir bez yardımı ile ıslaklığını iyice alarak güneş ışığında 3-4 saat bekletmeniz yeterli olacaktır.
İlgili 26 soru bulundu
Tek başına etkisi olmayan karbonat içine sıvı çamaşır ya da bulaşık deterjanı kullanarak etkili temizlik yapmak mümkün. Sirke ve karbonat karıştırılarak aynı işlem sorunsuz şekilde gerçekleştirilebilir. Temizlik ardından kuru bezle ıslaklık iyice alınarak beyaz ayakkabı beyazlatma kısa sürede mümkün olacaktır.
Beyaz ayakkabı temizleme noktasında kabartma tozu, çamaşır deterjanı, ılık su ve sabun kullanılabileceği gibi aynı zamanda da karbonat ve diş macunu da beyaz ayakkabı temizliği noktasında kullanılabilecek olan yöntemler arasında ilk sıralarda yer almaktadır.
Bir tatlı kaşığı Domestos çamaşır suyunu 5 yemek kaşığı su ile seyreltin. Daha fazla çamaşır suyu kullanmamaya dikkat edin, aksi takdirde beyaz ayakkabınıza sarı bir renk verebilir.
Diş fırçasının üzerine diş macunu sıkın ve sararan bölgeleri fırçalayın. Ardından nemli bez ile ayakkabınızı silin. Ayakkabınızın tertemiz olduğunu göreceksiniz. Eğer spor ayakkabınız deriyse, vazelin sürebilirsiniz.
Çamaşırları beyazlatır. Bir maddeyi beyazlatır veya ağartır, amacı onun rengini çıkarmak veya açmaktır. Çamaşır suyu, oksidasyon yoluyla bu etkileri yapan bir kimyasal maddedir.
Düşük ısı ve devire sahip yıkama programları siyah ve beyaz ayakkabılar için ideal olmaktadır. Ayakkabılar yıkama işlemi için makineye atılmadan önce üzerindeki toz ve kirlerin gitmesi için bir kova içerisinde hazırlanmış sabunlu su yardımı ile ön temizleme işlemi yapılmalıdır.
Beyaz bez ayakkabılarda meydana gelen sararmalar, beyazlatıcı etkiye sahip olan malzemeler kullanılarak giderilebilmektedir. Diş macunu, sıvı bulaşık deterjanı, çamaşır deterjanı, karbonat, kabartma tozu ve sirke gibi her evde bulunan malzemeler ile sararmaların önüne geçilebilmektedir.
Beyaz Deri Ayakkabılar Nasıl Temizlenir? Deri ayakkabıyı temizlemek için ayakkabının kirli yerlerine karbonat dökün ve 1 saat bekletin. Ardından eski diş fırçası veya bezi ılık suya batırarak lekeli yerleri çok bastırmadan ovalayın. Karbonat ve kabartma tozu, beyaz ayakkabıdaki lekeleri çıkarmak için idealdir.
Nirvana. arkadaşlar çamaşır suyu naylon katkılı olan çamaşırları sarartır.
Çamaşır suyu (NaClO) yaniSodyum Hipoklorit olarak bilinen formülü ile birlikte klorak, çok uzun zamanlardan bu yana evlerde çamaşır temizliği, zemin temizliği, banyo, mutfak veya bazen eşya temizliklerinde kullanılmaktadır.
Özellikle beyaz ayakkabılarınızda ve ruganlarda farkı yaratacak Asperox Sarı Güç Ultra Yağ ve Kir Çözücü ile ayakkabılarınız yepyeni ve temiz görünecek. Ayakkabı Temizliği Neden Önemlidir? Ayakkabılar, hem tarzımızı yansıtan birer aksesuar hem de günlük yaşantımızda sıklıkla kullandığımız bir parçadır.
Maalesef Güneşin eskitme, yıpratma ve yaşlandırma gibi bir etkisi de var. Beyaz Ayakkabılarımızın tabanı da bundan payına düşeni alıyor. Güneşten gelen ultraviyole ışınlar tabanda zamanla sararmaya sebep olacaktır.
Bulaşık Deterjanı: Bir çay bardağını su doldurup içerisine bir kaç damla bulaşık deterjanı damlatın. Diş fırçası ile bu karışımı beyaz ayakkabının yüzeylerine dairesel hareketlerle uygulayın. Kirlerin iyice temizlendiğine emin olduktan sonra ayakkabıyı nemli bir bez ile silerek kurumaya bırakın.
Çamaşır makinesinde yıkanan ayakkabı türlerinin hepsini düşük derecede 30 derecede ve kısa programda yıkamalısınız. Sıkma devri ise en fazla 600 olmalıdır. Ekstra bir sıkma işlemi yapmanız halinde ayakkabılarınızın şekli bozulabilir.
Beyaz ayakkabılardan sarı lekeleri çıkarmak için alkol veya hidrojen peroksit kullanabilirsiniz. Sarı lekeler kalıcı ise, bir miktar renk sökücüyü suyla karıştırıp lekenin üzerinde birkaç dakika beklettikten sonra ayakkabıyı bir bezle silebilirsiniz.
Peki, file ayakkabı nasıl temizlenir? Bir kapta biraz sabunu sıcak suyla seyreltin. Fırçayı suya batırıp ayakkabıyı fırçalayın daha sonra temiz bir bezle aynı işlem gerçekleştirin. File ayakkabıları çamaşır suyu ile temizlemek mümkün.
Eğer inatçı bir kirle karşı karşıyaysanız bir süre Cif Krem'i tabanın üzerinde bekletin. Nemli bir bez yardımı ile ayakkabınızın tabanını silin. Ayakkabınız pırıl pırıl oldu bile!
Yıkama öncesi ayakkabıların ön temizlikten geçirilmemesi sararmaya sebebiyet verebilir. Makineye atıyorsanız öncesinde toz, kir, taş ve diğer kirletici maddelerden arındırılmalıdır. Deterjan kullanımına tepki olarak da ayakkabı kumaşınız sararabilir.
Ayakkabıyı Çamaşır Makinesinde Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler. Kısa ve 30 derecelik bir programda çalıştırılmalıdır. Daha yüksek bir derece veya uzun bir program ayakkabıya zarar verecektir. Ayakkabılar ile birlikte başka bir giyim parçası veya benzeri eşyanın yıkanmaması gerekmektedir.
Sabunlu su kullan: Az miktarda çevre dostu çamaşır deterjanını ılık su ile karıştır ve yumuşak bir yıkama bezi kullanarak ayakkabının üzerindeki dikkat çekici lekeleri nazikçe sil. Durula: Yıkama bezini deterjandan arındırmak için iyice yıka.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri