Deri koltuk temizleme işlemi yaparken çamaşır suyu, tuz ruhu, oje çıkarıcı, bulaşık ve çamaşır deterjanı kullanmayın. Fırça, bulaşık teli, bulaşık süngeri gibi sert temizleme malzemeleri kullanmayın. Açık renkli mikrofiber bezler en iyi temizleme malzemesidirler.
Kumaş kaplı koltuklardan leke çıkarma yöntemleri
-Küçük lekeleri çıkarmak için çamaşır suyu kullanımı da yapabilirsiniz. Bunun için koltuğun küçük bir köşesinde işlem yapmak etkili olacaktır. -Küçük lekeler üzerinde uygulayabileceğiniz basit yöntemler arasında limon kolonyası da yer alıyor.
En uygun ürünler bulaşık sabununu ve Arap sabunudur. Bulaşık sabununu ya da Arap sabununu bir miktar suya ekleyerek koltuğa püskürtebilir ve koltuk suyu emmeden hızlıca dairesel hareketlerle temizleme yapabilirsiniz.
Koltukların daha iyi temizlenmesi için sirke, bulaşık deterjanı ve soda karıştırılarak su hazırlanır ve koltuklar hazırlanan su ile iyice silinir. Süet koltukların üzerinden leke ve kirlerin kolayca arınmasına yardımcı olacaktır. Koltukların temizlenmesinde etkili olan diğer yöntemlerden biri de beyaz sabundur.
Koltuklarınızı temizlemek için hazırladığınız suya asit içermeyen deterjanları ekleyebilirsiniz. Bunun için değerlendirebileceğiniz ürünler Arap sabunu, çamaşır yumuşatıcı, koltuk temizleme deterjanı kullanabilirsiniz.
İlgili 26 soru bulundu
Sıcak suyun içine bir miktar arap sabunu karıştırıp yumuşak bir bez yardımıyla koltuklarınızı silin. Böylece kolay bir temizlik sağlayabilir güzel bir sonuç elde edebilirsiniz. Silme işlemini tamamladıktan sonra mutlaka durulamayı unutmayın.
Fırça ve tencere kapağı sayesinde kumaşlar olabildiğince hızlı silinebilir. Koltuklarınızı silmek için sert objeler kullanmanız önerilmez. Özellikle de deri koltuklarınız için yumuşak pamuklu havlu ya da mikrofiber bez kullanabilirsiniz. Karma kumaşlar için bulaşık süngerinin yumuşak yüzeyini değerlendirebilirsiniz.
Yaygın olarak kullanılan kumaş koltuk kanepe nasıl temizlenir sorusuna gelince en kolay ve sorunsuz şekilde sıvı deterjan kullanarak temizlemeniz mümkündür. Ilık suya sıvı deterjan ekleyerek kumaş koltuklarınızı silebilirsiniz.
Evde koltuknasıl temizlenir, evde koltuk temizlerken öncelikle süpürgenizin en güçlü seçeneği ile koltuğunuzun tüm yüzeyini vakumlama ile süpürün. Ardından nemli bir bezle tozunu alın. Artık sabunlu su ile koltuk temizliğinizi yapabilirsiniz. Koltuk temizliğinde deterjan seçimi kadar bez seçimi de önemlidir.
Asperox Sarı Güç'ü temizlik yapacağınız suya ekleyerek nemlendirdiğiniz bez ile koltuklarınızı silebilir, etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz.
Rendelenmiş beyaz sabunu leke üzerine dökerek üstüne su dökülür ve yumuşak bir bezle temizliği sağlanır. · Süet koltuktaki lekeyi çıkarmak için başka bir yöntem ise kolonya kullanmaktır. Lekenin üstüne bir miktar kolonya dökerek bir bez yardımıyla yüzey silinir.
Leke tutmayan, silinebilir koltukların temizliği daha kolaydır. Bulaşık tableti koltuk temizliğinde size kolaylık ve etkili temizlik sağlayacaktır.
Az miktarda suyun içerisine karbonat ekleyin ve diş macunu kıvamına getirin. Çamaşır suyu lekesinin olduğu bölgeye, bu karışımı sürün ve kuruyana kadar bekletin. 15 dakika bekledikten sonra, temiz bir fırça yardımıyla lekeli bölgeyi çitileyin. Metil alkol de, çamaşır suyu lekesini çıkarmak için kullanılır.
Ferah Bir Koku Sağlayın
Silme işlemini tamamladıktan sonra mutlaka durulamayı unutmayın. Durulama suyunun içine güzel kokulu bir yumuşatıcı katarak hem koltuk yüzeyini yumuşatabilir hem de hoş bir koku elde edebilirsiniz.
Daha az su kullanımı: Koltukların silinmesi, koltuk yıkama işlemine göre daha az su kullanır. Bu, su tüketimini azaltarak, su kaynaklarının korunmasına yardımcı olur. Daha az zaman ve maliyet: Koltuk silme işlemi, koltuk yıkama işlemine göre daha az zaman alır ve daha az maliyetlidir.
Bakteri ve mikropları yok etme özelliği ile kumaş olan yerlerin temizliğinde sirke önerilmektedir. Sıcak su ile sirke karışımı su ile silinen koltuklar temizlenerek daha iyi parlar ve iyi bir sonuç alırsınız.
Arap sabununu ovalayarak uygulamanız önerilir. Koltuktaki lekeleri çıkarmanın bir diğer yöntemi ise sirkeli sudur. Sirkeli su ile temizlemek istiyorsanız bölgeye sirkeli sulu bezinizi silerek uygulayabilirsiniz. Böylelikle bakterileri yok etmiş olacaksınız.
Derinleme temizlik sırasında biriken tozlardan tamamen kurtulabilmek için koltuk arkaları, halı altları gibi kapalı kalmış yüzeyler havalandırılmalıdır. Daha sonra bu yüzeyler önerilen oranda hazırlanmış su ve Ace çamaşır suyu karışımı ile silinebilir.
Beyaz sabun: Kadife koltuğunu temizlerken içerisinde ağartıcı bulunmayan bir temizlik malzemesi kullanmalısın.
Klasik bir temizlik ürünü olan beyaz sabunu gayet basit bir şekilde uygulayabilirsin. Oda sıcaklığında su içeren bir kova içinde sabunu köpürterek koltuğa bir banyo lifiyle sürtebilirsin. Köpürttüğün koltuğu suyunu güzelce sıktığın bir bez yardımıyla durulayabilirsin.
Koltuk yıkama işlemi, koltukların temiz kalması için önemlidir. Ancak, koltukların sık sık yıkanması, koltukların ömrünü kısaltabilir. Koltukların yılda en az bir kez yıkanması yeterlidir. Ancak, koltuklar sık kullanılıyorsa, yıkama işlemi daha sık yapılabilir.
Arap sabunu neredeyse her evde vardır ve pek çok alanda kullanabilen bir temizlik maddesidir. Kanepe temizliği için en uygun temizlik ürünüdür. Arap sabununu ılık suyun içine karıştırarak temiz bir bezle silin. Ardından suyu yenileyin ve köpüğü gidene kadar kanepenizi bir kez daha silin.
Koltukları Temizlemek için Islak Mendil Kullanın
Bebek mendilleri de ıslak mendiller kadar leke temizlemek için idealdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri