Ayrıca çamaşır suyu-su karışımı zeminleri silmek için de tercih edilir. Hijyene ihtiyaç duyulan birçok alanda çamaşır suyu etkili ve ekonomik bir çözümdür. Çamaşırları beyazlatmak için de kullanılan çamaşır suyunun tarihi oldukça eskiye dayanır.
Temizlik paketi içerisindeki ürünleri banyo, tuvalet, lavabo, yerler, çamaşırlar ve bulaşıklarda kullanılabilir.
Rutubetli, küflenmiş veya isli duvarları temizlemek için karbonat, sirke, çay ağacı yağı, alkol, çamaşır suyu ya da küf çözücü gibi temizlik malzemelerinden birini seçerek suyla karıştırın ve bir sprey şişesi ile kararmış alana püskürterek silin.
Çamaşır suyu (NaClO) yaniSodyum Hipoklorit olarak bilinen formülü ile birlikte klorak, çok uzun zamanlardan bu yana evlerde çamaşır temizliği, zemin temizliği, banyo, mutfak veya bazen eşya temizliklerinde kullanılmaktadır.
Çamaşır suyu, giysileri temizlemek, kir ve lekeleri çıkarmak, sararan ya da inatçı lekeleri olan beyaz giysileri ağartmak, renkli giysilerin rengini ve parlaklığını korumak için kullanılan kimyasal bir temizleyicidir.
İlgili 31 soru bulundu
Mümkünse sıradan bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Eğer yerlerinizi doğal bir temizleyici ile temizlemek istiyorsanız 1 yemek kaşığı arap sabunu, 1 bardak karbonatı ve limon suyunu sıcak suda karıştırabilirsiniz ya da temizleme suyuna bir bardak elma sirkesi ve birkaç güzel kokulu bir yağ dökebilirsiniz.
Sadece beyaz yüzeylerde, metallerde çamaşır suyunun dezenfekte etkisinden yararlanabilirsiniz. Koltuk, halı gibi yüzeylerde çamaşır suyu kullanılmaz. Çamaşır suyu banyo, mutfak ve tuvalet gibi alanlarda hijyen sağlamak için kullanılır.
Çamaşır suyu her ne kadar antibakteriyel bir temizleyici olarak görülse de mermer temizliğinde kullanılmamalıdır.
Hepimizin bildiği gibi çamaşır suları oldukça geniş bir alanda kullanılır. Mutfaktan banyoya, genel temizlikten kıyafetlere kadar her alanda bu üründen yararlanıyoruz. Mutfaklarda yüzey temizliğinde mikroplardan kurtulmak için kurtarıcımız olur. Özellikle sık tutulan yerlerde mikropların yayılmasını önler.
Temizlik uzmanları, tuvaletinizde ve çoğunlukla banyonun her yerinde çamaşır suyu kullanmamanız konusunda beklenmedik bir uyarıda bulunuyor. Temizliğinden yana emin olduğumuz çamaşır suları, büyük bir risk barındırıyor.
Çamaşır suyunu klozete dökün ve 15 dakika kadar bekleyin. Ardından inatçı lekeleriniz var ise tuvalet fırçası klozetin içini güzelce temizleyin. Sifonu çekin. Kireç oluşumundan ötürü oluşan inatçı sarı lekeler varsa kireç çözücü ürünlerinden yardım alın.
1 litre suyun içinde 1 çay bardağı sirke ve 1 paket karbonatı karıştırın. Elde edilen suyun içine temizleme bezini batırıp çıkarın ve bezin sadece nemli kalmasını sağlayın. Duvarda yer alan yağ, parmak izi, yemek kalıntısı ve kuruyan lekeleri bu karışımla kolayca temizlemiş olacaksınız.
Kir birikintileri ile kararan duvar için sirke, arap sabunu ve bulaşık deterjanını 5 litre suya karıştırın. Karışıma batırdığınız yumuşak ve temiz bir bezi lekeli alanlara sürerek temizleyin. Sildiğiniz alanı durulamayı unutmayın. Daha sonra kuru bir bez ile iyice silin.
Ev temizliğinde kullanılan malzemeler süpürge, faraş ve fırçadır. Toz almak içinse sünger yerine ıslak mendil ve kağıt havlu kullanılabilir. Yağ sökücüler ve çamaşır suyu dışında, elma sirkesi ve karbonat da fayansları ve yerleri silerken kullanılabilir.
YER TEMİZLİĞİ
Çamaşır deterjanındaki temizleme enzimleri, zemindeki kiri çıkarmak için harikadır. Paspas kovanızı sıcak su ve bir çay kaşığı çamaşır deterjanı ile doldurun. Sadece biraz deterjan, geniş bir alanı temizlemek için yeterli olacaktır. Temizlerken paspasınızı olabildiğince sıktığınızdan emin olun.
Yoğun kıvamlı formülüyle Domestos Çamaşır Suyu Kar Beyazlığı, kireci 3 kata kadar daha uzun süre önler. Kirece karşı aktif moleküller içeren yoğun kıvamlı formülü ile suyun altında bile tutunarak lekeleri çıkarır kar beyazı temizlik sağlar.
Bu noktada kireci çıkarmak için kullanabileceğiniz en etkili yöntem ise karbonat kullanmaktır. Karbonat, çamaşır suyunun aksine biriken kireci doğrudan temizler. Çamaşır suyu ise tuvalette oluşan lekeleri ve kireci gizler. Tek yapmanız gereken karbonatı suyla karıştırarak bir macun kıvamına getirmektir.
Çamaşır Suyu bakterileri öldürür mü, virüslere karşı etkili midir diye sorduğunuzda, cevap “evet”tir. Sadece uygun bir yüzeyde kullandığınızdan ve her zaman ambalajın üzerindeki kullanım talimatlarını okuduğunuzdan emin olun.
Domestos, ürünlerinde çamaşır suyu (sodyum hipoklorit, NaOCl) içeren ve Unilever tarafından üretilen bir ev temizliği markasıdır.
Bulaşık deterjanları, çamaşır suyu ve cif gibi ürünleri porselen tezgahlardan uzak tutmalısınız. Temizlik sonrasında tezgah üzerinde kalabilecek sabun artıklarını iyice temizlemeli ve tezgahınızı durulamalısınız.
Ilık su ve amonyaksız sabun karışımını küçük bir kovaya koyunuz. Temiz bir mikro fiber bezi bu karışıma batırarak ıslatınız ve mermer zemine uygulayınız. Leke çıkarma işleminde fırçadan yardım alınız ve hafif baskı uygulayınız. Leke çıkartma işleminizin ardından yüzeyi su ile temizleyiniz ve kurulayınız.
Kumaş kaplı koltuklardan leke çıkarma yöntemleri
-Küçük lekeleri çıkarmak için çamaşır suyu kullanımı da yapabilirsiniz. Bunun için koltuğun küçük bir köşesinde işlem yapmak etkili olacaktır. -Küçük lekeler üzerinde uygulayabileceğiniz basit yöntemler arasında limon kolonyası da yer alıyor.
Asit – baz (çamaşır suyu , tuz ruhu gibi) zehirlenmelerinde kesinlikle kusturulmaz yine bol su verilir. 2 saatten daha uzun süre geçmişse kusturulmaz, bol su ve zeytinyağı verilir.
Kullanım Alanı: Ev temizliğinde hijyen için. Fayans marley, seramik küvet, banyo, mutfak tezgah' gibi yıkanabilir yüzeylerin hijyeni için ideal yardımcıdır. Çamaşır hanelerde beyaz çamaşırların ağartılmasında ve dezenfeksiyonunda kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri