KPSS GYGK'de 30'u Türkçe, 30'u Matematik, 27'si Tarih, 18'i Coğrafya, 9'u Vatandaşlık ve 6'sı Güncel Bilgiler konularından olmak üzere toplamda 120 soru sorulmakta.
Bunlar; Türkçe: 30 Adet Soru (4 Sorusu Sözel Mantık) Matematik: 27 Adet Soru (4-6 soru Sayısal Mantık Soruları) Geometri 3 Adet Soru.
ÖSYM bu testin içerisinde her sene ortalama olarak 10 soru Geometri sorusu sormaktadır.
Genel yetenek konuları başlığı altında 60 soru çıkar. Bunların 30'u Türkçe konularından 27 tanesi matematik konularından ve 3 tanesi de geometri konularından çıkar.
2024 DGS Sınavı Geometri Konuları ve Soru Dağılımı
DGS Sınavından Geometri dersinden her yıl ortalama 7 - 8 adet soru çıkabilmektedir.
İlgili 23 soru bulundu
DGS yılda 1 kez çoktan seçmeli sınav olarak uygulanmaktadır. Sınavda 60 matematik ve 60 türkçe olmak üzere toplam 120 soru bulunuyor. Bu sorular içerisinde 10 sayısal mantık, 10 sözel mantık sorusu bulunmaktadır.
DGS puanınızın hesaplanması için sayısal ve sözel testlerinin ikisinden de en az 1 netinizin olması gerekir. Önceki yıllarda bu kural 0.5 netti, 2021 DGS itibariyle yükseltildi.
Genel Yetenek Dersleri
KPSS GYGK'de 30'u Türkçe, 30'u Matematik, 27'si Tarih, 18'i Coğrafya, 9'u Vatandaşlık ve 6'sı Güncel Bilgiler konularından olmak üzere toplamda 120 soru sorulmakta.
Kpss Soru Dağılımı içerisinde Geometri dersi için toplamda 3 soru bulunmaktadır.
Genel yetenek testleri; bir adayın sözel ve matematiksel muhakeme kapasitesini, mantıksal düşünme, algılama becerilerini, eleştirel düşünme yeteneklerini, detaylara dikkat düzeyini ve problem çözme becerilerini değerlendirir. Bu bölümler, işveren tarafından aranan niteliklere bağlı olarak değişebilir.
TYT Geometri Konuları Kaç Günde Biter? TYT Geometri konuları öğrencinin kapasitesine ve programına göre değişmekle birlikte ortalama 2 ay ile 6 ay arasında biter. TYT Geometri konularına düzenli olarak her gün çalışan bir öğrenci konuları 2 ay içerisinde bitirebilir.
TYT Matematik toplamda testi 40 adet sorudan oluşmaktadır. ÖSYM Kurumu bu testin içerisinde her sene ortalama olarak 31 - 32 adet soru Matematik sorusu ile karşılaşmaktasınız, 8 - 9 adet soru ise Geometri sorusu ile karşılaşmaktasınız.
Bu sınavlardan ilki olan TYT, öğrencilerin temel yeteneklerini ve bilgi düzeylerini ölçmeyi hedefler. Sınavda öğrencilere Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarından sorular yöneltilir. Geometri soruları ise matematik bölümünün içerisinde yer alır. Her yıl ortalama 10 geometri sorusu çıkar.
KPSS lisans sınavında 55 net 70 puan getirirken, 62 net 75 puan getirmekte. KPSS lisans 72 net 80 puan ederken, 84 net ise 85 puan getirecektir. Yine KPSS lisans sınavında 91 net çeken adayın alacağı puan 90 olacaktır.
Geçtiğimiz yıllarda yapılan KPSS Ön Lisans sınavı verilerine dayanarak, toplam 35 net yapan aday 67,147 puan, 45 net yapan aday 71,359 puan, 70 net yapan aday 80,783 puan almıştır.
80 Puan Almak İçin Gerekli Net
KPSS'de 80 puan elde etmeyi amaçlayan adayların, 50 ile 55 net arasında performans göstermeleri gerektiği ifade edildi. Bu sayılar, sınavın zorluk seviyesi ve değerlendirme kriterlerine göre belirlenen ortalama net sayılarını temsil ediyor.
KPSS Genel Yetenek testlerinin içeriği, Türkçe ve Matematikten oluşur. Adayların, mantık, problem çözme, okuduğunu anlama ve sahip oldukları temel bilgi ve beceriler sınanır. Genel Kültür testine de girilmesi zorunludur. Aynı şekilde 60 sorudan oluşur.
KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür testinde verilen 130 dakikalık süre, adayların hem hızlı düşünme becerilerini hem de etkin zaman yönetimini test ediyor. Sınav süresinin sınırlı olması, adayların sınav öncesinde kapsamlı bir hazırlık yapmalarını ve sınav sırasında etkili stratejiler geliştirmelerini zorunlu kılıyor.
KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür testinde adaylara çoktan seçmeli 120 soru için 130 dakika, Eğitim Bilimleri oturumunda 80 soru için 100 dakika cevaplama süresi verilecek.
Bu puanın hesaplanması için adayların GK,GY ve hukuk alanlarından en az birer soru işaretlemeleri gerekmektedir. Puanın bileşenini oluşturan alanlardan herhangi birisi işaretlenmezse o puan hesaplanmaz.
Kısacası DGS, içerik ve sınav formatı olarak diğer sınavlara göre daha kolay olduğu için sınava hazırlık süreci de daha kolaydır. Adayları iyi bir çalışma planlaması ile hazırlık sürecini tamamlarsa kolay bir şekilde hedefledikleri puana ulaşabilirler.
Ancak, bu kural 2021 yılında değiştirildi. 2021 DGS sınavından itibaren, öğrencilerin her iki testten de en az 1 ham puan alması gerekmektedir. Yani, sözel alandan olan öğrencinin sayısal testten, sayısal alandan olan öğrencinin ise sözel testten en az 1 ham puan alması şarttır.
12.Sınav Sonucu Kaç Yıl İçin Geçerli Olacaktır? Girilen sınavda alınan DGS puanı yalnızca o yıl için geçerlidir. Ertesi yıl tekrar tercihte bulunmak isteyen öğrenci yeniden sınava girmek zorundadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri