Çamaşır yıkamada kullanılan deterjanlar ve yıkama suyunda bulunan kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller zamanla çamaşırların dokusunda birikerek bu çamaşırların sertleşmesine neden olur.
Yumuşatıcı, kıyafetlerinizin kumaşını yumuşatır. Bunun avantajı, yumuşatıcının ayrıca kıyafetlerinizdeki statik elektriği azaltmasıdır! Bu yüzden çamaşırlarınıza yumuşatıcı ekleyin veya kıyafetlerinize biraz püskürtün, bu şekilde elektriklenme çok daha azalacaktır.
Önden yüklemeli çamaşır makinelerinin tümünde, özellikle sıkma döngüsünde kazan hareketini azaltmak için amortisörler kullanılıyor. Makinenin iskeletine bağlanan ve şok emici özelliğe sahip bu amortisörler zamanla hasar görerek çamaşır makinelerinin aşırı titremesine sebep oluyor.
Çamaşır makineleri önce deterjanı alıp yıkama yapıyor. Deterjanı almak için de makinenin deterjan bölmesine su alıyor. Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır.
Genellikle cilt pulları, vücut yağları ve çamaşır deterjanının birleşiminden küflü yağ maddesi oluşur ve çamaşırlarda kötü kokunun oluşmasına sebep olur. Ayrıca sadece sıvı çamaşır deterjanı kullanmak ve düşük sıcaklıkta makineyi çalıştırmak da bu küfün oluşmasına neden olan sebeplerdendir.
İlgili 29 soru bulundu
Çamaşırlarınızı kokladığında onu daha da çok seveceksiniz. Tadını çıkarmak için bir kap portakal çiçeği suyunu doğrudan çamaşırlarınızla birlikte makinenizin tamburuna dökün. Bu yöntemi gül suyu ile de kullanabilirsiniz. Ancak, kokunun bozulmaması için kokusuz deterjan kullandığınızdan emin olun.
Çamaşır makinenizi temizlemek ve kötü kokuları yok etmek için makinenin yumuşatıcı kısmına 1 yemek kaşığı kadar beyaz sirke eklemeniz yeterli olacaktır. Makinenin yumuşatıcı kısmına konan 1 yemek kaşığı beyaz sirke, çamaşırlardaki deterjan kalıntılarının giderilmesine de yardımcı olur.
Yeni nesil çamaşır makinelerine deterjan ve yumuşatıcı koyarken kafamız karışabilir. Deterjan gözünü açıyoruz. Sol göze deterjanı ilave ediyoruz.mavi göze ise yumuşatıcı döküyoruz.
Dolaptaki Temiz Çamaşırlar Neden Kokar? Bu Kokuları Nasıl Önleyebilirsiniz? Dolaptaki temiz çamaşırların kötü kokmasının en temel nedeni çamaşırların iyice kurutulmadan katlanıp dolaba yerleştirilmesidir. Çamaşırları iyice kuruduğundan emin olmadan askıdan toplamamalısınız.
Çamaşırların yumuşatılmasında sirkeye mesafeli duranlar ise karbonat veya çamaşır sodası kullanarak sirke ile aynı sonuca ulaşabilirler. Bunun için bir fincan kadar karbonat veya çamaşır sodasının yıkama öncesinde kullanılan deterjana karıştırılması yeterlidir.
Aşırı doldurma, özellikle yüksek devirde sıkma işlemi sırasında tambur içerisindeki basıncı arttırır, dolayısıyla tambur kirişleri zarar görebilir ve daha da kötüsü cam kapak çatlayabilir.
Çamaşır Makinesi Ses Mi Yapıyor? Çamaşır makinesi yıkama yaptıktan sonra program sonuna geldiğinde, yani işi bittiğinde en son sıkmaya geçer. İçindeki suyu boşaltır, önce sonra yavaş yavaş sonra da gittikçe hızlanmak suretiyle sıkmaya geçer. Makine bu hızlı sıkma aşamasına geldiğinde çok fazla ses yapabilir.
Amortisman parçalarının arıza yapması nedeniyle kazanın sağa sola oynadığı görülmektedir. Çamaşır makinesinin kazanının düşmesi ön kapak açıldıktan sonra lastiğin şeklinden anlaşılabilmektedir.
1) Elma Sirkesi ve Su
Bu durum da makinenin kazanının ve lastik contasının kirlenmesine neden olur. İşte böyle anlarda elma sirkesi ve su kullanarak makineyi temizleyebilirsiniz.
Yumuşatıcılar yıkama esnasında çamaşıra gereğinden fazla proton yükler. Bu sayede çamaşırımız yumuşar fakat üzerimize giydiğimizde muhtaç olduğu elektronları vücudumuzdan aldığı için bizi halsiz, bitkin ve agresif hissettirir.
Bunu Nasıl Yaparlar ? Çamaşır yumuşatıcılar, su moleküllerini kumaş yüzeyine çeker. Bu sayede polar yapılı su molekülleri kumaşta bulunan elektrik yüklerine tutunur ve böylece zıt yüklü parçacıklarla olabilecek çekim ihtimalini azaltır.
Çünkü çamaşır yıkama işlemi çamaşırların üzerindeki bakteri varlığını sona erdirir. Yıkanmış çamaşırların oluşturduğu ortam, bakteriler için değil, mantar türleri için uygundur. Islak çamaşırların kötü kokusu küf mantarından kaynaklanır.
* Dolabınızın içine lavanta, yasemin gibi kurutulmuş çiçeklerin güzel koku keselerinden koyabilirsiniz. * Boş bir sprey kutusuna yumuşatıcı koyup dolabın içine sıkabilirsiniz. * Koku şişelerini ağzı açık şekilde dolabınıza koyarsanız dolabınız güzel kokacaktır.
Islak havlu kokusu, özellikle havluyu bir iki kez kullanımda ortaya çıkan nem nedeniyle bakteri ve virüslerin üremesi sebebiyle oluşuyor.
Kullanım Talimatları
ÇAMAŞIR MAKİNESİNDE KULLANIM Makinenizin deterjan gözüne 50 ml (yarım çay bardağı) Domestos Leke Çıkarıcı Dökün. ZOR LEKELER İÇİN Ürünü doğrudan lekenin üzerine dökün, ancak kumaş üzerinde direkt uygulama önerilmez; makine veya elde yıkama tavsiye edilir.
Makineye Yumuşatıcı Ne Zaman Konur? Makinenizi çalıştırmaya başlamadan evvel, ilgili gözlere deterjanla birlikte leke çıkarıcı ve kireç koruyucu gibi yardımcı ürünlerin yanı sıra yumuşatıcıyı da koymanız gerekir.
Çamaşırlar makineye atıldıktan sonra bu bölüme deterjan eklenir ve sıcaklık ayarları yapıldıktan sonra makine çalıştırılır.
Öncelikle sirke ve tuzu güzelce karıştırın, ardından çamaşır makinesinin deterjan bölmesine bu karışımı koyun. (Dilerseniz tuzu deterjan bölümüne koyup sirkeyi doğrudan makinenin içine de dökebilirsiniz.) Ardından makinenizi içi boş bir şekilde, 90 derecede 1,5 saat kadar çalıştırın. İşte bu kadar!
Çamaşır yıkama makinenize normal miktarda çamaşır makinesi deterjanı koyduktan sonra diğer göze bir tane bulaşık tableti ekleyin. Bu sayede geçmeyen sarı lekelerden tamamen kurtulabilirsiniz. Renkli kıyafetlerinizde kesinlikle uygulamayın yoksa kıyafetinizin rengi atabilir.
Ön yüzeyinde bulunan deterjan çekmecesini açın. II no'lu deterjan gözüne 1 çay bardağı toz kireç önleyici ya da servisten temin ettiğiniz temizleme deterjanını koyun. Ardından kazan temizleme programını seçin ve programı başlatın. Program bittikten sonra kazan içerisini temiz ve kuru bir bezle silin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri