Özetle seramik kaplamanın diğer boya koruma ürünlerinden farkı, daha uzun ömürlü olması ve dış etmenlere karşı daha dayanıklı olması, araca daha fazla parlaklık katması, aracı kolay temizlenebilir hale getirmesi, araç yüzeyine daha iyi tutunması ve çevre dostu olmasıdır.
Seramik kaplama yaptırdıktan sonra boya ölçümü yaptırdığımda sorun çıkar mı ? Seramik kaplama uygulandığı yüzeyde 0.4 ile 2 mikron arasında bir katman oluşturur. Aracınızın bir noktasında yapılan ölçüm ile başka bir noktasında yapılan ölçümün aynı sonucu vermesi mümkün değildir.
İlk olarak kesinlikle yaptırabilirsiniz. Ama açıklamaların sonrasında yaptırıp yaptırmamak arasında kararsız kalacaksınızdır. Seramik kaplama ile kaput filmini beraber yaptırmak istiyorsanız eğer seramik kaplama sonrasında bunu düşünürseniz, zaman içerisinde üzerine yaptırdığınız kaput filmi kaymaya başlayacaktır.
Uygulamayı yapan yerin kullandığı malzemenin özelliğine göre genelde 3 kat için 2 yıl, 4 kat için de 3 yıl koruma sağlayacağı belirtiliyor. Düzgün bir korumanın yapılabilmesi için ise seramik kaplama sıvısının, işin ehli bir kişi tarafından kaportaya homojen bir şekilde uygulanması şart.
Oto seramik kaplama uygulaması aracın dış kaporta aksamında meydana gelebilen otomobil boyasında çizik çatlak ve dökülmelerin önüne geçmek için uygulanan; boyayı koruyan ve aracın daha uzun süre ilk günkü gibi görünmesini sağlayan bir koruma yöntemidir.
İlgili 45 soru bulundu
Seramik kaplamanın gelişmiş teknolojili kimyasal ve fiziksel özellikleri sayesinde araç yüzeyi uzun yıllar, dökülmez, sararmaz, çatlamaz ve soyulmaz.
Boya Koruma Ne Kadar Etkili? Araç boya koruma zaman içerisinde etkisini kaybedebilecek bir uygulamadır. Bu süre ortalama 1 ile 1,5 yıl kadar sürer. Bu süre geçtikten sonra boya koruma uygulamasını tekrarlamanız gerekir.
Bütün yıkama işlemlerinde pH nötr olan temizlik şampuanlarını tercih edin. Seramik kaplama sonrası kesinlikle araç yüzeyinde kil temizliği yapmayın. Mikro fiber bezler, sabun tozu veya mikro fibere özel üretilmiş deterjanlarla yıkanmalıdır. Araç temizliğine jantlardan ve tekerden başlayabilirsiniz.
Tipik olarak, Nasiol gibi en büyük markalar, herhangi bir yıkama gerçekleşmeden önce en az 24 saat beklemenizi önerir. Uygulama doğru şekilde yapılırsa, aracınızın hemen yıkanmasına gerek yoktur.
Seramik Kaplamanın Faydaları
Zararlı uv güneş ışınları, asit yağmurları ve kimyasallara karşı boyayı korur. Kuş pisliği ve ağaç reçinelerine karşı ciddi anlamda koruma sağlar. Sadece araç yıkama dışında ekstra bir bakım gerektirmez. Ani ısı artışı ve buzlanmalarda boya çatlamalarını engeller.
Daha önceki senelerde, kaplama yüzünden aracın değer kaybedeceği düşünülüyordu. Ancak zaman içinde bunun asılsız olduğu anlaşıldı.
Seramik işlemi çizikleri yok edemez.
Seramik Kaplama Fiyatı 1.750 TL ile 6.500 TL aralığında seyretmektedir. Seramik Kaplama Fiyatı ve uygulama/ürün ile ilgili detaylı bilgilendirme için bize 0 312 446 37 36 numaralı telefondan ulaşabilir veya uygulama merkezimizi ziyaret edebilirsiniz...
Bir aracın yüzeyinde seramik kaplama olup olmadığını öğrenmek için araç ile gezintiye çıkılmalıdır. Kullanım esnasında araca su püskürtüldüğünde aracın hızı arttıkça su boncukları araçtan akacak ve akarsuda toplanacaktır. Seramik kaplama olmayan araçlarda su damlaları otomobilin yüzeyine yapışmaktadır.
Güneş yanıklarının oluşmasını engelleyecek en etkili çözümlerden biri de aracınıza boya koruma yaptırmaktır. Günümüzde birçok profesyonel firma tarafından boya koruma ve seramik kaplama işlemi yapılıyor. Bu işlemleri yaptırmanız hem aracınızın boyasını korur hem de güneş yanıkları oluşmasının da önüne geçer.
Bir aracın boyasını daha parlak gösteren, ufak çizikleri kamufle eden işleme pasta cila denir. Yüzeye uygulanan seramik kaplama nano teknolojisi sayesinde tutunur ve altında kalan boyayı dış etmenlere karşı korumasına Seramik Kaplama denir.
Seramik Kaplama Yapılan Ortam
Kaplama üzerinde oluşacak en ufak bir su damlası bile anında leke yapabilir. Kaplama işlemi bittikten sonra aracınız 3 saat boyunca kapalı bir alanda kalmalıdır ve yaklaşık 12 saat sonra yıkanmalıdır.
Bu tür kaplamalarda boyaya yapılan polisaj işlemi kalın olmadıkça garantiyi bozmaz.
Boya Koruma veya polisaj işlemlerinin uygulanması için herhangi bir mevsim veya ısı değeri gerekli değildir. Her mevsim ve her hava şartlarında uygun işlemler yapılarak gerekli uygulama yapılabilir. Boya Korumanın çeşitleri olduğu için wax, nano, veya seramik boya koruma çeşitleri uygulanabilir.
Seramik kaplamayı çıkartmanın en etkili yollarından birisi de kimyasal kullanmaktır. Her ne kadar seramik kaplama bazı kimyasallara karşı dayanıklı olsa da, alkali ürünler kullanılarak bunların mukavemeti önemli ölçüde azaltılmıştır. Alkali ürünün bütün eski kaplamayı kaldırabildiği bilinmemektedir.
Mostar Oto'da Seramik Boya Koruma uygulamaları sıfır araçlar için de uygulanabilir. Mevcut aracınızın boyası yeni iken yapılacak seramik boya koruma, aracınızı dış etkenlere karşı koruma sağlar. Ağaçtan damlayan reçineler, kuş pisliği, demir tozları aracınıza bu sayede zarar vermez.
Evet, boya korumanın üstüne Netfer Paroto gibi silikon içermeyen, kaliteli bir cila atılabilir. Seramik kaplama, boya koruma çeşitleri arasında en yaygın ve kalıcılığı en uzun süreli yöntemdir. Vernik tabakası üzerinde adeta yeni bir katman oluşturarak verniği zararlı dış etmenlere karşı koruma altına alır.
Boya koruma aynı zamanda çizilmeleri yani boyanın matlaşmasını önler. Aracınızın boyasının ilk günkü kadar canlı ve parlak görünmesini sağlar. Boya koruma, doğru tekniklerle uygulandığında otomobilinizin cilasını da koruyacak, dayanıklılığını artıracaktır.
Boya koruma dediğiniz wax yani mumlamanın çizik gidermeyle bir lakası yoktur. Onun amacı parklıdır. Düzgün bir yıkamacıda hafif pasta cila yaptırın çıkacaktır. Boya koruma dediğiniz wax yani mumlamanın çizik gidermeyle bir lakası yoktur.
Pasta cila işleminde boya önce aşındırılır, sonra parlatılır. Ancak boya koruma işlemlerinde böyle bir durum söz konusu değildir. Boya koruma işlemi, boya tabakasının üst kısmına uygulanır. Bunun dışında diğer fark ise pasta cila işleminin tekrar süresidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri