Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır. Bunu kontrol etmek için, makineniz su alırken deterjan gözünü açmalısınız. Eğer deterjan makineye gidiyor yumuşatıcı kalıyorsa sorun yok.
Çamaşırların Yumuşatıcı Kokması İçin Yapılabilecekler
Böyle bir durumda makineye sadece deterjan koyarak çamaşırlarınızı yıkayın. Yıkama bitince yumuşatıcıyı koyup bununla tekrardan durulama ve sıkma yapın.
Kurutma makinesine bir çamaşır yumuşatıcısı veya birkaç damla esansiyel yağ ekleyebilirsiniz. Esansiyel yağlar, kıyafetlere güzel bir koku verir. Çamaşır makinesine birkaç damla esansiyel yağ ekleyebilirsiniz. Sirke, kıyafetlere güzel bir koku verir ve aynı zamanda bakterileri öldürür.
Çamaşır makinenizdeki küfler kötü kokuya neden olabilir. Çamaşır makinenizin ön lastiğinde biriken kirler ya da düzenli aralıklarla makine temizliğinin ve bakımının yapılmaması kötü kokuya neden olabilir. Kıyafetleri yıkandıktan sonra makinede unutmak veya bir süre bırakmak kötü kokuya neden olabilir.
İlgili 33 soru bulundu
Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır. Bunu kontrol etmek için, makineniz su alırken deterjan gözünü açmalısınız. Eğer deterjan makineye gidiyor yumuşatıcı kalıyorsa sorun yok.
Örneğin sirke, uçucu yağlar, gliserin ve kurutma topları güvenilir yumuşatıcı yerine kullanılabilecek ürünlerdir.
Çamaşırlarınızı yıkarken deterjan ile birlikte mutlaka yumuşatıcı da kullanmalısınız. Yumuşatıcı çamaşırlarınızı yumuşatırken onların daha güzel kokmalarını da sağlayacaktır. ABC Yumuşatıcı veya ABC Parfumia Konsantre Yumuşatıcı ambalajı üzerinde belirtilen miktarda yumuşatıcı ile yıkama yapınız.
Makineye Yumuşatıcı Ne Zaman Konur? Makinenizi çalıştırmaya başlamadan evvel, ilgili gözlere deterjanla birlikte leke çıkarıcı ve kireç koruyucu gibi yardımcı ürünlerin yanı sıra yumuşatıcıyı da koymanız gerekir.
Nane yağını, sıvı çamaşır deterjanını koyduğunuz bölüme deterjanla birlikte ilave edebilirsiniz. Nane yağı çamaşırlarınıza, hijyenik ve ferah bir koku sağlarken aynı zamanda keskin kokusuyla uzun ömürlü de olacaktır. 1 çorba kaşığı bu karışımdan koymak bile yeterli.
İşte çamaşır makinesi deterjan nereye konur sorusunun cevabı: Her çamaşır makinesinin içerisinde deterjanlar için ayrılmış özel gözler mevcuttur. Bu gözlerden iki tanesi deterjan kısmı bir tanesi de yumuşatıcı içindir. Ortada kalan küçük kısma bir kapak kadar yumuşatıcı dökülür.
Bunun için öncelikle boş bir çalıştırma programı seçerek sıcak su kullanmanız gerekir. Ardından 1-2 bardak beyaz sirke veya limon suyu ekleyerek çamaşır makinesi içinde biriken kireç, deterjan kalıntılarının ve kötü kokuların giderilmesini sağlayabilirsiniz.
Yumuşatıcı miktarı
Deterjan çekmecesini açtığınızda renkli olan bölüme Max (Maksimum) yazan seviyeyi aşmayacak miktarda yumuşatıcı koyun. Max. yazısını aşacak miktarda yumuşatıcı koyarsanız makine yıkamanın başında yumuşatıcının tamamını alır.
Buna rağmen sinmiş kokular için 1 litre suya 1 yemek kaşığı beyaz sirke karıştırıp sprey şişeye doldurun, perde, koltuk ve halı gibi kötü kokunun hapsolduğu yüzeylere sıkın. Her ne kadar sirke kokusu katlanılamaz olsa da kısa sürede kötü kokuları da alıp yüzeylerden hızla uzaklaşacaktır.
Yumuşatıcılar yıkama esnasında çamaşıra gereğinden fazla proton yükler. Bu sayede çamaşırımız yumuşar fakat üzerimize giydiğimizde muhtaç olduğu elektronları vücudumuzdan aldığı için bizi halsiz, bitkin ve agresif hissettirir.
Çamaşır Makinesinin Hangi Gözüne Yumuşatıcı Konur? Çamaşır makinelerinin orta gözü yumuşatıcı gözü olarak ayrılmıştır. Yumuşatıcı kullanmak tamamen kullanıcının ihtiyaçları ile orantılıdır. Dilerseniz yumuşatıcı olmadan da çamaşırlarınızı yıkayabilirsiniz.
Beyazlar İçin Özel Deterjan Seçin
Makinenin deterjan gözüne beyazlar için özel üretilen bir deterjan koymalısınız. Beyazlatıcı pigmentler sayesinde daha beyaz çamaşırlara ulaşabilirsiniz. Yumuşatıcı kısmına ise ferah kokulu çamaşırlar için yumuşatıcı eklemeyi unutmayın.
Bir leğen ya da kaba önce karbonatı ekleyin, ardından suyu üzerine dökün. İyice karıştırdıktan sonra önce elma sirkesini ardından aromatik yağı ekleyin. Kokunun yeterince baskın olmadığını düşünüyorsanız miktarını artırabilirsiniz Ayrıca sirkenin kokusunun çamaşırlara sinmeyeceğini de eklemekte fayda var.
Yumuşatıcı olmadan çamaşır yıkanır mı diye düşünüyor olabilirsiniz. Bazı kıyafetlerin yapılarını ve dokularını korumak için yumuşatıcı olmadan çamaşır yıkamak gereklidir. Mikrofiber bezler kiri mıknatıs gibi çeken özellikleri ile temizlikte harikalar yaratır.
Çamaşır parfümünü öncelikle yıkama tamburuna koyun. Sonrasında çamaşırlarınızı makineye yerleştirin. Çamaşır deterjanınızı da ekledikten sonra makinenizi çalıştırın. Sağlığınız için el, yüz, vücut ve gıda maddelerinin temizliğinde kullanmayın.
Kötü kokan çamaşırlarınızın üzerine biraz karbonat serpin. 20 dakika kadar bekleyin. Daha sonra fırçalayarak karbonatı yedirin ve giysiyi temizleyin. Ayrıca gardırobunuza karbonat koyarak nemi emmesini, böylece rutubete sebebiyet vermemesini sağlayabilirsiniz.
Çamaşırların yumuşatılması için güzel kokulu bir yumuşatıcı hazırlanmak isteniyorsa da bu durumda uçucu bitkisel yağlardan yardım almak gerekir. Özellikle lavanta yağı, portakal yağı ve limon yağı gibi aromatik yağlar doğal çamaşır yumuşatıcısı içinde rahatlıkla kullanılabilir.
Giysilerdeki kötü kokuları çıkarıyor. Sigara, küf gibi kokuların sindiği çamaşırlar için de beyaz sirke birebir. Yumuşatıcı kısmına bir su bardağı beyaz sirke dökerek müthiş sonuçlar alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri