Camınıza uygun boyutlarda bir temizleme bezi seçmeniz önerilmektedir. Ayrıca bezin malzemesi de önemlidir. Mikrofiber bezler, en iyi cam temizleyiciler arasındadır. Mikrofiber bezler, su emiciliği ve yumuşaklığı nedeniyle, cam yüzeyleri temizlemek için idealdir.
Bunun için hava durumunu takip edebilirsiniz. 3. Cam silerken mutaka sirke kullanın. Bir sprey şişesine 3 su bardağı su, 2 su bardağı beyaz sirke ve bulaşık deterjanı koyun. Camları bu şekilde silerseniz daha temiz gözükecektir.
Temizlik Bezi veya Mikrofiber Bez: Cam yüzeyleri temizlemek için yumuşak, temiz bir bez kullanabilir, bu bezler sayesinde cam yüzeylerdeki kirleri ve lekeleri kolayca temizleyerek çizilme riskini azaltabilirsiniz.
Camların parlak olması için, cam temizleme solüsyonunu biraz alkol veya amonyak ile karıştırabilirsiniz. Bu karışım, camın üzerindeki yağ ve kirleri daha etkili bir şekilde çözer ve parıltılı bir görünüm sağlar. Camı silmek için mikrofiber bir bez kullanmak en iyisidir.
Sirke, etkili bir temizlik sunmasıyla hemen hemen her evde bulunmaktadır. Sprey şişesine 3 su bardağı su, 2 su bardağı beyaz sirke, bulaşık deterjanı koyarak sileceğiniz camların ışıltısına şaşıracaksınız.
İlgili 34 soru bulundu
Beyaz sirkeyi, bir miktar şampuan ve su ile karıştırarak bir kabın içine koyun. Karışımı camın üzerine sıkarak temiz bezle camı kurulayın. Kurulama işlemi için gazete kâğıdını da tercih edebilirsiniz. Bu sayede cam üzerinde damla ya da leke kalma ihtimalini de azaltmış olacaksınız.
Bunun için en doğal ve en sağlıklı olan madde olan beyaz sirkeyi kullanabilirsiniz. Cam silme için hazırladığını suyun içerisine az miktar beyaz sirke koyarak camlarınızı parlatabilirsiniz. Temizlenen camlarınızın uzun süre korunması adına camlarınızın üzerine gliserin damlatılan bir bezle temizle silebilirsiniz.
Pratik Cam Silme Yöntemi 1 yemek kaşığı bulaşık deterjanı 1 yemek kaşığı parlatıcı 1 yemek kaşığı sirke 2 su bardağı kaynar su #pratikbilgiler #pratiktarifler #keşfet pratikyöntem.
PVC, cam, küvet, lavabo, tuvalet, duş ve armatürlerde kirli yüzeyin üzerine ürünü püskürtünü. Sünger yardımıyla ovalayınız. Daha sonra yüzeyi durulayınız. Mutfak alanlarında, ocaklarda, tezgah üstü temizliğinde ürünü direkt yüzeye püskürterek siliniz.
Asperox Mavi Güç kireçli ve paslı yüzeyler için özel olarak geliştirilen bir yüzey temizleme ürünüdür. Banyo yüzeylerinde (lavabo, fayans ve seramik, klozet, küvet, duş kabini, armatür, duş başlığı v.b.) cam, plastik yüzeyler, krom, paslanmaz çelik alaşım yüzeylerde etkilidir.
Cam temizliğinde mikrofiber bez ile fazla su alınması gerekmektedir. Camlar sirke, bulaşık deterjanı veya sirke ile temizlenmektedir. Ayrıca cam üzerinde herhangi bir kalıntı var ise cam jiletleri kullanılabilir.
Cam silme suyuna birkaç damla şampuan koymak çok etkili bir yöntemdir. Bu sayede camlarınızın pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.
Bunun sebebi; camlarınızı ıslak olarak silerken kurulamanıza fırsat kalmadan camlarınızı güneşin kurutmasıdır. Bu da camlarda silinme izlerinin kalmasına neden olabilir. Hiçbir lekenin barınmadığı bir cam istiyorsanız biraz daha kapalı havaları tercih edebilirsiniz. Öncesinde mutlaka toz alın.
2 su bardağı sıcak su. bir çorba kaşığı beyaz sirke. bir tatlı kaşığı bulaşık deterjanı. ve karıştırıp uygun bir sprey şişesine boşaltıyoruz. bu karışımı ister aynalarda. ister duşakabin camında. isterseniz de camlarınızda kullanabilirsiniz. spreyledikten sonra.
Cam temizliğinde mikrofiber bez, toz bezi ya da gazete kağıdını cam silme materyali olarak kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra cam silme suyu, sirkeli su, yumuşatıcı karıştırdığınız su, sabunlu su gibi temizleme suyu hazırlayabilirsiniz.
Örnek vermek gerekirse bulaşık deterjanı ve sirke gibi ürünler karıştırılarak cam temizliği yapılabilmektedir. Cam silmek için özel olarak üretilen malzemeler de yine temizlik için tercih edilebilir. Genellikle bu malzemeler camların temizliğinin yapılması için yeterli olur.
CAM VE AYNA TEMİZLİĞİ
Sirke özellikle parlatıcı özelliği ile cam, ayna gibi yüzeylerin temizliğinde rahatlıkla kullanılabilir. Bir sprey şişesine 3 su bardağı sirke, 3 su bardağı su koyup çalkalayın. Bu karışımı cam, ayna gibi yüzeylere sıkarak temiz ve yumuşak bir bezle silin.
Normal şartlar altında camlar 2 ayda bir silinmelidir. Eğer pırıl pırıl camlara kavuşmak istiyorsanız cam temizliğinin püf noktaları yazımızdan yardım alabilirsiniz.
Ve son olarak da temiz bir kurulama beziyle camın ıslaklığı geçene dek, temiz olduğundan emin olduğunuzda cam silme işini tamamlamış olursunuz. Pratik bir yöntem istiyorum diyorsanız boş bir cam-sil püskürtücü içerisine ılık su, biraz sirke ve bulaşık deterjanı koyup bezle silerek daha pratik cam silebilirsiniz.
CAM TEMİZLİĞİNDE PRATİK ŞEKİLDE ŞAMPUAN KULLANIMI
Şişedeki suya bir miktar şampuan ekleyerek güzelce çalkalayın ve köpürmesini sağlayın. Dilerseniz hazırladığınız karışımı sadece camlarınızın lekeli kısımlarına sıkıp cam beziyle silebilirsiniz.
Temizlenecek camların büyüklüğü ile orantılı olarak bir miktar sıcak su hazırlayın. İçerisine bir çay bardağı beyaz sirke ekleyin ve karıştırın. Karışımı isterseniz püskürterek isterseniz bir bez yardımı ile camlarınıza uygulayın ve ovalayarak silin. Temiz bir bez yardımı ile camları kurulayın.
1. Vileda güvencesiyle cam temizliği
Bu ürünlerden biri de elbette Vileda Cam Bezi. Paket içinde iki adet bez bulunan ürün sayesinde cam silmeyi dert etmenize gerek yok. Ürün, %30 mikrofiber yapısıyla camdaki tüm kirleri emer ve geriye tozdan eser kalmaz. Böylece evinizin tüm camlarını kısa sürede silebilirsiniz.
2-BEYAZ SİRKE
l Temizlenecek camların büyüklüğü ile orantılı olarak bir miktar sıcak su hazırlayın. l İçerisine bir çay bardağı beyaz sirke ekleyin ve karıştırın. l Karışımı isterseniz püskürterek isterseniz bir bez yardımı ile camlarınıza uygulayın ve ovalayarak silin. l Temiz bir bez yardımı ile camları kurulayın.
Temiz kova içerisinde ki saf su ile bir miktar kireç sökücü karıştırıldıktan sonra, oksitli bölgeye sürüldükten sonra 15-20 dakika beklenilmelidir, sonrasında cam temizlendiğinde oksit lekeleri çıkacaktır. Bu işlemler yapıldıktan sonra kuru Mikrofiber cam bezi ile izler silinmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri