Work and Travel programına katılım için gerekli olan J1 vizesi, aslında diğer vize türleri ile karşılaştırıldığında oldukça kolay alınan bir vizedir. Başvurunun kabul edilmesi için temel şart, adayın örgün eğitim veren bir lisans ya da yüksek lisans programına kayıtlı bir öğrenci olmasıdır.
Genel olarak Amerika B1/B2 vizesi randevuları 15 gün ile yoğun dönemlerde 1,5 aya kadar çıkmaktadır. Amerika F1 ve J1 vizelerinde ise randevular 10-20 gün arasında verilmektedir. Randevu günü görüşmenin sonunda konsolosluk amerika vizenizin sonucu konusunda sizleri bilgilendirmektedir.
Amerika'da staj yapmak isteyenler J1 vize başvurusunda bulunmalıdır. Amerika'da staj yapmayı planlayan kişi, çalışacağı firmayı kendisi bulursa bireysel olarak (self-placement) veya dilerse seyahat/yurt dışı eğitim acentesi danışmanlığında başvuruda bulunabilir.
Amerika J1 Vizesi ile Kamp Danışmanı Programı kapsamında ABD'ye gitmek isteyenlerin Amerikalı gençlerle iletişim kurabilecek yeterlilikte İngilizce bilmesi, lise mezuniyeti sonrası öğrenci, genç çalışan ya da öğretmen ve en az 18 yaşında olması gerekmektedir.
İlgili 43 soru bulundu
Amerika'da Öğrenci Değişim Programına Katılanlara, 4 Aylık Yaz Tatili Sürecinde Amerika'da Çalışma Hakkı Veren Vize Türüdür. Work & Travel Programına Katılan Öğrenciler J-1 Vizesi Ile Çalışma Sürelerini Tamamladıktan Sonra Da Isteğe Bağlı Olarak 1 Ay Seyahat Edebilme Imkânına Sahiptir.
Paylaş : ABD'ye gelen birçok J-1 vizesi sahibi kişi, Uygunluk Belgelerine veya ABD giriş vizelerine bakarlarsa, "Hak sahibi Bölüm 212 (e) 'ye tabidir. İki yıl kuralı uygulanır." ibaresini görecektir.
2023 yazında Work and Travel (WAT) programına katılmayı bekleyen öğrencilere, Türkiye'deki ABD elçiliklerinde 1.Şubat.2022 tarihinden itibaren vize randevusu verilmeye başlandı.
J-1 Vizesi Bittikten Sonra 2 Yıl Ana Ülkede Kalma Yükümlülüğü Yukarıda belirtilen süreler dolduktan sonra J-1 vize sahipleri ve bunlara bağlı J-2 vizesine sahip yakınları kendi ülkelerine geri dönmek ve 2 yıl ülkelerinde kalmak durumundadır.
Peki Amerika J1 vize randevusu nasıl alınır? Amerika J1 vize başvuruları ABD'nin Türkiye'deki temsilciliklerine yapılmalıdır. Başvuru için randevu alınması gerekmektedir. Randevular ABD Konsolosluğu'nun resmi internet sitesinden alınabileceği gibi e-posta aracılığı ile de randevu alınabilir.
Eğer tekrar J1 vizesi için başvuruda bulunacaksanız 2 Yıl Kuralını kaldırtmanıza (Waiver) gerek yok. J, M, F gibi Non-Immigrant vize türleri için Waiver'ı kaldırmadan başvurulabilir. Sadece yeniden katılacağınız tarining programı bir öncekinden farklı olmalıdır.
J1 değişim ziyaretçisi ya da öğrencisi vizesi verilirken sizden program sonunda ülkenize dönmeniz ve eğer tekrar Amerika'ya gelmek istiyorsanız iki yılın ardından bunu gerçekleştirebileceğiniz ön koşuluyla verilmektedir.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
İlk vizeniz 15 günlükken, ikinci vizeniz iki aylık olacak, üçüncü başvuruda alacağınız süreyse 6 aya çıkacak. Hangi ülkeye seyahat edecekseniz, oranın konsolosluğuna başvurun. Schengen vizesi 22 farklı ülke tarafından veriliyor. 26 ülkede de geçerli. Bu ülkelerin her birinin bu vize için farklı istekleri olmakta.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş gün içerisinde olmaktadır. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna göre süreç daha da uzayabilir. Talep edilen vize türüne göre başvurunun kabul süreci farklı zamanlarda olabilir. Uzun süreler için yapılan ulusal vize başvuruları daha geç sonuçlanabilmektedir.
Başvuru sahibinin öğrenci vizesine uygun profilde olması ve ülkesiyle olan bağlarını belgeleyebilir olması durumunda Amerika öğrenci vizesini almak zor değildir. Öğrenci vizesine başvuracak kişinin yeni mezun olması veya kendi ülkesinde öğrenci olması öğrenci vizesine başvuru yapacak kişiler için bir avantajdır.
J1 vizesi, değişim ve staj programlarına katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne gelecek olan kişilerin başvurabildiği vize türüdür. Ayrıca çok bilinen Work and Travel programı için de J1 vize başvurusu yapılmaktadır. J1 öğrenci statüsündeki öğrenciler F1 vizesi ile benzer şekilde çalışma iznine sahip olurlar.
Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları'na çoğunlukla 10 yıllık çok girişli(multiple) olarak vize verilmektedir. Fakat Amerika Vizesi ile seyahat eden kişi senede maksimumn 6 ay(180 gün) Amerika'da konaklayabilmektedir.
ABD Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, "2022 yazında Work and Travel programına katılmayı bekleyen öğrencilere, Türkiye'deki ABD elçiliklerinde 1.Mart.2022 tarihinden itibaren vize randevusu verileceği ve zamanında J-1 vizesi alabilecekleri" duyuruldu.
Eğitim ücreti dışında 350 Dolar X 12 Hafta= 4.200 Dolar öğrencinin veya öğrenciye sponsor olan yakınının hesabında bulunmalıdır. Gerekli bu finansal dökümanlar sağlanmadan I-20 formunun düzenlenmesi mümkün değildir. I-20 formu en az pasaport kadar hayati öneme sahip bir belgedir.
ABD vize başvurusu yapacak olan kişiler başvuru için öncelikle DS 160 ABD vize başvuru formu doldurmalıdır. Başvuru formu doldurulduktan sonra ABD vizesi için gerekli olan belgeler hazırlanmalı ve randevu tarihinde ABD temsilciliğine teslim edilmelidir. ABD vize başvurusu 10 gün içerisinde sonuçlanmaktadır.
Amerika'ya göçmen olmayan turistik, aile veya arkadaş ziyareti, fuar veya konferans katılımı, iş toplantısı, iş ziyareti, tıbbi tedavi gibi sebeplerle gidecekseniz, bu durumda geçerliliği 10 yıla kadar olan vizeyi alabilirsiniz.
Banka hesabınıza formaliteden 3000-4000$ civarı bir para koyun. Hesap ekstrelerini kaşeli imzalı alıp belgelere bunu da ekleyin. Şart olmasada otel-uçak rezervasyonlarınızı sunabilirsiniz. En önemli bölüm Amerika'ya neden gitmek istediğiniz sorusunun cevabıdır.
“Göçmen Olmayan Vize” ve B1/B2 vize kategorisinde yer alan Amerika Turistik Vize, T.C. vatandaşlarına çoğunlukla 10 yıllık çok girişli olarak verilir. Amerika vizesi ile seyahat eden kişiler, senede maksimum 180 gün (6 ay) süre ile Amerika'da konaklayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri