Çanakkale'nin ilçelerinden buranın tarihi dokusuna uygun çeşitli özelliklerde ve görünümlerde, magnet, anahtarlık, bardak, cüzdan, truva atı figürleri, özel biblolar, geleneksel mutfak ürünleri; peynir helvası, domates salçası, zeytin ve zeytinyağı, ezine peyniri gibi hediyelik ürünler alabilirsiniz.
Yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği tarihi çarşıda havludan tespihe, giyim ve ayakkabı ürünlerinden hediyelik eşyaya, Çanakkale seramiklerinden yağlı boya savaş tasvirleri ve minyatürlere kadar binlerce çeşit ürün satışa sunuluyor.
Çanakkale'de yaygın olarak karşılaşabileceğiniz el sanatlarından biri de sepetçiliktir. Sepet örücülüğü, Biga İlçe Merkezi ve Ağaköy, Çan İlçe Merkezi Güngören Mahallesi, Gelibolu İlçesi Evreşe Beldesi'nde yoğun olarak görülmektedir. Sepet örücülüğünde genellikle saz ve bazı ağaç dalları kullanılmaktadır.
İlgili 26 soru bulundu
Şehrin en meşhur yemekleri arasında; ovmaç çorbası, tumbi, çırpma, melki, börülce köftesi, tuzlu sardalya gibi yemekler gösterilebilir. Aynı zamanda peynir helvası, basma helvası, incir dolması gibi tatlılar da şehrin enfes tatlıları arasında yer alır.
Çanakkale Kıyafeti bayanlarda ise işlemeli güpürlü yazma beşi biryerde gerdanlık, şile bezi hakim yakalı gömlek, etamin işli önlük ve şalvar, üzerine sırma işlemeli cepken kollu ceket belinde dokuma kuşak ayakklarında ise deri ayakkabı bulunmaktadır.
Pamukkale dünya mirası travertenlerinin ve kaplıcalarının yanında tadına doyulmaz lezzetleri ve hediyelik eşyalarıyla da biliniyor. Termal ya da kültür turizmi ile kente gelenler dostlarına ve ailelerine Denizli'den ve Pamukkale'den hediyelik eşyalar alabiliyorlar.
Denizli'nin meşhur yemekleri arasında; Yen Böreği, Kuyu Kebabı, Yaprak Sarma, Arabaşı, Zeytinyağlı Patlıcan Gömme, Katmer, Çiğ Dolma, Patlıcanlı Kapama, Çaput Aşı, Biber Tatari, Börülce Böreği, Cızlama, Sucuklu Un Karıştırması, Cerpleme, Pekmezle Kabak Aşı, Hamur Dolması ve Yoğurtlu Köfte yer almaktadır.
Dünyanın en büyük üstü kapalı pazarı olan Kapalıçarşı'da lokum, ahşap işlemeler, aksesuar ve süslemeler, halı, kilim, tarihi ürünler, gümüş ve altın işlemeleri, giyim ürünleri gibi geniş bir ürün yelpazesi bulunuyor.
Haftanın her günü açık olan Aynalı Çarşı'yı 08:00 ile 22:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
"Adaletliliği ile tanınan Sultan Gazi ikinci Abdülhamid efendimiz hazretlerinin lütuf ve sahip çıkmalarıyla kendine bağlı Musevi uyruğundan İlyo Halyo kullarının çabalarıyla yaptırılmış ve gönülde yer tutan çarşıdır.
Çanakkale'nin ilçelerinden buranın tarihi dokusuna uygun çeşitli özelliklerde ve görünümlerde, magnet, anahtarlık, bardak, cüzdan, truva atı figürleri, özel biblolar, geleneksel mutfak ürünleri; peynir helvası, domates salçası, zeytin ve zeytinyağı, ezine peyniri gibi hediyelik ürünler alabilirsiniz.
Çanakkale'nin meyve üretiminde önemli yere sahip Bayramiç Beyazı, Bayramiç Elması ve Bozcaada Çavuş Üzümü'nün aroma, tat ve lezzet ile ilgili kalite değerleri coğrafi işaret ile tescillenmiştir.
Köylerde yetiştirilen taze sebze ve meyvenin yanı sıra şifalı otlar ve tarhana, erişte, köy ekmeği, yumurta, salça gibi ev ürünlerini uygun fiyatlara satın alabilirsiniz. Atatürk Caddesi'nde yer alan hediyelik eşya dükkânlarına uğramayı ise sakın unutmayın.
Termal havuzlara ya da antik havuzlara girmek isterseniz mayo ve bikini giymeniz gerekecek. Pamukkale'de yamaç paraşütü, balon turu ve trekking gibi aktiviteleri yapmak isteyenler ise mutlaka rahat spor ayakkabılar ve giysiler getirmelidirler.
Pamukkale giriş ücreti 2022 yılı itibari ile 110 Türk Lirasıdır. 8 yaş altı çocuklar için giriş ücretsizdir. Pamukkale'de ödeyeceğiniz bilet fiyatına traverten termal havuzları, Hierapolis antik kenti, arkeoloji müzesi ve Kleopatra antik havuzu dahildir.
Pamukkale Travertenlerine giriş ücretleri 110 TL olarak belirlenmiştir. 18 yaş altı ve 65 yaş üstü kişilere ücretsizdir. Ancak 110 TL tek giriş için ödemek yerine 70 TL ödeyip bir yıl boyunca kullanabileceğiniz Müzekart almanız daha mantıklı olacaktır.
Ev hediyesi ne alınır önerilerinde sofra & mutfak eşyaları, ev dekorasyon ürünleri, hediyelik banyo ürünleri, bardak seti, borcam seti, kadeh takımı, kahve fincanı, dekoratif amaçlı eşyalar, tablolar, aydınlatma gereçleri, vazo, çiçek, yatak odası takımları, havlu setleri, paspas ve kutu oyunları öne çıkar.
Çanakkale, Türkiye'nin kuzeybatısında, Marmara Bölgesi içinde yer alan il. 31 Aralık 2019 itibarıyla Çanakkale ili içerisindeki 12 ilçe ve bu ilçelere bağlı 81 mahallede yaşayan toplam nüfus 542.157 kişidir.
İlin eski merkezi Biga olup, Cumhuriyet döneminde, Çanakkale Savaşlarında kazanılmış olan zaferlerden dolayı ilin ismi ve merkezi Çanakkale olarak değiştirilmiştir. İlin isminin kökeni ise yörede çok gelişmiş olan çanak-çömlek zanaatinden gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri