Yanında yine badem, fındık gibi kuruyemişler tüketilebilir. Son öğün olan akşam yemeğinde öğle yemeğinde benzer olarak ızgara et, tavuk, balık tüketilebilir. Ayrıca ilave olarak zeytinyağlı veya haşlanmış sebzeler tercih edilebilmektedir. Akşam yemeği yenirken yoğurt tüketimi Candida diyetinde sıkça önerilmektedir.
Nişastalı sebzeler: Tatlı ve beyaz patatesler başta olmak üzere birçok farklı türe ayrılan nişastalı sebzelerin tüketimi bu diyet boyunca yasaklılar listesindedir.
CANDİDA TEDAVİSİNDE BESLENME
Meyvelerin içerisinde bulunan fruktozda glikoza çevrildiği için meyvelerden de uzak durulmalıdır.Pirinç, bulgur, sirke, soya sosu ve mayalı yiyecekler candidiyozisi olanların uzak durması gereken diğer lezzetlerdir.
İlgili 29 soru bulundu
Düzenli olarak probiyotik tüketmek Candida mantarıyla mücadelede son derece önemli bir adımdır. Sindirim sisteminizde bulunan ve varlıklarından fayda sağladığınız bakteriler vardır. Zararlı kolonilerden kurtulmak yararlı olanların varlık göstermesi için uygun zemini oluşturur.
Bunlar antifungal veya probiyotik besinler grubuna girer. Anti-candida diyeti ile bu besinleri de diyetinize eklemeniz gerekir. Probiyotik yoğurt, kefir gibi besinler ve ev yapımı tuzsuz turşu, sirke gibi fermente yiyecekler, sarımsak soğan gibi antifungal sebzeler bu aşamada tüketmeniz gereken yiyecekler arasındadır.
Kandida temizliği, sindirim sisteminin yıkanması ve fermente sebzelerde ve kefirde bulunan sağlıklı kandida savaşçılarının tanıtılması yoluyla fazla kandida vücudunu atmaya yardımcı olur. Organik soğan, sarımsak, kereviz, lahana, deniz tuzu ve saf sudan sebze suyu yaparak başlayın. Kaynamaya ve süzmeye izin verin.
Candida Diyeti Kaç Gün Sürer? Candida diyeti, Candida albicans mantarının miktarına ve şiddetine bağlı olarak semptomlar yok olana kadar sürdürülmesi gerekir. Diyetin belli bir süresi yoktur ve kişiden kişiye göre değişebilir. Diyeti düzenli uyguladığınız takdirde birkaç haftadan birkaç aya kadar süresi değişebilir.
Sağlıklı yağlar: Avokado, zeytin, rafine edilmemiş hindistancevizi yağı, keten yağı, sızma zeytinyağı ve susam yağı. Bazı süt ürünleri: Tereyağı, organik kefir veya sade yoğurt. Düşük küflü kuruyemişler ve tohumlar: Badem, hindistan cevizi veya keten tohumu.
Tahin tüketebilirsiniz. Kurutulmuş meyvelerden kesinlikle kaçınmalısınız. Kuruyemişlerden ceviz, badem, fındık, kabakçekirdeği çiğ olarak yiyebilirsiniz. Kandida öldürücü özelliklere sahip olan kekik, zerdeçal, zencefil karanfil, kırmızı biber ve tarçın, karanfil tüketmenizde fayda var.
3- Havuç: Her ne kadar faydaları saymakla bitmeyen bir sebze türü olsa da pişmiş havuç da candida diyetinde yasaklıdır. Ancak çiğ havuç herhangi bir sınırlama sağlıklı bir şekilde tüketilebilir.
Üçüncü Basamak: Candida Diyetine Besin İlaveleri
Bu besinler; yeşil elma gibi şeker içeriği düşük olan meyveler olabilir. Eğer vücudunuz yeniden diyetinize dahil ettiğiniz bu besinlere iyi reaksiyonlar verirse, daha fazla yeni besin ile tanıştırmaya başlayabilirsiniz.
Candida Diyetinde Mercimek Yenir mi? Fasulye, barbunya, mercimek gibi bakliyatlar mantarın gelişimini destekleyeceği için diyet dahilinde tüketimi önerilmeyen gıda gurubu içinde yer alır.
DIYETTE ÇIYA, KETEN TOHUMU, AMARANT, KARABUĞDAY, MILLET, KINOA,YULAF KEPEĞI, DARI, TEFF GIBI TAHILLAR TÜKETILEBILIRKEN çavdar, arpa, beyaz un, buğday ürünleri yasaklar arasındadır.
Kandidalar ölürken toksin çıkarırlar. Biz buna die-off sendrom diyoruz. Tedavi başladığı andan daha kötü hissedebilir kişi kendini. Bu toksinlerden rahat kurtulmak için çalışan ve düzenli boşalan bağırsağa ihtiyacımız olacaktır!
Candida Albicans mantarı
Aşırı çoğalması ve yer değiştirmesi durumunda ise adet sendromundan aşırı kilo alımına, kronik yorgunluktan egzamaya pek çok rahatsızlığı tetikleyebiliyor.
Elma sirkesi, candida mantarının en nefret ettiği gıda maddeleri arasında yer alır. Yemeklerden önce bir kaşık elma sirkesini bir bardak suya karıştırın ve tüketin. Böylece hem candida mantarının kontrolsüz çoğalmasını önleyecek, hem de bağırsak floranızı tedavi edeceksiniz.
Ağzınızda iyice tükürüğünüzü biriktirin ve suyun içine tükürün. Suyu her 15 dakikada 1 saat boyunca gözlemleyin. Eğer suyun yüzeyinde duran tükürükten aşağıya doğru sarkan ipler,yollar görüyorsanız, tortuya benzeyen bir görüntü varsa yada bu tortu bardağın dibine çökmüşse sizde de Candida problemi olabilir.
Bu kez ise marifetini mantar enfeksiyonunu iyileştirmekten yana kullanacak. Mantar enfeksiyonundan şikâyetçi olduğunuz bölge üzerine bir miktar sirke sürün ve bekletin. Elma sirkesinin içerisindeki mantarı öldüren bileşenler sayesinde tahriş durumu ve kaşıntı hissinin azaldığını fark edeceksiniz.
Turşu, yoğurt, kefir, elma sirkesi gibi fermente besinler bağırsakların korunmasını sağlayacak yararlı bakteriler içermektedir ve düzenli tüketildiklerinde bağışıklık sistemini güçlendirerek candida'nın üremesinin önüne geçebileceği düşünülmektedir.
Bu doğal yöntemlerden en basiti su tüketimini arttırmaktır. Su tüketimi ile bağırsaklarda birken fazla mantarlar atılabilir. Bunun yanı sıra elma sirkesi de bağırsak miktarlarının atılması için önemlidir. Bunun için 1 bardak su içerisine 1 yemek kaşığı elma sirkesi koyarak içilmesi bağırsak mantarına iyi gelir.
Bu mantar türü vücudumuzun her yerinde bulunabilmektedir. Vücutta kontrolsüz bir şekilde fazla çoğalarak, bağışıklık sistemini zayıflatır. Stres, antibiyotikler, şeker tüketimi ve yanlış beslenme candidadın gelişimi için uygun ortam oluşturmaktadır.
Glütenli ve lektinli ( arpa, pirinç, buğday, bulgur, makarna ve işlenmiş ürünler ) tahıllar da yüksek glisemik indekslerinden dolayı aynı şeker gibi kandidayı besler ve yine aynı şeker gibi hücrelerde insülin direnci yaratmaktadır. Bu da ileride kan şekerinde hipoglisemi veya diyabet gibi problemleri yol açmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri