Çiçeklerinizin bulunduğu vazoyu suyla doldurup içine ¼ şişe soda koyabilir, bu sayede çiçeklerin daha uzun süre canlı kalmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca diğer asitli içeceklerin de çiçeklerin canlı kalmasına yardımcı olduğu söyleniyor.
Vazonun içerisindeki suyun ağzına kadar dolu olması buketlerin sağlığı için zararlıdır çünkü çiçeklerinizin sapları yumuşar ve suyu içine iyice çekemez. Çiçekleriniz dallarını üç günde bir olacak şekilde 2 cm çapraz şekilde kesin. Vazoyu güneş ışınlarına maruz kalmayacak şekilde serin ve gölgeli yerde tutmalısınız.
Canlı bir çiçeğin uzun ömürlü saklanması içinde kurutulması gerekir. Birden fazla canlı çiçek kurutma işlemi vardır. Havayla kurutma, mikrodalga kullanılarak kurutma, kum kullanılarak kurutma, gliserin ile kurutma, baskılayarak kurutma gibi yöntemler vardır.
Çiçeklerinizi vazoya koymadan önce vazodaki suya ezilmiş bir aspirin ekleyin. Çiçeklerinizin ömrünü uzatmak için suya ekleyebileceğiniz diğer maddeler ise, bir çay kaşığı şeker, bir tutam tuz ve karbonat ve hatta bakır paradır.
Uzun cevap: Çoğu kesme çiçek normal koşullar altında bir iki hafta yaşar.
İlgili 45 soru bulundu
Vazo içine bir çay kaşığı şeker eklerseniz çiçeklerin dayanıklılığını da artırırsınız. Suda oluşan mikropları önlemek için ise bir adet çocuk aspirini ezip katın. Suya demir para koyarsanız içindeki iyonları da azaltırsınız. Demir para yerine arada bir çay kaşığı sirke de ekleyebilirsiniz.
Çiçeklerinizin bulunduğu vazoyu suyla doldurup içine ¼ şişe soda koyabilir, bu sayede çiçeklerin daha uzun süre canlı kalmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca diğer asitli içeceklerin de çiçeklerin canlı kalmasına yardımcı olduğu söyleniyor.
Çiçeklerinizin rengi solmadan onları kurutmak istiyorsanız havasız olmayan, sıcak kuru, karanlık veya loş bir ortam gerekir. Eğer çiçeklerinizi nemli bir ortamda kurutmaya çalışırsanız çiçekleriniz çürüyebilir. Aynı şekilde ışıklı ortamlarda kurutulmaya çalışılan çiçekler de güzel renklerini kaybedebilir.
Şoklanmış bitki, gerçek bitki ve çiçeklerin silika jelle enjekte edilmesi işlemi ile elde edilir. Silika jel, bitkilerin öz suyuna girerek ve bitkiye nüfuz ederek canlı görüntüsünün ve doğal güzelliğinin korunmasını sağlar.
Gövde kesiminin hemen ardından güller 38 derece koruyucu çözelti eklenen derin bir vazoya da yerleştirilebilir. ⏩ Eğer imkan varsa alışmasını sağlamak adına karanlık ve serin bir odada ya da buzdolabında çiçekleri yaklaşık 2 saat bekletebilirsiniz. Sıcaklık çiçeklerin ömrünü uzatır.
ASPİRİN. Aspirin, çiçeklerin canlı kalmasında kesin ve etkili bir çözümdür. Çiçeklerinizi sulamadan önce suyun içine bir parça toz haline getirilmiş aspirin ilave edin. Üç günde bir vazodaki suyu değiştirerek çiçeklerinizin ilk günki tazeliğini koruyabilirsiniz.
Saç spreyini kurutulmuş çiçeklerde, canlı ve kurutmak istediğiniz çiçeklerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. ''Saç spreyi ile çiçek nasıl kurutulur?'' cevabı için öncelikle çiçeklerinizin dizilimini yapmanız gerekir. Dizilim sonrası 20 cm uzaklıktan dik bir şekilde saç spreyini her tarafına sıkıp kurumasını bekleyin.
· Yirmi dört gram sabun, bir litre su ve on cc alkolü sıvı kıvamında karıştırıp harmanlayın. Bu karışımı evde basit bir şekilde hazır edilen tesirli bir ilaç olmaktadır. Çiçeklerin öz suyunu emerek yaprağın kıvrılması ve şeklin bozulmasına sebep olan yaprak bitine karşı tercih edilmektedir.
Haftada 2 gün belirli aralıklarla sulama yeterli olacaktır. Kışın ise sulama haftada 1 güne düşürülmelidir. ⏩ Sulama bakımındaki en önemli kriteri; kışın oda sıcaklığında bekletilen su ile sulama yapılmasıdır.
Yeni bir saksı içerisine gübreli toprak dökerek solmuş yapraklardan arındırdığınız çiçeği yeni saksıya yerleştirmelisiniz. Gübreli toprak attığınız saksıya kurumuş yapraklarını kestiğiniz çiçeği yerleştirdikten sonra sulamaya başlayarak canlandırabilirsiniz. Bu yöntem çoğu zaman işe yaramaktadır.
Kuru çiçeklerin en büyük faydalarından biri, gerçekten uzun süre dayanmalarıdır. Sürecimiz hala bize en iyi renklendirmeyi ve kaliteyi korumayı garanti ediyor. Bildiğiniz gibi, kuru çiçekler hem dayanıklılıklarına hem de% 100 doğal ürün kimliğine sahiptir. Kurutulmuş çiçekler ortalama bir yıl dayanır.
Saksıyı poşetle kapladıktan sonra çiçeğinizden biraz daha uzun iki çita alıp saksının yanlarına sıkıca bantlayın. Böylece çiçeğin kutuda iken kutun ters çevrilmesi halinde bu destekler çiçeğin sabit kalmasını sağlayacaklardır. Çiçeği kutuya yerleştirin ve yan taraflardaki boşlukları ambalaj kâğıtları ile doldurun.
Bitkilerinize Vereceğiniz Suyun Sıcaklığı Uygun Olmalı
Bitkilere verilecek suyun 18°C ila 26°C aralığında olması gerekmektedir2.
Kurutmak istediğiniz güller demet halindeyse, hiçbir şekilde demeti bozmayın. Bunun yerine sap kısımlarını güçlü bir ip ile bağlayın. Kuru, karanlık ve serin bir odada ter bir şekilde asın. Böylece gülleriniz hiç bozulmadan kuruyacaktır.
- Öncelikle papatyalar hafif bir şekilde sudan geçirilmelidir. - Daha sonra bir gazete kağıdının üzerine serilmelidir. - Ardından serin bir yerde kurutmaya bırakılabilir. - Yaklaşık olarak 3 gün içerisinde papatya arzu edilen kurutulmuş noktaya ulaşır.
+6 C'de muhafaza edilen çiçeklerin, +1 C'de muhafaza edilen çiçeklerden takribi 3 kat hızlı bozulduğu tespit edilmiştir. Daha önce de belirtildiği gibi, çiçek muhafazasında ideal bağıl nem %90-95 aralığında olup %80'in altına düşerse de çiçeğin bozulması hızlanacaktır.
Bu yöntem için plastik torbaya 1 kaşık tuz ekleyin. Çiçeklerinizi plastik torbaya koyun ve torbayı yavaşça sallayın. Çiçekleri torbadan çıkartıp kurumaya bırakın. Son olarak sprey şişesinin içerine eşit oranda sirke ve su koyup, şişeyi çalkaladıktan sonra çiçeklerin üzerine sıkarak temizlenmelerini sağlayabilirsiniz.
Bu faktörler ısı, nem, ışık ve toprak yapısıdır. Çiçeklerinizin nem dengesini sağlamanız gerekmektedir. Bazı çiçek türleri nemi çok severken bazı çiçek türleri ise nemi sevmemektedir. Bu nedenle çiçeklerin bulundukları ortamdaki nem dengesini sağlamanız gerekmektedir.
Gliserin ile çiçek kurutma
Bu yöntem için 2 ölçek gliserini sıcak suyla birleştirerek işe başlayabilirsiniz. Derin bir kabın içine suyu ve çiçekleri yerleştirerek uygulamaya geçebilirsiniz. Ortalama olarak 6 hafta sonunda çiçeğinizin tam anlamıyla kuruduğunu görebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri