Cansın isminin kullanım sıklığı: Türkiyede her 49.971 kişiden birinin ismi Cansın.
Türk Dil Kurumu'na göre Cansın isminin anlamı şöyle; Sevgi dolusun, sevilmeye değersin, dostsun, sevgilisin" anlamında kullanılan bir ad.
Cansın isminin özellikleri
İsmin kökeninin Farsça yada Türkçe olduğu düşünülüyor. 3. Cansın ismi Kur'an-ı kerim'de geçmemektedir. 4. Cansın isminde 2 adet sesli harf bulunmaktadır.
Türk Dil Kurumu'na göre Cansen isminin anlamı şöyle; "Sen cansın, sevilensin, sevimlisin" anlamında kullanılan bir ad.
Farsça kökenli bir isim olan Can ismi hem erkekler hem kadınlar için kullanılabilen bir isimdir.
İlgili 17 soru bulundu
Alevi deyişleri içinde can sözcüğü yoğun olarak geçmektedir.
Can ismi Kur'an'da geçmez. Fakat bu ismin erkek çocuklarına konulmasında herhangi bir sakınca yoktur. Anlam bakımından çocuklara konulması caizdir. Şiddetli Sevgi: Flört Şiddeti | Av.
Janset ismi, Canset olarak da okunur ve yazılır. Janet olarak kullanıldığı da bilinir. Özellikle kadınlarda ve yeni doğmuş olan kız çocuklarında bu ismin kullanılması uygundur. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Caner ismi de erkekler için kullanılır.
Aslı Türk halklarına dayanan Kaan ismi, "yönetici" ya da "Kralların Kralı" (Khagan) anlamına gelmektedir.
İşte Türk Dil Kurumu'na göre Cankız isminin anlamı; Sevilen, sevimli, şirin kız.
Canan ismi kökeni Farsçaya dayanan ve Türkçede uzun yıllardır kullanılan yerleşik isimlerden biridir. Kız çocukları için kullanılan bu ismin rengi ise pembedir. Türkçedeki anlamına baktığımız zaman ise, 'Gönül verilmiş ya da sevilen kadın' biçiminde farklı anlamları üzerinden ele alınır.
cansın ne demek? Sevgi dolusun, sevilmeye değersin. Canım gibisin, canımsın. Gönülden, içten ve tatlı.
Farsça kökenli can sözcüğü, hem ruh hem de hayat demektir. Canlı ise diri anlamına gelir. Divan edebiyatında sıklıkla kullanılan ''canan'' imgesi sevgili ve dost demektir. Canan aynı zamanda ülkemizde kız çocuklarına verilen isimler arasında yer alıyor.
Türk Dil Kurumu'na göre Cankut isminin anlamı şöyle; Kişinin mutluluğu, talihi, şansı, uğuru.
Türkiye'de Can ismini kullanan 148.764 kişi bulunmaktadır. İstanbul'da Can ismini kullanan 35.949 kişi bulunmaktadır. Ankara'da Can ismini kullanan 14.318 kişi bulunmaktadır. İzmir'de Can ismini kullanan 25.052 kişi bulunmaktadır.
Kökeni Türkçeden gelen Karan ismi son zamanlarda en çok sevilen erkek çocuk adları arasında yer almaktadır. Anlamına bakıldığında ise Türkçe karşılığı olarak üç farklı anlam yer almaktadır. Bu özel ve güzel anlamları ile beraber erkek çocuklar için verilebilecek en etkili isimler içerisinde yer almaktadır.
Türkiye genelinde erkeklerde en fazla kullanılan isim 2.7 milyon ile Mehmet oldu.
Türkiye genelinde kadınlarda en çok kullanılan isim 2,6 milyon kişi ile Fatma oldu.
Kız bebeklere en çok verilen isimler arasında ilk sırayı ise Zeynep aldı. Geçen yıl Zeynep ismi 8 bin 870 bebeğe verildi. Ayrıca 6 bin 854 bebeğe Defne, 6 bin 833 bebeğe ise Asel ismi konuldu. Kız bebeklerde Zeynep, Defne ve Asel isimlerini sırasıyla Zümra, Elif, Asya, Azra, Nehir, Eylül ve Ecrin takip etti.
Karen isminin kökeni İngilizcedir. Karen sadece kız çocukları için kullanılmaktadır. Karen ismi saf ve katıksız demektir.
Hıristiyanlığın aksine, İslam'da cinler mutlaka şeytan değildir. Cinler de kötü (kâfir cinler) olabilseler de, şeytanlarla aynı şey değildirler. Cin ve şeytanlar; saf ateşten, yani, dumansız ateş alevinden ve havadan yaratılmış ruhani varlıklardır.
Ebeveynlerin çocuğun ismi hususunda anlaşamamaları durumunda hakim çocuğun menfaatleri doğrultusunda gerekli kararı verecektir. Ancak çocuğa milli kültüre, örf ve âdete aykırı isim konulamaz. Türk Medeni Kanunu'nun 339/5 maddesine göre çocuğun adını ana ve babası koyar.
Değerli kardeşimiz, Sünnet olan isim koymaktır. Tek isim de çift isim de sünnettir.
Türkiye'de Gülce ismini kullanan 6.645 kişi bulunmaktadır. İstanbul'da Gülce ismini kullanan 1.023 kişi bulunmaktadır. Ankara'da Gülce ismini kullanan 694 kişi bulunmaktadır. İzmir'de Gülce ismini kullanan 906 kişi bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri