* Gerçek deri tırnağın ucuyla kazındığında iz kalır ve kısa bir süre içerisinde eski haline döner. Suni deride ise kazındığında iz oluşumu gözlenmez. * Bir iğne ucunu batırdığında deriye hemen batıyor ve içinden geçiyorsa suni deridir, ancak iğneyi batırmakta zorluk çekiyorsan ve kolayca batmıyorsa ürün gerçek deridir.
Derinin gerçek olup olmadığını belirlemenin en kolay yollarından biri nem veya su testi yapmaktır. Çantanıza veya ceketinize bir miktar su damlatın, hakiki deri, suni deri cildin üzerinde yüzerken damlacıkları emecektir. Hakiki deri gözenekli olup bir miktar suya dayanıklıdır.
Gerçek Deri Soyulur mu? Hakiki deri hayvan derisi olması sebebiyle bakımı ve nemlendirilmesi yapılmalıdır. Bakımı yapılmayan gerçek deri zamanla kurumaya başlar ve bu sebeple çatlayarak soyulabilmektedir.
Deri ve suni deri çantalar, kullanım sıklığına ve maruz kaldığı dış etkenlere bağlı olarak yüzey soyulmalarına ya da dökülmelere maruz kalabilir. Bu tür yıpranmalar, çantanın kullanım ömrünün sona erdiği anlamına gelmez.
Suni Deri Özellikleri Nelerdir? Hem daha uygun fiyatlarla üretim yapmak hem de alternatif çeşitliliği sağlamak üzere imal edilen suni deriler, PVC ve poliüretan malzemelerden üretilir. PVC hammaddelerin çeşitli kimyasal işlemlerden ve inceltme işlemlerinden geçirilmesi ile elde edilen kumaşlardır.
İlgili 26 soru bulundu
Gerçek deri, ateş tutulduğunda yüksek direnç gösterir. Suni deri ürünlere ateş tutulduğunda ise doku değişikliği hemen gözlemlenir. Suni derinin yüzeyinde eğilme, erime ve bozulma görülür.
Suni deri, PVC olarak bilinen polivinil klorür ile poliüretan(PU) denilen hammaddelerden üretilen bir deri türüdür. Sentetik veya yapay deri olarak da adlandırılır. Suni deri, hakiki deriye alternatif olarak tekstil sektörünün büyük bölümünde kullanılmaktadır.
“Poliüretan çanta nasıl temizlenir?” sorusunu da bu şekilde cevaplamak mümkün. Suni deri çanta temizliğinde ise pamuklu bir bezden yardım alarak silme işlemini haftalık olarak gerçekleştirebilir, ürünün yüzeyindeki toz ve kirden kurtulabilirsiniz.
Suni deri genellikle kumaş bazlı malzemeden yapılır, bu nedenle gerçek deri kadar sağlam olmayacaktır. Suni derinin ömrü genellikle hakiki derinin 1 / 3'ü kadardır.
Islak mendil gibi malzemeler kullanılmamalıdır, çünkü ıslak mendil içerisindeki kimyasal maddeler çanta yüzeyinde renk bozulmalarına sebep olabilir. Ayrıca temizlik malzemesi olarak kesinlikle renk açıcı, ağartıcı kimyasallardan -çamaşır suyu gibi- kaçınılmalıdır.
Hakiki deri ayakkabılar üretimi sırasında astar kullanılan ve bundan dolayı boyanın ayağa geçmesini engelleyen bir şey bulunmamaktadır.
Deriler bacaklardan omuz ve ön kollara yönünde yani dikey olarak esnemektedir. Bilindiği gibi derinin en gevşek kısımları koltukaltı ve etek olarak isimlendirilen karın kısımlarıdır.
Suni deri de esneme özelliğine sahiptir, ancak hayvan derisi kadar değil. Vegan deriyi gererken dikkatli olması gerekir çünkü deriyi esnetmek çatlama olasılığını artırır.
Gerçek deriyi ateşe tuttuğunuzda hemen tutuşmayacak ve alevlenme olmayacaktır. Fakat suni deri başta plastik olmak üzere sentetik materyaller içerir. Yani hemen tutuşur, alev alır ve yandığında plastik gibi kokar. Gerçek deriyi eğip büktüğünüzde kendine özgü bir esnekliği vardır, renk değiştirir ve kırışır.
Suni deri ince plastik tabakalardan oluştuğu için dış etkenlere karşı daha zayıftır ve daha çabuk sürede tahrip olur. Eğer suni deri montunuz soyulmaya ve dökülmeye başladıysa tamir etmeniz mümkün değildir.
Dayanıklılık: Suni deriler pek çok kumaş türüne kıyasla dayanıklı olsalar da gerçek deriden daha dayanıksızlardır. Gerçek deriye oranla suni deri çabuk yıpranır ve dökülmelere daha açık bir kumaş yapısındadır. Kumaşın dokusu: Gerçek deri, suni deriye oranla daha yumuşak bir yapıya sahiptir.
Deri tekstil ve ayakkabı hizmeti sağlayan Derimod, ürünlerinde hakiki deri kullanmaktadır.
·PVC: Poliüretan deri, hazır giyim sektöründe suni deri olarak kullanılan deri türüdür. PVC esas olarak plastik olduğundan giyim sektöründe artık tercih edilmemektedir. Hakiki deri, muamele edilmesine rağmen doğallığını korur ve doğal malzeme özellikleri gösterir.
Özellikle yıkanmış deri çanta modelleri renk akması ve ya dökülme gibi olumsuzlukların gözlenmediği ürünlerdir.
Deri çanta zamanla kurur ve elastikiyetini kaybeder. Kuruyan çantada çatlaklar ve soyulmalar olabilir. Bunları önlemek için deri çantalar düzenli aralıklarla yağlanarak temizlenmelidir. Bunun için tatlı badem yağı veya vazelin ile deri temizleme yapılabilir.
Deri, su ile temas ettiğinde yıpranabilecek bir malzemedir. O nedenle çamaşır makinesinde yıkamaya ve sıcak su ile temas ettirilmeye uygun değildir. Peki, deri çanta nasıl yıkanır? Deri çanta ters çevrilerek elde yıkanabilir.
Dokunulduğunda düzgün ve pürüzsüz bir his uyandıran suni deri, yüzeyindeki sentetik kumaştan dolayı suya dayanıklı olmaktadır. Temizliği oldukça kolay olan suni deri kumaş kesilmelere ve aşınmalara karşı da oldukça dayanıklı kumaş türü olarak bilinmektedir.
Sentetik deri veya esnek deri olarak da adlandırılan suni deri döşeme, giyim, mobilya, çanta, ayakkabı ve diğer kullanımlarda derinin yerini alan bir deri malzemedir.. Suni deri, vegan deri, PU deri ve plither gibi birçok isim altında bilinir. Suni deri üretimi için birçok farklı yöntem geliştirilmiştir.
Suni Deri Bakımı
Suni deriyi asla ütülemeye çalışmamalısınız. Fazla güneş ışığından uzak tutmalısınız. Rutubetli ya da tozlu yerlerde suni deriden imal edilmiş ürünler kullanmamalısınız. Gazete ve dergi ürünleri, suni deri koltuk üzerine koymamalısınız.
Çoğu zaman orijinal olmayan ancak deri görünümü kazandırılmış suni deri botlar suya karşı oldukça dayanıksızdır. İçeriğindeki naylon malzemeler su ile etkileşime girdiğinde aşınıp genleşir. Açılan bu aralardan sızan sular da ayağı ıslatıp üşütür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri