Bursa çatal tatlısı (cennet künkü) Bursa ilimize özgü yöresel tatlı çeşitidir. Çatal tatlısının hamuru (diğer malzemelerle birlikte) meşe odun külünden elde edilen, kül suyu kullanılarak yoğurulur.
Van Yöresine Ait Çatal Tatlısı - Nefis Yemek Tarifleri.
Kayseri'nin meşhur tatlısı nevzine, orijinalinde 3 çeşit yağın karışımıyla yapılan çok lezzetli bir tatlıdır. Bu tarifte herkese hitap etmesi için yağ oranı yeterince azaltılmıştır. Lezzetinden bir şey kaybetmemiştir emin olabilirsiniz :) Tahin ve pekmezin uyumunu Türk milleti olarak iyi biliriz.
Çatal tatlısı çoğunlukla evlerde yapılır. Ramazan ayı gibi dönemlerde sıklıkla yapılan çatal tatlısını şehir merkezinde bazı pastanelerde de bulabilmeniz mümkündür. Nerede Yenir: Van şehir merkezindeki pastanelerde bulabilmeniz mümkündür.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra 5 dakika oda sıcaklığında bekletin ve pekmezli şerbeti her yerine gelecek şekilde dökün. Yaklaşık 15-20 dakika şerbeti çekmesini bekledikten sonra dilimleyerek, üzerine bir top dondurma ve pekmez ilavesiyle servis edin. Afiyet olsun!
İlgili 22 soru bulundu
BALLI ÇAK ÇAK TATLISI TARİFİ
Kazakistan mutfağına ait Tatar tatlı olarak da ballı çak çak tatlısı, ağız sulandıran görüntüsünün yanı sıra oldukça kolay hazırlanmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor.
Fıstıkzade Kadayıfı incecik tel kadayıfların içerisine çekilmiş fıstık ile harmanlandıktan sonra tepsiye serilir. Üzerini tamamen kaplayacak şekilde bolca iri taneli Antep fıstığı serilerek hazırlanır. İçerisinde kullanılan hammaddeler yöresinden özenle seçilip temin edilmektedir.
Van yemekleri denince akla gelen ilk tarif keledoş oluyor. Bakliyattan zengin malzemeleri ve kavurma ile pişirilen çok güzel bir yemektir. Kürt köftesi, Acem köftesi ve sengeser de yine Van'ın en sevilen yemeklerinden.
Samsades bir çeşit şerbetli tatlıdır. İzmir'in Seferihisar ilçesinde yapılmaktadır. Muska biçiminde bir tatlıdır. Lor, tarçın ve şeker hamur içine konulup kızartılması ile yapılır.
Şıllık, Şanlıurfa yöresine özgü bir tatlıdır. Akıtma arasına ceviz sarılarak şerbetlendirilip ikram edilir. İki çeşidi vardır. Sarma şıllık, krep benzeri bir hamur olan akıtmanın içine ceviz ya da nadiren fıstık sarılıp üstüne çok ince şerbet dökülerek yapılır.
Nevşehir'in bağlarında yetişen köftür, şehrin en meşhur tatlıları arasında bulunuyor. Yapımı oldukça basit olan bu tatlı, üzüm suyu, un ve nişastanın birleşmesinden oluşuyor.
Tabii ki Türkiye denince ilk akla gelen tatlı baklava. Anlatmaya gerek bile yok. Baklavanın Osmanlı İmparatorluğu'nun hüküm sürdüğü coğrafyanın genelinde zevke tüketildiğini de hatırlatalım.
Doğu Karadeniz'de Ağustos ayının sonunda neredeyse bütün sofralarda bulunan pepeçura, neredeyse Laz böreği kadar önemli bir yere sahiptir. Hafif mayhoş, hafif tatlı ve ferahlatıcı bir lezzettir. Laz böreği ve Hamsiköy sütlacı da, kuzeyin incisinin özgün tatlılarındandır.
Mafiş tatlısı; Balıkkesir yöresine ait bir tatlıdır.
Adana Halka Tatlısı Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Zamo, Bursalıları ilk defa Halep tatlısıyla tanıştırdı. Bursa'da ilk defa açılan Halep yöresi tatlılarına vatandaşlar büyük rağbet gösteriyor.
Sahine, peygamber efendimizin döneminde islam mutfağında yer alan ve genellikle ismi çok az bilinen, bal, tereyağı ve tahinden oluşan enfes bir lezzettir. Genellikle Ramazan aylarında sahurda tüketilen sahine tatlısı, tam bir enerji ve şifa deposu olarak bilinen çok lezzetli bir tariftir.
Toz şeker kaplamalı, çıtır ve eritilmiş çikolata ile servis edilen İspanya'nın gözde çiroz tatlısı (churros) tarifini sizinle paylaştık. Evde kolayca yapabileceğiniz haliyle, hızlıca hazırlayabilirsiniz. Farklı tatlı tarifi arayanlar için mükemmel bir seçim olan churros tarifi için malzemeleri paylaşıyoruz.
Mayasız hamur ile yapılan eriştenin şekerle kaynatılıp, üzerine kızgın yağ dökülerek servis edildiği şilofta tatlısı Antalya'nın yöresel lezzetlerinden biri. En üste dövülmüş ceviz ve badem serpilip sunulur. Loğusa kadının sütünü arttırdığına inanılır.
Van'ın En Meşhur Tatlısı: Van'a özgü kaşık tatlısı yerel halk tarafından sevilerek tüketilen bir tatlı türüdür. Bunun yanı sıra çatal ve eğdek tatlıları da yine Van'da deneyebileceğiniz tatlı türleriniz.
Van denince akla gelen üç meşhur unsur var: Van Gölü, Van kedisi ve Van kahvaltısı.
Bahar aylarında yetişen, rakım farkına göre olgunlaşan uşkun (dağ muzu), besin değeri çok yüksek olan ve bazı hastalıklara da iyi geldiği yöre halkı tarafından belirtilen mayhoş bir bitkidir.
Aslen Güneydoğu Anadolu yöremize ait ve “Belluriye” olarak bilinen yemyeşil olmasını antep fıstığına borçlu olan, şerbetli bir tatlıdır.
Pekmez ve suyu bir tencereye alın, nişastayı da bir kaseye koyun ve bir çay bardağı su ile iyice ezin. Pekmezli su karışımının altını yakın, fokur fokur kaynayınca içine nişastayı ve cevizi (üzeri için bir miktar ceviz ayırın) atıp hızlıca karıştırın, top olmasın ve kaselere alıp üzerine ceviz dökün.
Kocakarı gerdanı; Rize, Samsun ve Trabzon başta olmak üzere Türkiye'nin Karadeniz bölgesine özgü bir tatlı türüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri