Cilt çatlaklarına ilk oluştuğu evrede müdahale edilmesi tedavi açısından yararlı olur. Sıklıkla kendiliğinden gerilemesi beklenmemeli artış yapmaması açısından gerekli önlemler alınmalıdır. Çatlakların giderilmesinde en uygun zaman ilk bir yıldır. İlk evresinde kırmızı olan çatlaklar daha sonra beyaz renge dönüşür.
Çatlaklar mor ve kırmızı çatlaklar olarak başlar ve hamilelikten sonra yavaş yavaş solarak gri veya beyaza döner. Dünyadaki kadınların tahmini % 90'ında 6 ya da 7 ay sonra çatlaklar oluşur. Genetik özellikler de çatlaklarınız oluşup oluşmayacağı konusunda belirleyici bir rol oynamaktadır.
Yaygın bir problem olan çatlaklar, kilo alıp verme, gebelik, hormonal değişimler gibi nedenlere bağlı olarak oluşabilir. Çoğunlukla, bel, kalça, bacak, karın, meme ve kollarda görülen çatlaklar, ilk oluştuklarında kırmızı ve / veya mor renkte olsa da zamanla beyazlar.
Çatlak tedavisinde etkili sistemler Biodermogenesi ve Icon lazerdir. Biodermogenesi tedavisi toplam seans sayısı 20 ile 30 arasındadır. İlk on seans gün aşırı, geriye kalan 15 seans haftada 2 olmak üzere 25-30 seans tamamlanır. Seanslar süresince kişiye solaryum önerilir.
Cilt çatlakları kendi kendine geçmez. Çatlakların doğal seyrinde; ilk oluştuğunda kırmızı/mor renkte olur, zamanla renkleri açılır deri renginden hafif açık sedefi bir renk alır. Çatlakların tedavisi için en uygun zaman ne zamandır?
İlgili 28 soru bulundu
Çatlakların ilk oluşmaya başladıkları dönemde uygulanan fraksiyonel lazer ile çatlak tedavisi yüksek oranlarda olumlu sonuçlar verir. Beyaz renkte olan eski çatlakların tedavi oranı ise lazer yöntemi ile yeni çatlaklara göre daha düşük olmasına rağmen yapılan tedavi sonucunda çatlak görünümü mutlaka azalmaktadır.
Cilt çatlakları mevcutta bulundukları rengi solaryum veya bronzlaşma ile kaybetmezler.
Genel koşullar altında çatlaklar daima kırmızımsı, mor, pembemsi ve gri renklerdedir. Hızlı kilo alıp vermeye bağlı olarak ortaya çıkan çatlakların görünümünün azaltılması, lazer tedavisiyle mümkün olabilmektedir.
Kırmızı çatlaklar estetik olmayan görüntüsü sebebiyle özellikle kadınlar tarafından bir problem olarak görünüyor. Günümüzde modern sağlık teknolojilerinin de gelişmesi ile birlikte bu sorunun ortadan kaldırılabilmesi mümkün.
Kemik çatlaklarının genellikle 4 ile 6 hafta arasında değiştiği belirtilebilir. Bu süre zarfında çatlak kemik, eski haline kavuşacak ve herhangi bir ağrı söz konusu olmayacaktır. Çatlağın oluştuğu ilk zamanlar; şişlik oluşan ve ağrı ortaya çıkan kısımda tedavi etkisi arttıkça normale dönmeye başlar.
Çatlak Kendiliğinden Geçer mi? Cilt üzerinde oluşmuş bulunan çatlakların kendiliğinden geçmesi gibi bir durum söz konusu olamaz.
Vücudunuzda meydana gelen çatlakların doğal yöntemler ile ortadan kaldırmak mümkünüdür. Bu yöntemlerden biri de spor yapmaktır. Düzenli olarak spor yaparak sizi görüntüsü ile rahatsız eden çatlaklardan evinizin konforunda kurtulabilirsiniz.
İlk evresinde kırmızı olan çatlaklar daha sonra beyaz renge dönüşür. Oldukça can sıkıcı olan bu durum ilk oluştuğu evrede basit ve kolay tedavi yöntemleriyle giderilebilmektedir. İleri zamanlarda küçük çatlaklar zamanla geçebilmekte fakat büyükleri kendi kendine iyileşme göstermemektedir.
Eğer sıva altında bulunan kolonun üzerinde düşey çatlaklar bulunuyorsa bu tehlikeli kolon çatlağının habercisi olabilir. Özellikle çatlak genişliği 1.5 ya da 2 milimetre üzerinde ise anında yetkililere haber verilmelidir. Küçük bir çatlak dahi olsa, bu büyük bir felaketin öncüsü olarak sayılmalıdır.
Bağ dokunun aktifleşmesi ile cildin sıkılaşması sağlanır. Çatlakların tedavi edilme süreci kolajen ve elastin üretimi ile başlar. Bu uygulama yaklaşık 2-2,5 saat sürer, ayda bir kere uygulanması koşulu ile çatlakların durumuna bakılarak 1-3 kez seans yapılabilir.
Dr. Figen Yaşar Şen: Çatlaklar kendiliğinden iyileşmez, bronzlaşmakla görünürlüğü kaybolmaz; aksine açık renk kalacağı için görsel olarak daha belirgin bir hal kazanır. Ayrıca zayıflamakla da kaybolmazlar. Kalıcı çözümleri ancak tıbbi tedavi sağlayabilir.
Duştan çıktıktan sonra durulanmadan çatlak olan bölümlere kantaron yağını uygulamalısınız. Sürdüğünüz kırmızı kantaron yağını 5 dakika boyunca sorunlu bölgeye iyice masaj yaparak uygulamalısınız. Bu tarifi her gün düzenli olarak yaparsanız çatlaklarınızın görünümünü en etkili şekilde azaltabilirsiniz.
Hızlı kilo alıp verme, gebelik süreci ve hormonal değişimlerle ortaya çıkar. İlk aşamada kırmızı veya mor renkte görülürler ancak sonrasında beyazlarlar. Cilt yüzeyinde dalgalı kötü bir görüntü oluştururlar. Karın çatlakları diğer bölgelerdeki çatlaklar gibi cildin dermis tabakasının fazla gerilmesiyle oluşur.
Hamilelik döneminde çatlaklar oluştuktan sonra tedaviye başlanabilmesi için hamileliğin sonlanması beklenilmelidir. En sık kullanılan çatlak tedavisi yöntemleri arasında dermoterapi, platelet rich plasma (PRP), karboksiterapi, pulse DYE lazer (boya lazerleri) ve fraksiyonel lazer yer alır.
Kadın erkek herkeste meydana gelebilen deri çatlaklarına genetik yapı, kilo alma, hamilelik gibi pek çok faktör sebep olabilmektedir. Deri çatlağı cildin elastikiyetinin bozulması sonucu ortaya çıkan bir cilt rahatsızlığıdır.
Nasırlı olan bölgeye düzenli olarak sürüldüğünde bu bölgeyi yumuşatır ve ölü hücrelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Çok kurumuş olan ayak tabanlarını nemlendirmek için de bu maddeden faydalanılabilir. Ellerde kurumaya bağlı oluşan çatlakların giderilmesinde vazelinin bir hayli etkin olduğu bilinir.
İbrahim Saraçoğlu da çatlaklar için badem yağını öneriyor. Bu yağ hem cildi besler hem de onarır. Önemli bir destekleyici olmasından dolayı fazlasıyla tercih edilir.
Ne zaman görülür? Çatlaklar genel olarak gebeliğin 3. ayından itibaren kendini göstermeye başlar. 3. aydan sonra çatlaklar giderek artmaya başlar ve gözle görülür büyümeler meydana gelir.
Şişme, morarma, uyuşma, sızı gibi belirtiler çatlağın habercisi olabilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda ayağınızdaki ağrının sebebinin kırık olduğunu düşünebilirsiniz. Fakat kırık, çok daha şiddetli bir acıya sebep olur.
Beyaz tenli insanların bronzluk süresi ortalama 10-12 gündür. Esmer ten, güneş ışınlarını daha kolay alabilmekte ve daha hızlı bir şekilde bronzlaşabilmektedir. Ancak esmer ten rengine sahip kişilerin eski ten renklerine dönmeleri yaklaşık 6-7 ay kadar sürmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri