Varsa cilt sorunlarının yatıştırılmasına yardımcı olurken cildin genel görünümünün iyileşmesinde etkilidir. Çay ağacı yağının özellikle şu durumlarda kullanılması önerilir: Yara Pansumanı: Bakterileri öldürmek ve iltihaba karşı yaraya birkaç damla çay ağacı yağ sürülebilir.
Çay ağacı yağı küçük kesik ve sıyrıkların dezenfeksiyonunda etkili olabilir. Bu etkisinden yararlanmak için önce yara yeri temiz su ve sabunla temizlenmelidir. Ardından çözücü bir diğer yağ içinde bir damla çay ağacı yağı karıştırılır ve bu karışım küçük yara yüzeyinin üzerine sürülür.
Ayrıca deodorant, böcek kovucu veya gargara olarak kullanılabilir. Topikal olarak kullanıldığında, çay ağacı yağı belirli cilt durumlarını tedavi edebilir veya cildinizin genel görünümünü iyileştirebilir. Ancak çay ağacı yağı direkt olarak cilde uygulanmamalıdır.
Çay ağacı yağı antiviral ve antiseptik özellikleri ile sivilce tedavisi için tercih edilebilir. Bakterileri öldürerek deri altında meydana gelen iltihapları kurutma etkisine sahiptir.
Tek uygulamada etkili olmayacağı için en az 15 gün boyunca günde 1 defa uygulamaya çalışın. Zaman içinde siğilin ortadan kaybolduğunu göreceksiniz. Çay ağacı yağı siğilleri yok ettiği gibi egzama tedavisi için de doğal bir ilaç olacaktır.
İlgili 26 soru bulundu
Çay ağacı yağını cildinde test et.
Çay ağacı yağını akneye sürmeden önce cildinin sağlıklı bir bölgesinde test etmelisin. Bir damla yağı eline ya da kolayca ulaşılabilecek başka bir yerine damlatıp birkaç dakika beklet. Cildini tahriş etmezse, o zaman akneye sürmek için uygundur.
Çay ağacı yağı yüze nasıl sürülür sorusuna kullanım şekline göre cevap vermek yerinde olur. Eğer yüzdeki sivilceler için kullanılacaksa 2 çay kaşığı doğal bal ile 5 damla çay ağacı yağını iyice karıştırın ve bunu sivilceli yüzünüze sürün 5 dakika bekledikten sonra ılık su ile yüzünüzü yıkayın.
Ciltte oluşan çizikler ve yaralanmalar sonucunda oluşan kesikler, mikroplara açık olmaktadır. Bu da enfeksiyona neden olabilir. Çay ağacı yağı, enfeksiyona neden olabilecek mikropları öldürerek kesik ve çiziklerin dezenfekte edilip temizlenmesinde kullanılmaktadır.
Lavanta yağı, portakal kabuğu yağı, defne yaprağı yağı, okaliptus yağları bulunduğu ortama ferahlık sağlarken aynı zamanda gribal enfeksiyonlarda ve soğuk algınlığı durumlarında mikrop kırıcı özelliği ile de tercih ediliyor.
Cildinizdeki lekeleri ve fazla yağlanmayı, kaynağını doğadan alan, cildi kurutmadan bir hafta içinde gözle görülür sonuçlar veren çay ağacı yağı ile onarın. Gözeneklerin sıkılaşmasına, lekelerin ve siyah noktaların görünümünün azalmasına yardımcı olur. Çay ağacı yağını aynı zamanda akne izlerinde de kullanabilirsiniz.
Çay ağacı yağının cilde uygulanması muhtemelen güvenlidir. Ciltte tahrişe ve şişmeye neden olabilir.
Bunun dışında çay ağacı yağının göz çevresinde kullanılmaması da gerekiyor. Göz çevresi cildin geri kalanına oranla çok daha hassas olduğu için istenmeyen tahrişlere neden olabilir.
Çay ağacı yağı ayrıca anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve bir jel formülasyonunda uygulandığında göz şişkinliğini azalttığı gösterilmiştir. Limon yağı gibi büzücü yağlar, şişkinliği azaltmak için gevşek göz kapağı cildini sıkılaştırmada da etkili olabilir.
Yara İzine İyi Gelen Yağlar
Özellikle biberiye yağı, kakao yağı gibi ürünlerin düzenli bir şekilde günlük uygulanması yara izlerinin iyileşmesine yardımcı olabilmektedir. Ancak bunun yanında yara izlerini korunması da gerekmektedir. Mikrop kapmaması ve iltihaplanmaması için dikkatli davranılması gerekmektedir.
Antibakteriyel Etkiye Sahiptir
Yaralarda, yanıklarda ve hatta vajinal enfeksiyon gibi durumlarda dahi kantaron yağı içeren merhemleri kullanmanın oldukça faydalı olduğu bilinmektedir.
Çay ağacı yağını aynı zamanda akne izlerinde de kullanabilirsiniz. İz olan bölgeyi yağlayın. Birkaç gün kullanımdan sonra aknenin tahriş ettiği izlerin ve kızarıklıkların bulunduğu bölgede farkları göreceksiniz.
Çay ağacı yağı bir antifungal olduğu için özellikle ayakların en büyük sorunlarından olan mantara da çare oluyor. Önemli cilt hastalıklarından siğillere karşı kullanıldığında olumlu etkiler gösteren bu bitkisel yağ, siğillerin yayılmasını önlemekle kalmıyor, aynı zamanda hızlıca iyileşmelerinde de önemli rol oynuyor.
Çay ağacı yağı egzama türündeki ciddi cilt sorunları için de iyi gelebilir; ancak doktor onayından sonra kullanabilirsiniz. Çay ağacı yağı sedef oluşumuna karşı doğal bir tercihtir. Tüm kaşıntı ve kızarıklık belirtilerini hafifletebilir.
Vajinal Kaşıntı için Nioli Yağı Kullanımı
Doğal ve uçucu bir yağ olarak tercih edilen Nioli yağı, tüketicilerin farklı amaçlarla kullanımına olanak sağlar. Özellikle kadınların sık sık yaşadığı vajinal enfeksiyonlarda iç çamaşırların daha hijyenik kalması için kullanılabilmektedir.
Çay ağacı yağı antifungal özelliği sayesinde vajinal mantar tedavisinde evde kullanılabilecek yöntemler arasında yer alır. Probiyotik takviyeler, mantar ve diğer vajinal mantar gibi enfeksiyonları önlemeye yardımcı olur.
Çay ağacı yağını haricen kullansanız bile, cilt sorunlarına karşı dikkatli olmanız gerekli çünkü yanma ve kızarma gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Bilhassa cildi hassas bir yapıya sahip olanlar ondan uzak durmalılar çünkü çay ağacı yağı sert yapıya sahip bir yağdır ve egzema sahipleri çok dikkatli olmalılar.
Çay Ağacı Serisi. Çay ağacı yağı, anti bakteriyel özelliğe sahiptir. Bu sebeple virüs ve bakterileri cilt yüzeyinden arındırarak daha steril bir cilt dokusu sağlıyor. Akne ve sivilce gibi cilt sorunlarında yeni oluşumları engellemek ve var olan sivilce, akne sorunlarının iyileşme sürecini hızlandırmaya katkı sağlıyor.
Genellikle 12 damla taşıyıcı yağa 1-2 damla çay ağacı yağı eklenmesi öneriliyor. Cilt üzerinde kullanılırken göz çevresinde dikkatli olunması gerekiyor. Göz çevresindeki deri oldukça ince ve hassas olduğu için bu bölgede kızarıklığa ve tahrişe neden olabiliyor.
Yağlı cilt tipine sahipsen hiç tereddüt etme. Çay ağacı yağı cildin yağ-nem dengesini düzenlediği için aslında yağlı ciltlerin rahatlıkla kullanabileceği bir içerik.
Cildiniz hassassa, çay ağacı yağını eşit veya daha fazla miktarda zeytinyağı, hindistan cevizi yağı veya badem yağı ile karıştırmak en iyisidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri