Çay ağacı yağı, oldukça yoğun bir ürün olduğu için cilde direkt kullanmak istenmeyen bazı cilt reaksiyonlarına neden olmaktadır. Bunun için bu ürünü farklı doğal ürünler ile seyreltip uygulamak ya da çay ağacı içeren cilt bakım ürünleri kullanmak gerekir.
Çay ağacı yağını doğrudan cilde sürmemelisiniz. Yağı zeytinyağı, hindistancevizi yağı veya badem yağı gibi başka bir yağ ile seyreltmek önemlidir. Her 1-2 damla çay ağacı yağı için 12 damla taşıyıcı yağ ekleyin. Ayrıca göz çevresine çay ağacı yağı kullanırken dikkatli olun.
Yüzünüze bu karışımı uygulayın ve 10 dakika bekleyin. Daha sonra ılık su ile cildinizi temizleyin.
Çay ağacı yağını tek başına ya da başka yağlarla birlikte kullanabilirsiniz. Yağı bir pamuğa döküp lekelerin üzerine uygulayabilirsiniz. Ayrıca çay ağacı yağı sivilcelerin kurumasına ve sönmesine de yardımcı olur. Bu yağı cildinize uygulayıp bir süre bekleyip ılık su ile yıkayabilirsiniz.
Göz çevresindeki deri oldukça ince ve hassas olduğu için bu bölgede kızarıklığa ve tahrişe neden olabiliyor. Toksik olması nedeniyle çay ağacı yağının ağız yoluyla alınması güvenli değil. Yalnızca cilt üzerine uygulanması ve gargara olarak kullanıldığında kesinlikle yutulmaması gerekiyor.
İlgili 29 soru bulundu
Saf çay ağacı yağı cilde veya saça zarar verebilir. Her zaman bir taşıyıcı yağ (örneğin, hindistancevizi yağı, badem yağı veya zeytinyağı) ile seyreltilmelidir. Genel bir kural olarak, her 1-2 damla çay ağacı yağı için 1 çorba kaşığı taşıyıcı yağ kullanılabilir.
ÇAY AĞACININ BAŞLICA FAYDALARI
– Antibakteriyel özelliklerinden dolayı ciltteki şişme ve tahrişlerin azaltılmasına yardımcı olur. -Cilt gözeneklerindeki yağı ve kiri temizleyerek arındırır. – Akne ve sivilce tedavisinin yanı sıra kırışıklıkların giderilmesinde de etkilidir.
Haricen kullanılır. Seyreltmeden direkt cilde uygulamayınız. Bileğinizde test ediniz. %100 tea tree (çay ağacı) uçucu yağı.
Yüzdeki tüyleri almak için lavanta yağı ve çay ağacı yağı kullanabileceğinizi söyleyebiliriz, ancak sonuçların görülmesi birkaç hafta sürebilir. Hücre yenilenmesini artırabilecek ve cildinizin parlamasını sağlayabilecek birçok vitamin ve besin içerir.
Cildiniz hassassa, çay ağacı yağını eşit veya daha fazla miktarda zeytinyağı, hindistan cevizi yağı veya badem yağı ile karıştırmak en iyisidir.
Antibakteriyel olarak kullanılan yağı, cilt lekelerini aydınlatıcı özellikleriyle temizlemenize katkı sağlar. Antiseptik özellikleri ile yağlı ciltler ve sorunları ile savaşan yağını birkaç damla su ile seyrelterek cilt tonu eşitlemesi tedavisinde kullanabilirsiniz.
Yaz aylarında insanların en çok güneş lekelerinden dert yandığını ifade eden Bulvar Aktar Müdürü Sibel Yasak, çay ağacı yağının lekelenmelere karşı çok faydalı olduğunu söyledi.
Çay ağacı yağı yağ bezesi oluşumunu kurutmak için de kullanılan bir yöntemidir. Ciltte oluşan iltihaplı yaraların temizliğinde kullanılabilir. Çay ağacı yağı siğil yayılmasını önleyerek bu önemli cilt sorunuyla savaşabilir. Çay ağacı yağı, zeytinyağı karışımı pamukla siğillerin üstüne sürülebilir.
Yağ doğrudan iç çamaşırına da damlatılabilir. Bu biçimde 1-2 damladan daha fazla kullanımı önerilmez. Yağın vajina ile doğrudan temasından kesinlikle kaçınılmalıdır, tahrişe neden olabilir.
Yağlı cilt tipine sahipsen hiç tereddüt etme. Çay ağacı yağı cildin yağ-nem dengesini düzenlediği için aslında yağlı ciltlerin rahatlıkla kullanabileceği bir içerik.
Bakterilerin oluşumunu önlemek için çay ağacı yağını duş öncesi koltuk altınıza sürebilirsiniz.
Çay Ağacı Yağının İçeriği Hakkında
Şampuan, tonik, losyon, duş jeli, krem gibi kozmetik ürünlerin içeriğinde sıkça kullanılan çay ağacı yağı, topikal olarak kullanılıp asla yutulmaması gereken bir yağdır. Çay ağacı yağı alırken katkı maddesi içermeyen, yüzde 100 doğal yağları tercih edin.
Çay Ağacı Yağı Nasıl Kullanılır? 50 ml soğuk sıkım taşıyıcı (baz) yağ içerisine 5-10 damla damlatıp karıştırın. Cilt bakımınız için vücudunuza masaj yaparak uygulayın. Bölgesel olarak kullanımı çok az miktarda alarak cilt sorunu üzerinde doğal çay ağacı yağı uygulanabilir.
Gözenekleri sıkılaştırmak için kullanılabilecek doğal yağlar arasında badem yağı, lavanta yağı, nane yağı, çay ağacı yağı, zeytinyağı ve hindistan cevizi yağı bulunur. Bu yağlar, cildi nemlendirirken, gözenekleri sıkılaştırmaya yardımcı olan antioksidanlar ve yağ asitlerini de içermektedir.
Gün içinde birkaç kez o bölgeye uygulayın ama ağzınıza kaçmamasına dikkat edin çünkü yenildiğinde zehirli olabilir! Bir başka uyarımız da dudaklarınızı nemlendirmeyi unutmayın çünkü çay ağacı yağı cildinizi kurutabilir.
Badem yağı, avokado yağı, çay ağacı yağı nemlendirici, besleyici ve onarıcı gücünü yüksek olan yağlar göz altı morluklarının tedavisinde kullanılır.
Çay ağacı yağı, cilt üzerindeki ödemi atma konusunda çok etkilidir. Özellikle de dudaklarda oluşan ödemi kısa sürede yok eder. Bu yağdan faydalanmak için; çay ağacı yağından birkaç damla alın ve çok az suyla karıştırın. Karışımı dudaklarınıza sürün ve 5 dakika kadar bekleyin.
Yağlı ciltlerde çay ağacı yağı kullanıldığında hem siyah noktalarda azalma meydana gelir hem de gözeneklerde sıkılaşma görülür. Ciltte meydana gelen küçük kesikler ve yaraların tedavisinin süresini hızlandırır. Ayak mantarı ve tırnak mantarının tedavisinde kullanılır.
Ciltteki kolajen üretimini destekleyen susam yağı, cildin esnekliğini sağlar. Susam yağı, kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltır. Cilt kuruluğu yaşayanlar da kullanabilir. Susam yağını uygulamadan önce mutlaka su ile seyreltiniz ve masaj yaparak uygulayınız.
Özellikle cilt sorunları tedavisinde ve sivilcelerde kullanılan doğal yağlardan olan çay ağacı, nemlendirici bir bariyer oluşturarak kaş gürleştirme ve kirpik uzatmaya yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri