Çaykur Çay Çiçeği Çayı, adının aksine çay çiçeğinden yapılmamaktadır. Özel üretim bir çay türüdür. İki yemek kaşığına bir tatlı kaşığı tomurcuk çayı harmanlanarak içilmesi tavsiye edilen bu çay, içimi yumuşak ancak aroması yoğun olan bir çaydır.
Hoş Aromalı Çaykur Çay Çiçeği 500 Gr Fiyatı
Daha sonra kaynayan suyun üzerinde 15 dakika boyunca ağzı kapalı bir biçimde demlendirdiğiniz ürünü, kısa süre içinde tadının değişmesine izin vermeden tüketerek bu lezzete erişebilirsiniz.
Bitki Çayı. (40 g)
Çay yaprakları kadar yoğun bir tada sahip olmayan Çay Çiçekleri lezzetli ve sakinleştirici bir içeceğe dönüşebilir. Dilerseniz çiçekleri demlediğiniz diğer çaylar ile birlikte de kullanabililrsiniz. Pu-erh çaylarında olduğu gibi yıllandıkça daha zengin ve yoğun bir lezzet sunarlar.
İltihap söktürücü etkisi vardır. Vücudu temizleyerek arındırırken aynı zamanda iltihapların da sökülmesini sağlar. İdrar yolu enfeksiyonlarında iyileştirmeyi hızlandırır. Ağız içinde oluşan yaraların oluşumunu önler.
Çay yapraklarının sürgün verdiği mevsimde, ilk filizleri ile toplanarak harmanlanan çay, filiz olarak bilinir. İçimi, taze yaprakların harmanlanmasından ötürü oldukça yumuşaktır. Demlenerek tüketilen çayın gerçek tadını alabilmek için kireçsiz su kullanılması tavsiye edilir.
İlgili 16 soru bulundu
Altınbaş Çayı
Çaykur'un en kaliteli çayıdır. Adını hasat zamanı çay bitkisinin en üstündeki ilk iki yapraktan alır. Altınbaşta sadece bu iki yaprak kullanılır. Çayın en kaliteli yaprakları en üstteki iki yaprağıdır.
Çaykur Çay Çiçeği 500 gr.
özel üretim bir çaydır. Günün her saati içmek için uygun olan bu çay, parlak rengi, deminin kalitesi, farklı lezzeti ve aroması ile alışkanlık oluşturur. Özellikle bu çayın beşte bir oranında tomurcuk çayı ile harmanlanması önerilir.
Çayı çiçeklere kullanmak istiyorsanız yapmanız gereken 5lt suya bir bardak demlenerek (koyu çay olması gerekiyor) bayatlamış çaydan bir su bardağı karıştırarak üç ayda bir kere vermeniz yeterli olacaktır.
Seçenekler: 200 gr97,25 TL/kg. 500 gr83,50 TL/kg.
Kapaklı bir sürahi içine 2 yemek kaşığı kuru nar çiçeğini ekleyin ve kaynayan suyu sürahiye boşaltın. Yaklaşık 8 dakika kadar demlenen bitki çayınızı süzerek bardaklara servis edin. Geçen 8 dakika içinde çayınızın rengi değişecek ve kırmızı bir renk alacaktır.
Çiçekleri, yaprakları, sapları ve tohumları yutulduğunda zehirli olduğundan (ve ayrıca hassas ciltleri tahriş edebildiğinden) bahçıvanlar yüksük otu ile ilgilenirken eldiven giymeli veya bakım yaptıktan sonra ellerini yıkamalıdır. Bununla birlikte, yüksük otunun tıbbi kullanım alanları da vardır.
Çaykur Çay Çiçeği Çayı, adının aksine çay çiçeğinden yapılmamaktadır. Özel üretim bir çay türüdür. İki yemek kaşığına bir tatlı kaşığı tomurcuk çayı harmanlanarak içilmesi tavsiye edilen bu çay, içimi yumuşak ancak aroması yoğun olan bir çaydır.
Kireçsiz içme suyu kullanılarak iyice kaynatılmalıdır. Kaynayan suya her bir kişiye göre bir kaşık Çaykur Tomurcuk çay atılabilir. Çayın içerisinde bergamot tadını sevmiyorsanız Çaykur'un diğer dökme çayları ile Çaykur Tomurcuk çayını harmanlayıp 15-20 dakika demlenmesinden sonra içebilirsiniz.
Yasemin çayı, yasemin çiçeklerinin toplanıp kurutulmasıyla elde edilir. Yasemin çayını hazırlamak için, 1 demlik kaynamış suya bu karışımdan 1 yemek kaşığı koyarak 5 – 10 dakika demlenmesini beklemek yeterli olacaktır.
Çay keyfi yapıldıktan sonra mutlaka çaydanlıklarımızda posası kalır . Bu posayı çöpe dökmek yerine herhangi bir kapta biriktirin. Bitkinizi toprağına karıştırın. Bitkinizin toprağını havalandıran çay posası ayrıca bitkinize doğal bir gübre sağlayacaktır.
Çay posası, bitkilere doğal gübre olmaktadır. Birkaç öğünlük çay posasını bir kapta biriktirin ve saksı büyüklüğüne göre posaları dağıtın. Bitkilerin köklerine dağıtılan çay artıkları, toprağın böceklenmesini ve kurumasını önlemektedir. Bu yöntemi haftada 1 defa deneyebilirsiniz.
Yenilebilir çiçek isimleri arasında menekşe, amber çiçeği, lavanta, gül, kabak çiçeği, papatya, karahindiba, amber çiçeği, hanımeli ve Latin çiçeğini sayabiliriz.
YAPRAK GÜZELİ BİTKİSİ ÇİÇEK AÇAR MI? Yaprak güzeli bitkisi hem bu isim üzerinden hem de kolyos bitkisi olarak Türkiye'de yaygın şekilde bilinmektedir. Özellikle yaprakları üzerinden büyük bir beğeni toplayan bitki, aynı zamanda çiçek açma özelliğine sahiptir.
Seçenekler: 200 gr94,50 TL/kg. 500 gr88,60 TL/kg.
Çiçek açan çay olarak da bilinen Chado Blossom Yeşil Çayı, yasemin ve gül çiçeklerinin yeşil çay yapraklarına sarılıp dikilmesiyle üretiliyor, sıcak suya bırakıldıktan bir süre sonra ise çiçek açıyor. Hem çiçek aromalı tadıyla hem de kokusuyla büyüleyecek bir çaya hazır olun.
Ülkemizde Rize ili çay üretiminin %85'ni karşılar. Çaykur Rize Çayı Türkiye'nin en kaliteli siyah çayları arasında ilk sırada yer alır. Hindistan ve Çin çayları ise dünyanın en iyi çaylarıdır.
Çin'de Da Hong Pao adıyla anılan çay bitkisinden dünyanın en pahalı çayı yapılıyor. Bu çay, ağırlığının 30 katı altın değerinde. 2002'de zengin bir müşteri, Çin'de yetişen efsanevi Da Hong Pao çayının 20 gramı için 28 bin dollar ödemişti.
En iyi çay demleme tekniği için çay suyunun asla bekletilmemiş olması önem taşır. Mineral açısından zengin sularla demlenen çayın kokusu, berraklığı ve rengi mükemmelleşir. Çay suyunu 10 saniye gibi kısa bir süre kaynatmanız yeterlidir. Kaynayıp soğuyan su ile çay demlemeyin, çaya bulanık ve acı bir tat verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri