Lisansüstü öğreniminde, öğrencinin bir dersten başarılı sayılabilmesi için, yarıyıl sonu başarı notunun en az CC olması gerekir. CC şartlı geçer yarıyıl sonu başarı notu olup, not yükseltmek için bu notların alındığı dersler eğitim öğretim süresi içinde tekrar edilebilir.
Koşullu geçer harf notlu dersi yoksa, Ders Seçim (Ekle-Sil) Otomasyonunda yer alan CC ve üzeri harf notu aldığı dersleri tekrar alabilecektir. Ders seçim işlemlerini, Ders Seçim (Ekle-Sil) Otomasyonundan 27 Kasım 2020 tarihi saat 17.00'a kadar yapabilecektir.
Alttan dersi olan ve/veya üst dönemden ders alabilme koşulunu sağlayan öğrenciler, mevcut dönem derslerinin kredi/AKTS miktarının yarısı kadar fazla ders seçimi yapılabilir. Örneğin; dönem AKTS miktarı 30 ise bu miktarın yarısı kadar daha ders eklenerek toplamda AKTS miktarı 45 AKTS ye kadar çıkarılabilir.
Öğrenciler bir dönemde sadece bir Üniversite Seçmeli Dersine(ÜSD) kayıt yaptırabilir. Öğrenci bilgi sisteminde; daha önceden başarısız olduğu ders, alttan ders olarak görünüyorsa öncelikli olarak alttan dersi almalıdır. İkinci ÜSD dersini takip eden dönemde alması gerekir.
Öğrencinin not ortalaması koşullu geçmede en kritik belirleyicidir. İlgili fakültenin belirlediği ortalama puan sınırının üzerinde olunduğu takdirde koşullu geçme işlevsel bir hale gelmektedir. Ancak not ortalaması dönem ile sınırlı değildir. Mezun olurken genel not ortalaması da bu sınırın üzerinde olmalıdır.
İlgili 45 soru bulundu
AÖF final sonuçlarının belli olmasıyla öğrencilerin harf notları açıklandı. AÖF ara sınav ve dönem sonucu ortalamasına göre AA, AB, BA, BB, BC, CB,CC harf notuna sahip adaylar o dersi başarıyla tamamladı. Ancak CD, DC ve DD Harf notları ise koşullu geçmeyi ifade eder.
-Güz Döneminde CD-DC-DD notlarınız varsa ve genel not ortalamanız 2,00'nin altında ise bu derslere koşullu geçme uyarısı yapılır. Buradaki koşul, Bahar Dönemi sonunda genel not ortalamanızın 2,00 ve üzerinde olmasıdır.
Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor. 6 DERSTEN KALINCA SINIFTA KALINIR MI? Alt sınıflardan kalınan derslerle birlikte toplamda 6 dersten kalan kişiler de sınıfta kalır.
Derslere girdikten sonra dönem sonu sınavına girerek başarılı olmalısınız. Eğer geçer not alırsanız o dersi vermiş sayılırsınız. Ancak tekrar kalırsanız yine büt sınavına girebilirsiniz. Alttan aldığınız dersleri vermeden mezun olamazsınız.
Seçmeli derslerden kalırsan tekrar almak zorunda değilsin mesela ama ortalamanı düşürür. Zaten sınıf tekrarı da kalınan derse göre değil ortalamaya göre oluyor.
Genel not ortalaması 2.00'nin altında olan öğrenciler, üçüncü yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olsa dahi üst yarıyıllardan ders alamazlar. Bu durumdaki öğrenciler, yalnız alt yarıyıllardan alamadıkları, başarısız oldukları ve başarısız olduğu yarıyıllardaki şartlı başarılı olduğu dersleri alırlar.
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
2. dönem kaldığın dersi 1. dönem veremezsin. Seneye aynı şekilde 2. dönem alttan alabilirsin.
Final harf notu CC ve üzeri olanlar bütünleme sınavına giremez. FİNAL SINAV NOTU CC VE ÜZERİ OLAN BİR ÖĞRENCİ NOT YÜKSELTMEK AMACIYLA VEYA BAŞKA BİR AMAÇLA BÜTÜNLEMEYE GİRERSE, SINAV EVRAKI DİKKATE ALINMAZ.
Derslerin çakışması durumunda, öncelikle çakışan önceki yarıyılların devam koşulu yerine getirilmemiş dersleri, devam zorunluluğu şartı ile alınır. Tekrarlanan ve çakışan derslerin devam koşulu yerine getirilmiş ise, o ders ile bulunulan yarıyıldaki çakışan ders birlikte alınabilir.
Bir öğrencinin alttan en fazla 3 dersi olmalıdır. 3 dersten fazla alttan ders alan öğrencilerimiz aştığı her ders için 1 dönem dersini alamaz. Sayı fark etmeksizin öğrenci alttan aldığı derslerden devamsızlıktan kalmışsa ve programda dönem dersiyle çakışma varsa, dönem dersini alamaz.
Tek dersi nedeni ile mezun olamayan öğrenciler tek ders sınavından başarı sağladığı takdirde mezun olabilirler.
Yan Dal Yapmanın Genel Koşulları Nelerdir? - Öğrencinin alttan dersi olmamalıdır. - Üçüncü yarıyılda yapılacak yan dal başvurularında öğrencinin not ortalaması en az 3,50/4,00; beşinci yarıyılda yapılacak yan dal başvurularında öğrencinin not ortalaması en az 3,00/4,00 olmalıdır.
Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar. Bu öğrenciler Genel not ortalamalarını 2.00'ye yükseltene kadar sınıf tekrarı yaparlar.
Öğrenciler maksimum üç tane başarısız dersleri olduğunda sorumlu olarak sınıf geçebiliyorlar.
Ortaöğretim sınıf geçme yönetmeliğini okuduğumuzda lisede kaç zayıfla sınıfta kalınır sorusunun cevabını, yıl sonu başarı puanı 50 den aşağı olanlar veya bir dönemde 3 dersten fazla zayıfı olanlar ve toplamda 6 dersten fazla zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yaparlar.
CC Kaç Puan? CC harf notunun rakamsal olarak karşılığı 65-74 puana denk gelir. Bu puanı alan öğrenciler sınavına girdikleri o dersten geçer not almış kabul edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri