CE SINIFI EHLİYET HANGİ ARAÇLARI KULLANAMAZ? CE sınıfı ehliyete sahip kişiler yukarıda sayılan araçlar haricindeki – yani B, BE, B1, C, C1, C1E, F ve M sınıfı araçlar – haricindeki araçları kullanamaz. CE sınıfı ehliyete sahip kişi; D, D1, DE, D1E ve G sınıfı ehliyet ile kullanılabilecek araç tiplerini kullanamaz.
CE sınıfı ehliyet ile kamyon, Tır, otomobil, minibüs, kamyonet ve 14 kişiye kadar yolcu taşıyan araçlar kullanabilir. 14 kişiden fazla yolcu araçlar sadece D sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler kullanabilir.
CE ehliyet sınıfı; C sınıfı sürücü belgesiyle kullanılan araçlara takılan ve yüklü azami ağırlığı 750 kg'yi geçen römork ve yarı römorktan oluşan birleşik araçları kullanmaya yetki veren ehliyettir. Bu ehliyet, “yeni tır ehliyeti” olarak da bilinir. CE sınıfı ehliyet yaş sınırı 21'dir.
C sınıfı ehliyete sahip kişiler 14 kişiden fazla yolcu taşıyabilecek olan araçları kullanamaz. Otobüsler 14 yolcudan fazlasını taşıyabileceği için, C sınıfı ehliyete sahip olan kişiler otobüs kullanamaz.
CE Sınıf Ehliyet Bilgileri
"CE" sınıfı sürücü belgesi C sınıfı sürücü belgesiyle kullanılan araçlara takılan ve azami yüklü ağırlığı 12000 KG'ı geçen römork veya yarı römorktan (TIR) oluşan birleşik araçları kullanacaklara verilir.
İlgili 41 soru bulundu
CE sınıfı ehliyet ile kamyon, Tır, Otomobil, traktör, minibüs, kamyonet ve 14 kişiye kadar yolcu taşıyan araçlar kullanılabilir. 14 kisiden fazla yolcu taşıyan araçları sadece D sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler kullanır.
Tır kullanabilmek istiyorsanız öncelikle Otomobil Ehliyeti (B sınıfı), ardından Kamyon Ehliyeti (C sınıfı ehliyet) almanız gerekiyor. C sınıfı ehliyetle Kamyon kullanabiliyor, ancak Tır kullanamıyorsunuz. Tır kullanabilmek için ise C sınıfı ehliyet aldıktan sonra CE sınıfı ehliyet almanız gerekiyor.
C sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır konusu sürücüler arasında yaygın olarak merak edilen konular arasında yer alıyor. C ehliyet sahibi kişiler çekici veya kamyonları kullanabiliyor. Taşınılan yükün en fazla 750 kg olması şartı aranıyor.
22 yaş ve üzeri herkes için gerekli şartlara uyulduğu taktirde ise verilmektedir. D1 Sınıfı Ehliyet Almanın Şartları Nelerdir? - M, A1, A2, A, B1 ehliyet almak için B sınıfı olması gereklidir. - Ancak B, BE, C1, C1E, C, CE sınıfı ehliyete sahip olanlar sınava direkt olarak girebilirler.
Uzman Eğitmen kadromuz ile Operatörlük Belgelerinizi hızlıca almanızı sağlıyoruz. G Sınıfı Beton Mikseri Ehliyet ve Operatörlük Belgesi; Beton Mikseri İş Makinasını kullanacaklara verilir.
Kamyon, tır ve çekici gibi araçları kullanabilmek için gereken C sınıfı sürücü belgesi halk arasında kamyon ehliyeti olarak da biliniyor. C sınıfı sürücü belgesine sahip kişiler aynı zamanda M, B, B1 ve F sınıfına giren araçları da kullanabiliyor.
Detaylı bakacak olursak C sınıfı ehliyeti edinmiş kişilerin kullanabilecekleri araçlar şu şekilde sıralanmıştır: Motor bisiklet. Çekici. Otomobil.
B Sınıf Sürücü Belgesi
Otomobil ve kamyonet kullanacakların alması gereken ehliyet sınıfında bulunuyor. B sınıfı sürücü belgesi sahipleri, aynı zamanda M, B1, F sınıfına dahil olan araçları da kullanabiliyor.
Bu araçlar otomobil, 4 tekerlekli motosiklet, traktör ve azami yüklü ağırlığı 4250 kilogram olan birleşik araçlar olarak sıralanır. B sınıfı ehliyet, ülkemizde en fazla sahip olunan ehliyet sınıfıdır. B sınıfı ehliyete sahip iseniz aşağıdaki sınıflara ait tüm araçları kullanma iznini elde edersiniz.
D Sınıfı Sürücü Belgesi
B sınıfı ehliyetiniz Tır kullanabilmek için Önce C sonra CE sınıfı ehliyet almak gerekir.
OTOBÜS EHLİYETİ (D Sınıfı Ehliyet)
D SINIFI EHLİYET HANGİ ARAÇLARI KULLANIR? D sınıfı ehliyete sahip olan kişilere özel kullanılabilen araç otobüstür. Lakin D sınıfı ehliyet sadece otobüsü kapsamamaktadır. D sınıfı ehliyet ile; B, B1, D1, F ve M sınıfı ehliyet ile kullanılabilen araçlar da kullanılabilmektedir.
D1 sınıfı belgeye sahip sürücüler hangi araçları kullanabilir? Minibüs kullanacakların alması gereken ehliyet sınıfıdır. Araçların 16+1 kişi yolcu sınırı vardır. Yaş sınırı 21'dir ve en az B grubu ehliyet olması gerekmektedir.
M, A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yılda bir değişecek, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgeleri ise 5 yıl süreyle geçerli olacak şekilde düzenlenmektedir.
G Sınıfı Çöp Kamyonu Ehliyet ve Operatörlük Belgesi; Çöp Kamyonu İş Makinasını kullanacaklara verilir.
C sınıfı ehliyet sahipleri otomobil dışında traktör, kamyonet ve kamyon kulanabilmektedirler fakat bu sınıf ehlyet ile tır ve römorklu çekiciler kullanılamamaktadır. C sınıfı ehliyet sahipleri D sınıfı araçları kullanabilmek için direksiyon sınavına girmek zorundadırlar.
B sınıfı ehliyet ile motorlu bisiklet, traktör, dört tekerli motorsiklet, kamyonet ve araba kullanılabilir. Ruhsatta otomobil olarak geçen bir aracınız varsa ve bu araç 6 tekerliyse bu aracı B sınıfı ehliyetiniz ile kullanabilirsiniz.
C sınıfına ait olan ehliyetle kamyon ve çekiciler kullanılmaktadır. C1 sınıfına ait olan ehliyetle ise 7,5 tona kadar olan kamyon ve çekiciler kullanılabilmektedir. C1E sınıfına ait olan ehliyetlerle ise 12 tona kadar olan kamyon ve çekicileri kullanmak mümkün olmaktadır.
Fabrikaya Hyundai H100 açık kasa kamyonet alacağız. Bildiğim kadarıyla arka tarafta yanyana ikişer tekerlek olmasına rağmen tek dingilli olduğu için B sınıfı ehliyet yetiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri