Çekilen aracın bulunduğu otoparka gittiğinizde çekici ücreti ve otopark ücretini ödedikten sonra araç çekim belgesi alarak aracınızı götürebilirsiniz. Şirket araçları için, şirketin imza sirküsü ve kimliğiniz ile birlikte giderek aracı otoparktan alabilirsiniz.
Yakın bölgedeki uygun olan otoparka çekilen aracınızı kimliğinizle giderek kolay bir şekilde cezanızı ödedikten sonra alabilirsiniz. Aynı zamanda geçmiş yıllara ait başka borcunuz veya cezanız olduğunu da görüp ödemesini yapabilirsiniz. Otoparktan aracınızı almaya giderken muhakkak araç sahibinin gitmesi gerekir.
Araç şirket üzerine kayıtlıysa şirket imza sirküleri bulunan kişiler araçları teslim alabiliyor. Otoparka gitmeden kullanıcıların kimlik belgeleri ile Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Ceza İşlemleri Büro Amirliği'ne gitmeleri gerekiyor. Oradan alınan çıkış belgesi ile otoparktan araçlar teslim alınabiliyor.
Yediemin otopark ve araç çekme ücretlerine yüzde 50 ila 67 zam yapılmasına karar verildi. Bu kapsamda, araç çekme ücretinin 400'den 630 liraya, 5 kilometreye kadar olan mesafede özel taşıma ücretinin 400'den 630 liraya, ilave kilometre ücretinin ise 15'ten 25 liraya yükseltilmesi kararlaştırıldı.
Çekilen aracınızın SMS üzerinden takip etmek mümkün. Park, boşluk, araç plakası yazarak 1550 üzerinden bilgi alabilirsiniz. Gelen SMS içerisinde otopark bilgisi, otopark ücreti ve çekilme nedenine ilişkin detaylar iletiliyor.
İlgili 43 soru bulundu
Zabıta Amirliklerine ihbarda bulunmak için Alo Zabıta Hattını (153) arayabilirsiniz.
UKOME toplantısından yediemin otopark ve araç çekme ücretlerine yüzde 50 ila 67 oranında zam kararı çıktı. Böylelikle araç çekme ücreti 400'den 630 liraya; yediemin otopark günlük ücreti ise otomobillerde 40'dan 60 liraya çıktı.
Çekilen aracın bulunduğu otoparka gittiğinizde çekici ücreti ve otopark ücretini ödedikten sonra araç çekim belgesi alarak aracınızı götürebilirsiniz. Şirket araçları için, şirketin imza sirküsü ve kimliğiniz ile birlikte giderek aracı otoparktan alabilirsiniz.
Aracın çekme belgesi var ve bu belgenin iptal edilmesi için gerekli işlemler yapılmamış ise aracın trafiğe çıkması yasaktır. Eğer çekme belgeli araç trafiğe çıkarılırsa araç sahibine ceza kesilir. Trafikte çekme belgeli araç kullanmanın cezası ise 2023 yılının güncel ceza tutarlarına göre 4.064 TL'dir.
Otomobil ücretleri 1-3 saat 48 TL, 3-6 saat için 66 TL, 6-12 saat için 81 TL ve12-24 saat için 114 TL, Motosiklet için 0-1 saat arası 15 TL, 1-3 saat arası 20 TL, 3-6 saat arası 26 TL ve 6-12 saat arası 32 TL oldu. Motosikletler için aylık katlı otopark ücretiyse 312 TL.
Alınan izin veyahut ruhsatta belirtilen faaliyet konusu dışında faaliyet gösteriilmesi durumunda ise araç 30 gün ; alınan izinde belirtilen çalışma bölgesi dışında faaliyet gösterilmesi halinde ise 15 gün süreyle araç trafikten men edilebilecektir.
Karayolları Trafik Kanunu düzenlemesi uyarınca sürücünün trafik kurallarını ihlali dolayısıyla sürücüye ilgili cezaların verilmesinin yanında araç sahibine de cezai işlem uygulanmaktadır. Alkollü olarak araç kullanan kişiye ceza verilirken araç sahibine bu alkolden ötürü ceza verilmesi pek görülmez.
Alkolmetre ile yapılan ölçüm sonrası yasal alkol sınırını geçen sürücülerin araçları trafikten çekilir. Ancak araç, sürücünün de belirlediği ve araç türü için geçerli sürücü belgesi olan bir başka sürücüye Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından teslim edilebilir.
Çekme belgeli araçların satışı sadece noter aracılığı ile yapılabilir. Araç noterlikte satıldıktan sonra tescil belgeleri Trafik Şube Müdürlüğü'nden alınır. Son olarak aracın muayenesi yapılır ve araç satışı tamamlanır.
"Banka ve şahıs alacaklarından dolayı yakalamalı ve hacizli araçları bulunan vatandaşlar, yarından itibaren en yakın icra dairesine gidip, talep formlarını, dilekçelerini doldurduktan ve yediemin otopark ücretini ödedikten sonra araçlarını gelip teslim alabilirler. Başka hiçbir ücret ödemeden araçlarına kavuşabilirler.
Çekme belgesine sahip olan bir araç çeşitli sebeplerden dolayı aracın trafikten çekilmiş olduğu anlamına gelmektedir. Çekme belgeli araçların çoğu kaza sonucu kullanılamaz hale geldikleri için trafikten çekilir.
Çekme kararı trafik görevlilerinin kanaatinde olacak ve aracın plakası ile ihlal durumu görüntülenecek. Bu kayıtlar uygun ortamlarda muhafaza edilecek. Aracın çekimi esnasında sahibinin gelmesi halinde ödenecek ceza karşılığında araç teslim edilecek. Araç sürücüsünün çekici üzerinde seyahat etmesine izin verilmeyecek.
EGM sayfası üzerinden de plaka ve araç bilgileriyle park cezaları çıkarılabilir. Park cezası sorgulaması bu şekilde de yapılabilir. Banka hesaplarından mobil bankacılık ya da internet bankacılığıyla araca ait cezaların ödemesi hemen yapılabilir. İndirimli şekilde yanlış park kaynaklı cezaların ödemesi tamamlanır.
Yediemin'deki aracın otopark ücreti kamuya ait.
Karayolu Trafik Yönetmeliği 119. Maddesinde de açıkça görüldüğü üzere; başka araçların giriş çıkışının engellenmiyorsa, toplu taşıma araçlarının duraklarına 15 metre mesafede, dönüşlerde, ikinci sıra park ederek trafiğin akışı engellenmiyorsa o araç çekilemeyecektir.
Çekme belgesinin kaldırılabilmesi için araca geçici trafik sigortası yaptırılarak TÜVTÜRK üzerinden muayene alınması gerekmektedir. Muayene sonrasında TÜVTÜRK'ten alınan “Araç Tespit Raporu”, ruhsat yerine geçmektedir. Zorunlu trafik sigortasının yaptırılmasının ardından noterden ruhsat çıkarılmaktadır.
Diğer hizmetler için alınacak ücretler ise 2022 yılı için belirlenmiş ücretler üzerinden hesaplama yapılarak belirlenmiştir. Tarife ile hacizli olmayan taşınır mallar ayrı bir kalem olarak düzenlenmiş, bu malların muhafaza ücreti tüm bölgeler için malın hacmi/m3 fiyatı üzerinden m3 başına 3.-TL olarak belirlenmiştir.
250 TL'DEN 400 TL'YE ÇIKTI
Alınan kararla, park yasağı halinde çekme ücreti ve park yasağı dışında 5 kilometreye kadar özel taşıma ücreti 250 liradan, yüzde 60 zamla 400 liraya çıkmış oldu.
Aracın çekileceği nokta ile otopark arasındaki mesafenin 30 km'ye kadar olan kısmında yukarıdaki ücret tarifesi uygulanır. Aracın çekileceği nokta ile otopark arasındaki mesafenin 30 km'yi aşması halinde, 30 km'yi aşan her kilometre başına 3,25 TL ek çekici ücreti uygulanır.
Evin önüne, garaj önüne park eden araç nasıl çektirilir diyorsanız bunları da 155'i arayarak hemen bildirin ve aracın çekilmesini isteyebilirsiniz. Kolluk kuvvetleri en kısa sürede araç hakkında gerekli işlemleri gerçekleştireceklerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri