Altın ve çelik takılar herhangi bir şekilde kararma yapmazlar.
Altın ve çelik ürünler yapıları gereği kararma yapmaz.
Çelik takıların genellikle çevresel faktörlere bağlı olarak kararır. Ter, parfüm, losyon ve saç spreyi gibi kimyasallar, çelik takıların matlaşmasına hatta kararmasına neden olabilir. Aynı zamanda, kalitesiz çelik takıların havadaki oksijenle teması da çelik takı kararmasına neden olabilir.
Kaplama Kalitesine Göre EVET
Çelik takıların kararması, takının kaplamasının soyulması nedeniyle de olabilir. Bazı ucuz çelik takılar, gümüş veya altın kaplama ile üretilmektedir.
Çelik takılar, diğer metallere göre daha dayanıklı ve korozyona karşı dirençli olduğu için kararmazlar. Korozyon, metallerin oksitlenmesiyle oluşan bir yıpranmadır ve çelik takılar korozyonun etkilerinden korunmaktadır.
İlgili 27 soru bulundu
Takı dünyasının en sağlam metallerinden biri olan çelikte böyle bir risk bulunmuyor. Çelik günlük hayatta karşımıza çıkabilecek su, toz ve iklim koşullarına karşı ilk günkü gibi sapasağlam dururken sağlığınıza da hiçbir zarar vermiyor.
Çelik takı ile banyo/duş alınır mı? Çelik takılar ile duş almanızda bir sakınca yoktur. Takılarınız altın, gümüş, platin, paladyum, paslanmaz çelik veya titanyum ise duş almanız bir problem yaratmaz. Bakır, pirinç, bronz veya diğer kalitesiz metaller cildinizi yeşile çevirebileceğinden duşa girmemelisiniz.
Bu nedenle insanlar altın ve gümüş madenlerinden yapılan takılar dışında, kararma yapmaz çelik takılar kullanmaktadır. Bu çelik takılar genellikle 301, 304, 304L, 316L kalitelerinde çelik kullanılmaktadır. Bu çeliklerin en kalitelisi ise, kararma, solma, paslanma ve bozulma özellikler olmayan 316L kalite çeliktir.
Çelik takıların en önemli özelliklerinden biri, paslanmaz ve kararma yapmaz olmalarıdır. Bu takılar genellikle 301, 304, 304L, 316L kalitelerinde çelikten üretilmektedirler. En kaliteli çelik ise, kararma, solma, paslanma ve bozulma özellikleri olmayan 316L kalite çeliktir.
Paslanmaz çelik malzemeden üretimi yapılan küpe, kolye, yüzük, bileklik, alyans gibi takılar içeriğinde tercih edilen maddeler sayesinde kararmayan yapıya sahiptir. Paslanmazlık özelliği kromdan gelen çelik aksesuarların aynı zamanda sağlık için de faydalı olduğu gözlemlenmiştir.
Tercihen havuz ve denize girerken takılarınızı çıkartmak önerilir. Fakat altın ve çelik içeren takılar suyla temasta tepkimeye girmezler.
Yani Stainless Steel takı modelleri normal kullanım koşullarında hiçbir şekilde kararmaz. Stainless Steel malzemesi oksitlenmeye ve kararmaya karşı dayanıklı bir malzemedir.
İçeriğindeki krom, Çelik takıların en önemli paslanmazlık özelliğidir. Çelik takılar ile denize havuza girebilir, duş alabilirsiniz.
Çelik takısının en önemli özelliği uygun fiyata alabilme şansınızın olabilmesidir. Üstelik çelik takı kullanım koşulları diğer materyallere göre daha kolaydır. Denize girildiği zaman bozulma yapmaz. Üstelik kişinin terinden etkilenmez ve dolayısıyla kararmaz.
Bir kase sıcak suya bir çay kaşığı tuz, iki çay kaşığı sirke ve bir çay kaşığı toz deterjan eklenir. Çelik tencere bu karışıma batırılır ve beyaz bir bez yardımı ile silinerek parlatılır. Bir kaba bir miktar su ve bir çay kaşığı karbonat eklenır. Çelik tencere bu karışıma batırılır ve bir bezle silinerek parlatılır.
Çelik, geri dönüştürülebilir bir malzeme olduğu için, bu takıların üretimi ve kullanımı çevreye daha az zarar verir. Çelik takılar, şıklık, dayanıklılık ve çevre dostu olma özellikleriyle her zaman tercih edilir. En sevdiğiniz takının kararması nasıl bir duygu çok iyi bilirim.
Çelik takılar, dayanıklılık ve ekonomik açıdan daha iyi bir seçenek olabilirken , gümüş takılar daha geleneksel bir görünüm ve daha ayrıntılı tasarımlar sunar. Sonuç olarak, takı seçiminizi, kişisel stilinize, bütçenize ve hangi özelliklerin sizin için daha önemli olduğuna bağlı olarak yapmanız en iyisi olacaktır.
Gümüş takıların en büyük dezavantajlarından biri kararmalarıdır. Bir gümüş yüzüğe ne denli özenle bakılırsa bakılsın zamanla kararmasını engellemek oldukça zor hatta imkânsızdır, oysaki çelik kararmaz ve bu da çelik yüzüklerin tercih edilmesinde önemli rol oynayan etkenlerden biridir.
Çelik ve gümüş takı arasındaki farkı anlamak için bazı küçük detaylara dikkat edebilirsiniz. Bu detaylar şu şekilde sıralanabilir: Gümüş, değerli bir maden olduğu için altın madeni gibi ayara sahiptir. 800, 900 ve 925 rakamları gümüşe ait ayar numaralarıdır. Çeliğin ayarı bulunmaz.
Çelik kolyeler, paslanmadıkları için oldukça kullanışlı aksesuarlardır. Altın ve gümüş gibi kolyelere alternatif olarak geliştirilen bu tasarımlar hem iltihap yapmayıp hem de vücutta herhangi bir alerjen etki göstermez. Öte yandan suya dayanıklı oldukları için de sıklıkla kullanılır.
Rodyum aşınmama özelliği olan bir metaldir. Madencilikte kullanılan bu metal, takı sektöründe duyulan ihtiyaç ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte bizlere kararmayan takılar elde etmemizi sağlamıştır. Yani aradığımız özellik takının rodyum kaplama olmasıdır.
Görüntünüzü en şık hale getirecek olan ürünlerden bir tanesi ise 316L Paslanmaz çelik bileklikler yapıları gereği kesinlikle kararmaz, solmaz, yıpranmaz uzun süreli kullanıma uygundur.
Altın kaplama, beyaz altın ve çelik ürünler ise kullanılmamalıdır.
Yüksek kaliteli çelik, gümüş kaplama bileklik. Kararma yapmaz, uzun yıllar boyunca rahat kullanım garantisi vardır. Sıvı teması ile paslanma asla yapmaz. Denize girilebilir, deformasyona uğramaz.
Her iki malzemenin de kendine özgü avantajları bulunmaktadır. Çelik küpeler daha dayanıklı ve daha uygun fiyatlıyken, gümüş küpeler daha estetik bir görünüme sahiptir. Ancak, çelik küpe mi gümüş küpe mi tercih edeceğiniz tamamen sizin kişisel zevkinize ve bütçenize bağlıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri