Çelik kapıları boyarken akrilik boya tercih edilebilir. Akrilik boyalar çelik kapı boyama işleminde daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır. Çelik kapı boyası kolay bulunan bir seçenek değil. Eğer çelik kapı boyası bulup temin edebilirseniz en iyi seçenek budur.
Bianca Stella ile çelik kapı, Amerikan panel kapı, ahşap, PVC pencere ve kapılarınızı kolayca yenileyebilirsiniz. Evinizde uzun süreli tadilata ve kırıp dökmeye gerek. kalmadan tasarruflu bir dönüşüm yaratmak.
Zımpara yapmadan boya yapmak için astar çekilmesi gerekir. En doğru astar, boyanız ile aynı cins olan astardır. Bir mobilyayı akrilik boya ile boyamak istiyorsanız akrilik astar, yağlı boya ile boyamak istiyorsanız sentetik astar, selülozik boya ile boyamak istiyorsanız selülozik astar kullanmak doğrudur.
Çelik kumlandıktan sonra önce astar boyası, atılmalı daha sonra asıl boya yapılmalıdır. Boya özellikleri ve kalınlıkları son derece önemlidir. En uygun metod Airless boya makinelerinin kullanılmasıdır. Boya makineleri boyayı hava ile karıştırmadan yüksek basınçla çelik yüzeye yapıştırır ve Çeliğin kalitesini arttırır.
Tamamen havalandırılmış galvanizli çelik yaklaşık iki yıldır hizmettedir ve tamamen çinko patina (küfü) olarak bilinen korozyon ürünlerinden oluşmuş koruyucu tabaka ile kaplanmıştır. Bu Patina mükemmel boya yapışma sağlayan çok dayanıklı ve küçük parçacıklar halinde aşınmış yüzeyi vardır.
İlgili 42 soru bulundu
Çelik kapıları boyarken akrilik boya tercih edilebilir. Akrilik boyalar çelik kapı boyama işleminde daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır.
6 adet kapıya kaç kilo boya gider? 1,5-2 kg boya ile 6 adet kapıyı rahatlıkla boyayabilirsiniz. 1 litre boya ile kaç kapı boyanır? 1 litre boya ile 2 veya 3 kapı boyayabilirsiniz.
Pencere ve Kapılar
3. ve 4. kat boyama isteğinde beyazın zıttı olarak görülebilen koyu ahşap renginin varyasyonu dikkate alınmaz. 1 kg yağlı boya ile kaç kapı boyanabilir sorusunun cevabı farklı olduğu için sadece 2 veya 3 kapı boyanabilmektedir.
Eğer kabzanın pin yerlerindeki eğime uygun olan eğimde bir sert malzeme ile zımpara bloğu yapılmazsa bu sefer kabzanın geometrisi bozulabilir ya da fazla küçük bir obje kullanılırsa pinlerin çevresini kabzanın doğal akışından farklı bir hale getirirsiniz.
Paslanmaz çeliğin iyi boyanması için, ürünün alınması ve dolayısıyla korozyon gibi olumsuz etkilerden kaçınmak için ürünün hazırlanması gerekir. Daha sonra metalin kimyasal aşındırma işleminden sonra iyice durulanarak temizlenmesi tavsiye edilir ve küçük yüzeylerden bahsedersek fırçalanabilir.
Kötü bir görüntü olan çelik kapıların paslanması sanıldığının aksine oldukça kolay bir şekilde temizlenmektedir. Paslanan çelik kapıları temizlerken suyun ılıktan biraz daha sıcak olmasına özen gösterilmesi, kirlerin daha çabuk çıkmasını sağlar. Bulaşık deterjanı ya da çamaşır suyu içe ovalayarak çıkarılabilir.
Kapı Boyası Sıkça Sorulan Sorular
%9 indirimle M1 Art Beyaz Su Bazlı Panel Kapı Boyası 3 kg 220 TL'ye, %8 indirimle Bianca 2.5 lt Pvc Kapı Boyası 1.091 TL'ye, %8 indirimle BİANCA PANEL KAPI BOYASI 0,75LT SU BAZLI 269 TL'ye, %29 indirimle Marshall Panel Kapı Boyası Beyaz 0,75 Lt 171 TL'ye sahip olabilirsiniz.
1 lt. Bianca Stella Boya ile 10 – 12 m² alanı çift kat boyayabilirsiniz. Boya uygulaması öncesi ve sonrası nelere dikkat etmek gerekiyor? Boya uygulaması öncesi ve sonrası dikkat etmeniz gereken önemli detaylar için tıklayın.
1 Litresi İle Uygulama Şekli Ve Zemine Bağlı Olarak 16 - 20 M² Alan Tek Boyanır. Ağzı Açılmamış Orjinal Ambalajında Oda Sıcaklığında 2 Yıldır.
Piyasadaki bazı boyalar, özellikle metal kapılar için formüle edilmiş olsa da, yağlı boyalar dayanıklılıkları nedeniyle iyi bir seçenektir.
2.5 lt bir boya ortalama 6 kapı boyamaktadır.
Bu demektir ki 3+1 bir salonun duvarları için yaklaşık 28,8L iç cephe duvar boyasına ihtiyacımız olacak. Boya ambalajları fabrikasyon olarak 2,5L, 7,5L ve 15L olarak üretilir. Bu yüzden bu ölçülerdeki 3+1 daire için 30L iç cephe boyasına ihtiyacımız olacak.
Kapılar nasıl boyanır? Su bazlı ahşap boyasıyla kapılarınızı boyayabilirsiniz. Eğer kapılarınız vernikli ise önce zımpara yapılması gereklidir. Zımpara sonrasında kolaylıkla boya uygulama aşamasına geçilebilir.
En başta da söylediğim gibi kapının kendi dokusunu bozmamak için yağlı boya gibi boyalar kullanmamalısınız. Panel kapı boyaları ince bir yapıda olduğu için bu dokuyu korumanızı sağlıyor. Boyayı kullanmadan önce iyice karıştırmayı unutmayın!
Boya alttaki katmana tutunamadığında soyulacaktır. Örneğin, parlak, sert, kaygan yüzeylerin boyanması normalde soyulmuş boyayla sonuçlanır. Kaygan yüzeyler, boyanın tutunması için gereken küçük tepelere ve çukurlara sahip değildir. Bir yüzeyin nemli bir ortamda boyanması boyanın da soyulmasına neden olacaktır.
Ülkemizde en kaliteli boya markaları olan Filli Boya, Marshall, Dyo ve Polisan panel kapı boyamada işinizi fazlasıyla görecektir.
Bulaşık deterjanı ile yapmış olduğunuz temizliğin benzerini de Arap sabunu ile yapabilirsiniz. Çelik kapılar üzerinde herhangi bir leke yok ise sirkeli ılık su ile temizlemek yeterli olacaktır. Özellikle ahşap kısımlar için çamaşır suyu ya da diğer zararlı kimyasal maddeleri kullanmaktan kaçının.
Cadence Boya'nın bizlere sunduğu kolay uygulanabilir kokusuz akrilik boyalar ile, yalnızca dış kapı boyama değil; dilediğiniz mobilya boyama, ahşap boyama, mobilya dönüşüm, tahta boyama, tepsi boyama, zigon sehpa boyama, dresuar boyama, ayakkabılık boyama, portmanto boyama, mutfak dolabı boyama gibi yenileme ve dönüşüm ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri