İç mekanlara kolaylıkla uyum sağlayabilen Schefflera, dolaylı ışıklarda da varlığını sürdürebilir ve alternatif ışık kaynaklarından beslenebilir. Schefflera, güneşe doğru uzama eğilimindedir. Direkt güneş ışığına maruz kalan bölümlerde ışığa doğru eğilmeler gerçekleşebilir.
· Şeflera bol ışık seven bir bitkidir. Aydınlık ortamları sever. Sabah ve akşam güneşi alabilecek mekanlarda sağlıklı bir şekilde büyüyebilir. Bitki, güneşi sevse de özellikle yaz aylarında doğrudan gün ışığından uzak tutmak gerekir.
Genellikle ağaç, çalı veya tırmanıcı şekilde büyürler ve tropik bölgelerde yaygın olarak bulunurlar. Şeflera çiçeği bakımı, yaprakları yüzünden popülerdir ve bahçe bitkisi olarak ve iç mekan bitkisi olarak yetiştirilirler.
Schefflera, ev ve işyerlerinde en çok tercih edilen süs bitkilerinden biri. Dayanıklı bir yapıda olduğu ve kolay yetiştirildiği için iç mekanlarda sıklıkla tercih edildiğini söyleyebiliriz. Schefflera, ev ve işyerlerinde en çok tercih edilen süs bitkilerinden biri.
Şeflera bakımı kolay olması ve ihmale iyi dayanması sebebiyle evlerde ve bitki bahçelerinde süs amaçlı yetiştirilir. Hem iç mekan hem de dış mekan için oldukça elverişli olan bu tür; güzel görünmesi ve çevresinin havasını değiştirmesi amacıyla genellikle iç mekanda bakılıyor.
İlgili 20 soru bulundu
istemez. Hangi mevsimde olursa olsun, bulunduğu ortam, oda sıcaklığında olmalıdır. Direkt güneş ışığına maruz kalan bölümlerde ışığa doğru eğilmeler gerçekleşebilir. Belli dönemlerde çiçeğin yönünü değiştirmek, bu eğilmeleri engelleyebilir.
Nisan ayında ekeceğiniz çiçeklerinizin veya bitkilerinizin doğrudan güneşe maruz kalmaması için gölgelenme örtüleri kullanmanız gerekmektedir. Nisan ayında ekebileceğiniz bitki ve çiçekler şunlardır; karanfil, gündüz sefası, mine, ateş çiçeği, gadetya, yıldız çadırı, petunya, schefflera ve cam güzelidir.
2. Şeflera (Schefflera)
Ev havasını temizleyen bitkiler arasında yer alan Şeflera, yaprakları el parmaklarını andıran yeşil, sarı ve beyaz renklerde olabilir. Çok dayanıklı bir iç ve dış mekan bitkisi olan Şeflera bitkisinin her iki türü de ılımlı iklime sahip bölgelerde, bahçe dekorasyonu için kullanılabilir.
İnce, uzun ve zarif yapraklarıyla Şeflera bitkisi, ev ve ofislerde en çok tercih edilen bitki türlerinden bir tanesi. İçinde bulunduğu tüm mekanlara tropik bir hava katan bu egzotik bitki, yaydığı pozitif enerji ve havayı temizleme özelliği ile de en ideal ev bitkilerinden biri olarak görülüyor.
*Şeflera çiçeği altındaki yapraklarını dökmesine rağmen üstten yeni yapraklar vererek boy olarak uzamaya devam eder.
10. Dracena Massengena (Dracena Fragrans) Dracena Massengena (Dracena Fragrans), hava temizleme özelliğine sahip bir bitkidir bu nedenle bir çok alanda bakılabildiği gibi yatak odası için de oldukça uygun bir bitkidir.
Şeflera çiçeği, direkt güneş ışığından korunmalı ve aydınlık bir yerde, ancak doğrudan güneş ışığı almayacak şekilde konumlandırılmalıdır. Sulama işlemi ise düzenli olarak yapılmalıdır. Toprağının kurumasına izin vermeden sulama yapılmalı ve fazla sulama da yapılmamalıdır. Ayrıca şeflera çiçeği, nemli bir ortamı sever.
Anavatanı : Tropik ve subrtopik bölgelerde doğal olarak ağaç formunda yetişmektedir.
Bitkinin üzerindeki yapışkanlık ve yaprak canlıları bitene kadar disk pamukla yaprakları silmelisiniz. Şeflera yaprakları yapışkanlığını giderdikten sonra bitkinin özel bakıma ihtiyacı olabilir. Yaprakları aşağı sarkıyorsa, cansız görünüyorsa veya renk değişiklikleri varsa sebebi bu bitlerin özsuyu emmiş olmasıdır.
Eğer yeni bir bitki dikecekseniz ve bir an önce büyüyüp serpilmesini istiyorsanız ekeceğiniz bitki fidesinin köklerini, içine toz tarçın koyduğunuz bir kapta kısa bir süre, kökler zarar görmeyecek şekilde bekletebilir, tarçına bulanan kökleri güzelce toprağa yerleştirebilirsiniz.
Toprakta sodyum fazlası olduğunda bitkinin büyümesi yavaşlar ve yaprak kenarları kararır. Siz ne kadar sularsanız sulayın sodyum fazlası yüzünden kökler suyu alamaz. Toprakta tuz birikmesinin iki sebebi olabilir. Biri kimyasal besin kullanmak, diğeri de bitkiyi çeşme suyuyla sulmak.
Dua çiçeği olarak bilinen bu yemyeşil bitkinin botanik bilimindeki adı “maranta”dır. 16. Yüzyıl'da keşfedildiği düşünülen bu bitki, süs bitkisi olarak karşımıza çıkar. İsmi, İtalyan botanik bilimcileri tarafından konulan bitkinin hareketleri insanlara “dua eden kişi” görüntüsünü vermektedir.
Deve tabanı çiçeği delikli yaprakları bulunan bir bitki türüdür. Uzun ömürlü bir çiçek olması nedeniyle uğur getirdiğine inanılır. Gösterişli yapısı nedeniyle kalıcılığı simgeler. Bu nedenle en sık hediye edilen iyi dilek bitkilerinden biridir.
Cennet kuşu çiçeği sevgiyi ve özgürlüğü simgeler. Turna Gagası ise bilinen başka bir adıdır. Starliçe'nin birbirinden farklı ve özel anlamları mevcuttur. En dikkat çeken özel anlamı, evli insanların 9. Yıldönümlerini kutlarken birbirlerine verdikleri çiçek olarak bilinmesidir.
Bitkiler gündüzleri fotosentez, geceleri ›ş›k enerjisi olmad›ğ› zaman solunum yapar. Bitkiler gündüzleri solunum yaparken karbon dioksit al›r ve oksijen verir; geceleri ise oksijen al›p karbon dioksit verir.
Bu çiçek türü yaz ve kış aylarında ayrı sulama stili ile sulamanız gerekmektedir. Yaz aylarında havaların ısınması nedeniyle haftada 1 veya 2 kez sulama yapabilirsiniz. Kış aylarında ise haftada 1 kez yapmanız yeterli olacaktır. Difenbahya çiçeğinizi sularken musluk suyu kullanmamanız gerekmektedir.
Evet, bu bitki yılda bir kez, yaz aylarının sonunda, beyaz salkım şeklinde çiçek açar. Yuka çiçeği bakımı çok kolaydır.
Barış Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? ⏩ Çoğaltılması sırasında köklerinden ayrılan Spati bitkisi hemen başka bir saksının içine dikilerek çoğaltılır. Bu yönteme kökten ayırma yöntemi denir. Kökten ayrılan bitki en kısa zamanda büyür ve çiçek açar, ve bu bitki de tekrar kök vermeye başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri