Çelik evlerin duvar panellerinden tutun bütün altyapısı ise çelikten oluştuğu için bu evler son derece güvenli olmaktadır. Özellikle çeliğin esnek bir yapıda olması sayesinde oluşabilecek bir depremde kırılma veya çökme tarzı durumların olması neredeyse imkansızdır.
Hiç beklenmeyen 8 şiddetinde bir deprem kuvveti oluşsa dahi eğer binanız hafif çelik ise binanız çökmez. Çünkü çelik malzeme özelliği olarak beton gibi aniden kırılan bir malzeme değildir, dayanamadığı yüklere karşı kırılmaz, şekli değişir yani sünme yapar.
Çelik evlerin, geleneksel yöntemlerle inşa edilen evlere kıyasla daha avantajlı olduğuna dikkat çeken Oğuzhan Kaptanoğlu, “Çelik evler, rüzgar, deprem, kar, yangın gibi dış faktörlere meydan okuyor. Örneğin çelik evler, geleneksel yapılara göre %60 daha hafif yapısıyla, depremlerin etkisini %85 daha az hissettiriyor.
Betonarme bir binaya göre çok daha hafif olması ve çelik vidalarla de monte parçaların birleştirilmesinden dolayı deprem anında esner fakat yıkılmaz.Yapılarımız 1.Deprem bölgesi şartları esas alınarak üretilir.
Özellikle bazı yörelerde sıkça deprem olması durumunda, çelik evlerin yapısı sayesinde depremlerden daha az etkilenirler ve çok az hasar görürler. Ayrıca, çelik evler suya, rüzgara ve diğer doğal afetlere karşı da dayanıklıdır.
İlgili 43 soru bulundu
Bu sayede çelik evinizde yedi gün yirmi dört saat güvende olursunuz. Uzun lafın kısası, çelik evler genellikle 9 şiddetinde ki depremlere bile karşı koyabilmektedir.
Çelik konstrüksiyon evlerin ortalama olarak 75 ila 80 yıl kullanılabileceğini ifade eden Yektaş evlerin betonarme binalar gibi bakım gerektirmediğini söyledi. Yektaş “Betornarme binalar 30 yılın ardından deformasyona uğrar. Sonrasında ise bakım gerektirir.
Çelik maddesinin soğuk yüzeyinden dolayı çelik ev sahibi olmayı düşünen insanlar bu evlerin soğuk olduğuna inanmaktadır. Özellikle çelik evlerin yazlık bölgelerde yani sıcak alanlarda çok daha sık kullanılması insanları bu düşünceye itmektedir. Sizlere iyi bir haberimiz var, çelik evler soğuk olmaz!
Prefabrik evler üretim aşamasında kaliteli malzemeler kullanılmış ise yaz ve kış aylarında rahat bir şekilde kullanılabilir. Paslanmaz çelikler üzerine inşa edilen prefabrik evler, uzun yıllar her mevsim kullanıma uygun bir şekilde yapılıyor.
“Çelik mi betonarme mi ucuz?” sorusu cevaplanacak olursa, çelik evler betonarmeye göre çok daha büyük bir fiyat avantajı sağlar. Hafif çelik konstrüksiyon evler, çevre dostu özelliğe sahiptirler. Çelik evler; olası yangın, yıldırım gibi durumlarda da korunma sağlamaktadır.
Çelik mi Yoksa Betonarme Evler mi Daha Sağlamdır? Her iki yapı sisteminin de birbirlerine karşı üstünlükleri olmakla beraber deprem kuvvetleri karşısında çelik yapılar daha iyi performans göstermektedirler.
Çelik Konstrüksiyon Ev Ne Kadara Mal Olur? Çelik konstrüksiyon ev metrekare maliyeti 3.000 TL ila 4.000 TL aralığında değişmektedir. Mayıs 2022 fiyatlarına göre 100 metrekare çelik konstrüksiyon ev fiyatı 300.000 TL ila 400.000 TL aralığında seyretmektedir.
Çelik evler maksimum 4 katlı yapılabilmektedir fakat hem uygun fiyat hem de ergonomik açıdan 2 kat en uygunudur. Çoğu çelik ev modelinin ise 2 katlı olduğunu internette gezerek veya sayfamızı bakarak görebilirsiniz.
Çelik evler, betonarme evlere göre daha hafiftir ve inşaat süreci daha hızlıdır. Ayrıca, çelik malzeme, yangın ve depreme dayanıklıdır ve nem ve rutubet gibi olumsuz hava koşullarına karşı dayanıklıdır. Çelik evlerin dezavantajı, maliyetleri olabilir.
Çelik Ev Kolay Isınır mı? Çelik ev sadece kolay ısınmakla kalmaz, aynı zamanda kuvvetli izolasyonu sayesinde kolay ısı kaybı da yaşamaz. Standart inşaat teknikleri ile üretilen betonarme ya da ahşap binaların aksine çelik konstrüksiyon yapılarda çok daha farklı ve modern bir izolasyon sistemi kullanılmaktadır.
Evet istediğiniz herhangi bir araziye prefabrik ev inşa edebilmeniz için izin gerekir. Ve kurulumunun yapılacağı arazinin imarlı olması gerekmektedir. Sadece zemininde beton kullanılan prefabrik ev projeleri izin açısından betonarme ev inşası izni ile benzerlik gösterir.
Doğalgaz
Prefabrik evlerde de betonarme yapılarda olduğu gibi doğalgaz ile ısınma yönteminden faydalanılabilir. Doğalgaz, altyapısı olan yerlerde en çok tercih edilen ısınma yöntemlerinden bir tanesidir.
Prefabrik evler daha hızlı montaj ve ekonomik bir ev arayanlar için uygunken çelik evler daha çok villa benzeri evlerdir. Çelik evler daha dayanıklı, yangına karşı daha güçlü ama daha pahalı ve montaj süresi prefabrik evlere göre uzun olan ev modelleridir.
Çelik yapılar çok daha kısa sürede inşa edilir, hava şartlarından etkilenme oranı daha düşüktür, malzemeler sudan zarar görmez. Bu da işçilik ve zaman maliyetlerini düşürür. Betonarme inşaat süresi uzun ve her türlü hava koşuluna uygun değildir, bu sebeple uzun vadeli ve daha maliyetli çözümler sunar.
Hafif çelik; 3 kat bina yüksekliğine kadar ev tipi yapılarda, ağır çelik ise; 3 kattan daha yüksek gerek konut amaçlı gerekse işyeri amaçlı yapılarda kullanılır ikisi arasındaki fark sadece maliyettir. Özellikle çeliğin mukavemeti konusunda hiçbir fark yoktur.
Çelik konstrüksiyon evin ısınması konusunda endişesi olanlar rahat olsun! Çünkü çelik konstrüksiyon ev çok soğuk olmayan bir bölgede küçük bir sobayla bile ısınabilir.
İmarı olmayan arsaya prefabrik ev yapılmasının temel şartı, arsanın yola cephesinin bulunmasıdır. Kadastro cepheli imarsız arsalarda en fazla %5 imar izni bulunmaktadır. Ayrıca imarsız arsaya maksimum 250 m2 büyüklüğünde prefabrik ev yapılabilir.
Ağır çelik yapı, konstrüksiyon yapılar arasında uygulama alanı en geniş olan yapıdır. Taşıyıcı profillerinin büyüklüğü ve kalınlığı değişkenlik göstermektedir. Ağır çelik yapıların projeleri inşaat mühendisleri tarafından meydana getirilir ve bu yapılar fabrikada işlenir. Ağır çelik yapılar ön üretimlidir.
Evet ama kuralına uygun yaparsanız... Bugünkü yönetmeliğe göre sağlam bir yapı yaparsanız 75-100 yıl ayakta kalır. Ama 1970'li yıllarda sağlam bir yapı yaptıysanız o da 75-100 yıl ayakta kalır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri